Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Γονάτισε το ΕΣΥ, στους δρόμους βγαίνουν οι γιατροί: Φτάνει πια!

Ξεχείλισε το ποτήρι της κυβερνητικής υποκρισίας καθώς δεν τους βγαίνουν πια ούτε τα νούμερα για τις εντατικές με έξι στις δέκα ΜΕΘ covid είναι ήδη κατειλημμένες.
Στην επαρχία οι γιατροί καλούνται να εφημερεύουν και 30 μέρες τον μήνα ενώ οι διευθυντές των Πνευμονολογικών Κλινικών παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο.Καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, γιατί τέτοιος είναι, το αφήγημα της κυβέρνησης της Ν.Δ. περί «θωράκισης του ΕΣΥ». Η διασπορά στην Αττική -που καταγράφει από τις αρχές του μήνα τα μισά ή και περισσότερα ημερήσια γνωστά κρούσματα (194 χθες σε σύνολο 358)- έχει ξεφύγει, οι διαθέσιμες κλινικές και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Covid στα νοσοκομεία γέμισαν από ασθενείς με Covid, αφιερώνονται νέες με συνοπτικές διαδικασίες, δηλαδή μεταφέροντας τους αρρώστους με άλλα νοσήματα αλλού, κατά προτεραιότητα στον ιδιωτικό τομέα -έναντι αδράς αμοιβής- και οι «ήρωες με τις άσπρες μπλούζες» που καταχειροκροτήθηκαν με περισσή υποκρισία από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βγαίνουν σήμερα στους δρόμους, γιατί έχουν γονατίσει, γιατί δεν πάει άλλο με τις συνθήκες γαλέρας στα νοσοκομεία της χώρας, γιατί διεκδικούν ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας για όλους τους αρρώστους.

«Σωτηρία», «Γ. Γεννηματάς», Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, «Ευαγγελισμός», τέσσερις πυλώνες του ΕΣΥ έχουν σημάνει συναγερμό.
«Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εκρηκτική», λέει μιλώντας στην «Εφ.Συν.» η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ): «Είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσει επιτέλους η κυβέρνηση τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών από την αρχή της πανδημίας, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας»
Η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία της Ομοσπονδίας είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των νοσοκομειακών γιατρών.

- περισσότερα στο ρεπορτάζ που υπογράφει η Ντάνυ Βέργου στην ΕφΣυν ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)