Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

«Το αντεργατικό δίκαιο του κ. Βρούτση κατεδαφίζει την έννοια της μισθωτής εργασίας»




Ο κ. Βρούτσης φτιάχνει ένα εργατικό δίκαιο το οποίο αναιρεί την έννοια της μισθωτής εργασίας. Θεσμοθετεί την υποχρέωση του εργαζόμενου να παρέχει εργασία χωρίς αμοιβή και αυτό συνιστά την
κατάρρευση της έννοιας της εργασίας. Η  διάταξη αυτή πρέπει να αποσυρθεί καθώς συνιστά ένα απαύγασμα προκλητικότητας και θρασύτητας, ενώ  οι ασύλληπτες τοποθετήσεις του  κ. Βρούτση δείχνουν πέρα από την αλαζονεία και μία τεράστια απόσταση από την κοινωνική πραγματικότητα.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και άλλες αντεργατικές διατάξεις, καθώς μειώνει το δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή.  Απομακρύνει εκ νέου και ουσιαστικά παραπέμπει στις καλένδες την αύξηση του κατώτατου μισθού. Αφήνει χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο επί μήνες και δεν θέτει κανόνες προστασίας των εργαζομένων με τηλεργασία. Δίνει μονομερώς δικαίωμα στον εργοδότη να χρησιμοποιεί περισσότερες και φθηνότερες υπερωρίες.
Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους είναι «ανήθικη» ενώ το πιο τρομερό είναι να ισχυρίζεται πως οι διατάξεις αυτές προστατεύουν την εργασία, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ανόητους . Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπει τους εργαζόμενους ως κάποιους οι οποίοι απλά τρώνε από το κράτος, δεν μπορεί να τους δει ως κομμάτι της παραγωγής, ως καταναλωτές, ως ανθρώπους που κινούν την οικονομία.

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν.Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)