Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Εθνοκάθαρση, Γενοκτονία και Εποικισμός της Μακεδονίας



Περιγραφή: https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Γράφει ο Τραϊανός Πασόης



Σύμφωνα με το άρθρο 2 της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταστολή Εγκλημάτων Γενοκτονίας, η Γενοκτονία ορίζεται ως


" ...οποιαδήποτε από τις παρακάτω πράξεις με στόχο τον μερικό ή ολικό αφανισμό μιας φυλετικής, εθνικής ή θρησκευτικής ομάδας, όπως:     
---Θανάτωση των μελών της ομάδας
---Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης σε μέλη της ομάδας
---Σκόπιμη επιβολή συνθηκών ζωής με στόχο το φυσικό αφανισμό, ολικό ή μερικό, μελών της ομάδας
---Επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση γεννήσεων εντός της ομάδας
---Δια της βίας μεταφορά ανήλικων μελών της ομάδας σε κάποια άλλη.

Ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1948 (στην Ελλάδα γινόταν εμφύλιος πόλεμος και εκδιώχτηκαν "μη έλληνες στο γένος")
Αναφορά του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το 1992 δημιούργησε διεθνές δικαστήριο με μόνο σκοπό να δικάσει άτομα για παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που διαπράχθηκαν στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αναδεικνύοντας το ζήτημα της ”εθνοκάθαρσης”, την απομόνωση δηλαδή καθορισμένης περιοχής από εθνική ή εθνοτική ομάδα χωρίς να αφεθούν ίχνη. Την εθνοκάθαρση ο ΟΗΕ την αποδέχθηκε ως σχέδιο Γενοκτονίας.
Εθνοκάθαρση είναι η εξάλειψη μιας μη επιθυμητής ομάδας σε μία κοινωνία, είτε με τη μορφή της γενοκτονίας ή της αναγκαστικής μετανάστευσης.
Γενοκτονία είναι τα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.
Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής. Στα βίαια δε μέσα αυτά περιλαμβάνονται και σειρά απαγορευτικών μέτρων επί εθνικών, θρησκευτικών, γλωσσικών, ηθικών, ιστορικών ή άλλων παραδόσεων προκειμένου να επέλθει διαφοροποίηση ή αλλοίωση της καταδιωκόμενης φυλής με βέβαιη την συν τω χρόνω απώλεια του εθνικού και φυλετικού γνωρίσματος της».
Όλα αυτά διαπράχθηκαν στη Μακεδονία από την Ελλάδα κατά των Μακεδόνων και των Μακεδόνων Βλάχων. Κι όμως, στη Μακεδονία συζητείται μόνο η γενοκτονία των Ποντίων. Η Εθνοκάθαρση και Γενοκτονία των Μακεδόνων αποσιωπείται τελείως. Άρχισε από τις αρχές της δεκαετίας του 1900 και συνεχίζεται ακόμα.
Μόλις άρχισε η επαναστατική δράση για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, η Ελλάδα διείδε ότι το όνειρό της για επέκταση προς βορρά κινδύνευε να σβήσει οριστικά. Έτσι άρχισε την υπονόμευση του απελευθερωτικού αγώνα των Μακεδόνων με βίαια μέσα. Έστειλε συμμορίες εγκληματιών καθοδηγούμενες από εκφασισμένους αξιωματικούς, οι οποίες άρχισαν να δολοφονούν Μακεδόνες αυτονομιστές, αλλά και αθώους χωρικούς, μόνο και μόνο επειδή αποσχίστηκαν από το αμαρτωλό Πατριαρχείο, με σκοπό να τρομοκρατηθούν και να φύγουν από τη γη τους.
Μετά την καταστολή της απελευθερωτικής επανάστασης του Ίλιντεν του 1903, οι Οθωμανοί κατέστρεψαν χωριά, αποθήκες και παραγωγές. Έτσι, πολλοί Μακεδόνες αναγκάστηκαν να γίνουν οικονομικοί μετανάστες. Σ’ αυτούς του μετανάστες, το καθεστώς των Αθηνών απαγόρευσε τον επαναπατρισμό στην πατρίδα τους. Μετά την επανάσταση ενέτεινε την αποστολή μισθοφόρων δολοφόνων, που δολοφονούσαν αδιακρίτως Μακεδόνες για να εξαναγκασθούν να μεταναστεύσουν κι άλλοι.
Κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο (Οκτώβριος 1912), η Ελλάδα έκανε αγώνα δρόμου για να αρπάξει όσο γίνεται μεγαλύτερο τμήμα της Μακεδονίας. Έτσι, δεν ασχολήθηκε με τη δολοφονία και εκδίωξη ντόπιων πληθυσμών. Στον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο (Ιούνιος 1913), όμως, είχε το πλεονέκτημα να έχει αδύνατους αντιπάλους, καθότι οι Βουλγαρικές δυνάμεις ήταν μοιρασμένες σε τέσσερα μέτωπα, με Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία και Ελλάδα, ενώ οι Τουρκικές ήταν απασχολημένες στο μέτωπο της Βουλγαρίας, που είχε καταλάβει την Αδριανούπολη και απειλούσε και την Κωνσταντινούπολη. Έτσι, μαζί με την εισβολή προς την ανατολική Μακεδονία και Θράκη έκανε και μαζική εθνοκάθαρση κατά των Μακεδονικών και Τουρκικών πληθυσμών, που βρέθηκαν στο δρόμο της. Ξεκίνησε με δολοφονίες και την καταστροφή του Κούκους (Κιλκίς) και των γύρω χωριών, όπου δεν υπήρχε ούτε ένα ελληνόφωνο χωριό, κάτι που ανάγκασε τους Μακεδόνες κατοίκους τους, να καταφύγουν στη Σερβοκρατούμενη Μακεδονία. Το ίδιο συνέχισε και προς τα ανατολικά, όπου κατέστρεψε, σύμφωνα με την έκθεση Κάρνεγκι, 149 χωριά, των οποίων οι κάτοικοι για να σωθούν από την ελληνική βαρβαρότητα κατέφυγαν στην Βουλγαροκρατούμενη Μακεδονία του Πιρίν. Ήλπιζαν ότι θα επαναπατρισθούν μετά τον πόλεμο, αλλά η Ελλάδα τους το απαγόρευσε.
Με την υπογραφή συμφωνίας για προαιρετική ανταλλαγή πληθυσμών με την Βουλγαρία, η Ελλάδα υποστηρίζει ότι εκδιώχθηκαν περί τις 90.000 Μακεδόνες ως Βούλγαροι. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη η ανταλλαγή δεν ήταν καθόλου προαιρετική, αλλά αναγκαστική. Μετά το τέλος του Α’ Βαλκανικού πολέμου, ελληνικές συμμορίες καθοδηγούμενες από φασίστες αξιωματικούς, λένε ότι «καθάρισαν την Μακεδονία από υπολείμματα «Κομιτατζήδων». Η αλήθεια είναι ότι δολοφονούσαν μερικούς Μακεδόνες, μερικοί από τους οποίους πράγματι πολέμησαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, για να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι και να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Χιλιάδες Μακεδόνες έφυγαν για την σερβοκρατούμενη και Βουλγαροκρατούμενη Μακεδονία, που δεν καταμετρήθηκαν ποτέ. Εκεί, για να επιβιώσουν, δήλωναν αναγκαστικά Σέρβοι ή Βούλγαροι, ενώ όσοι έμειναν, δήλωναν, για τον ίδιο λόγο, Έλληνες.
Μια από τις οικογένειες που έφυγαν εκείνη την περίοδο, ήταν και η οικογένεια του Άντων Κάλτσεβ, που κατά τη Γερμανική Κατοχή ήταν πολιτικός επίτροπος της Βουλγαρίας στη δυτική Μακεδονία, ως σύνδεσμος με τις Γερμανικές και Ιταλικές δυνάμεις. Ο πατέρας του, λόγω της συμμετοχής του στην επανάσταση του Ίλιντεν, του 1903, ήταν σεσημασμένος αυτονομιστής και λόγω του ότι πολλοί συναγωνιστές του δολοφονήθηκαν από τις Ελληνικές δυνάμεις Κατοχής, πήγε στη Βουλγαρία, καθώς η Σερβία ήταν σύμμαχος της Ελλάδας. Η υπόλοιπη οικογένεια έφυγε μετά την λήξη των πολέμων. Έτσι ο Άντων πήγε στο δημοτικό στη γενέτειρά του, την Ζούζαλτσι, που μετονομάστηκε σε Σπήλαια Καστοριάς, και συνέχισε στο γυμνάσιο στη Σόφια. Σπούδασε οικονομικά στη Γερμανία κι έγινε καθηγητής στην Στρατιωτική σχολή της Σόφιας. Επειδή ήταν γνώστης και της Ελληνικής, ορίστηκε ως επίτροπος της Βουλγαρίας στη Δ.Μακεδονία. Συνελήφθη από τους Σέρβους παρτιζάνους, οι οποίοι τον παρέδωσαν στον ΕΛΑΣ κι αυτός στις Ελληνικές αρχές. Καταδικάστηκε σε θάνατο κι εκτελέστηκε στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης στις 27 Αυγούστου 1948.
Ο Κάλτσεβ καταδικάστηκε ως ένοχος για εγκλήματα πολέμου με βάση τη νομοθεσία περί δωσιλόγων (6η Συντακτική Πράξη του 1945).[6] Κηρύχθηκε ένοχος ηθικής αυτουργίας σε ομαδικούς φόνους, συλλήψεις και εκτοπίσεις, εμπρησμούς καθώς και για την προσπάθεια εκριζώσεως του εθνικού φρονήματος και αλλοιώσεως της εθνολογικής σύνθεσης του πληθυσμού της Μακεδονίας.
Όλες οι κατηγορίες στηρίχθηκαν σε ψευδομαρτυρίες. Ο Κάλτσεβ έπαιξε μόνο πολιτικό ρόλο. Δεν είχε άλλους οπλίτες, για να κάνει εγκλήματα και οι ομάδες πολιτοφυλακής, που παρότρυνε τους Μακεδόνες να κάνουν, συγκρούονταν μόνο με τους Έλληνες συνεργάτες των κατακτητών. Ουδέποτε αναφέρθηκε κάποια σύγκρουση Μακεδόνων με Ποντίους κλπ. κατά την Κατοχή. Αυτοί οι Μακεδόνες πολιτοφύλακες συνεργάζονταν με το ΕΑΜ και γι αυτό τους αποκαλούσαν ΕΑΜοβούλγαρους ή ΕΑΜοσλάβους. Οι πλαστές κατηγορίες τον αναφέρουν ως συμμετέχοντα στη σφαγή της Κλεισούρας. Η Κλεισούρα ήταν Βλαχοχώρι στο οποίο το 1878 έγινε Ρουμάνικο σχολείο, το οποίο καταστράφηκε το 1943 από αντάρτες του ΕΑΜ. Στην περιοχή της κλεισούρας οι αντάρτες του ΕΑΜ σκότωσαν δυο Γερμανούς και σε αντίποινα οι Γερμανοί σκότωσαν περί τους 270 Βλάχους. Επομένως ηθικοί αυτουργοί ήταν οι αντάρτες του ΕΑΜ και δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να συμμετάσχει ο Κάλτσεβ, ο οποίος, μάλιστα, ως Μακεδόνας καταγόμενος από εκείνη την περιοχή, συμπαθούσε τους Βλάχους. Η υπόθεση φαίνεται μάλλον ως προβοκάτσια του ΕΑΜ κατά των αυτονομιστών Κλεισουριωτών, που αγωνίατηκαν για αυτόνομη Μακεδονία και κατά την Κατοχή δημιούργησαν αυτόνομη Βλάχικη ηγεμονία στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου.
Κατά τον εμφύλιο 1946-1949 δόθηκε άλλη μια ευκαιρία στις ρατσιστικές δυνάμεις να κάνουν εθνοκάθαρση. Δολοφονούσαν απροκάλυπτα Μακεδόνες και βομβάρδιζαν μακεδονικά χωριά, για να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοί τους και να φύγουν. Χιλιάδες Μακεδόνες εκτελέστηκαν μετά από δίκη και χιλιάδες στάλθηκαν στις φυλακές ή εξορίστηκαν στα ξερονήσια και πολλοί από αυτούς δεν επέστρεψαν ποτέ. Δεν καταμετρήθηκαν ποτέ. Τους Μακεδόνες που κατέφυγαν στα γειτονικά κράτη, τους υπολογίζουν περίπου σε 55.000. Δεν τους επιτράπηκε ο επαναπατρισμός, ακόμα και στα 20.000 περίπου Μακεδονόπουλα του παιδομαζώματος, που δεν βαρύνονταν με καμία κατηγορία.
Υπάρχουν αμέτρητα κατεστραμμένα κι εγκαταλελειμμένα Μακεδονικά χωριά, που μαρτυρούν την εθνοκάθαρση που έγινε. Γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχα Ποντιακά χωριά κατεστραμμένα κι εγκαταλελειμμένα; Εκεί δεν υπήρχαν κομμουνιστές;
Οι απογραφές που έγιναν τα τελευταία χρόνια της τουρκοκρατίας, δεν καταγράφουν τους Μακεδόνες, επειδή οι απογραφές γίνονταν με βάσει το θρήσκευμα. Έτσι, οι Μακεδόνες απογράφονταν ως Πατριαρχικοί, Εξαρχικοί, Μουσουλμάνοι, Καθολικοί.
Οι Μουσουλμάνοι που εκδιώχθηκαν από το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας, υπολογίζονται σε 350.000. Σ΄αυτούς, όμως, συμπεριλαμβάνονται και 55.000 περίπου μουσουλμάνοι Μακεδόνες, 14.000 μουσουλμάνοι ελληνόφωνοι Μακεδόνες, 5.000 περίπου Βλάχοι Μακεδόνες. Οι Τούρκοι, επομένως που εκδιώχθηκαν, ήταν περι τις 175.000. Αυτό σημαίνει, ότι σε ένα σύνολο περίπου 1 εκ. ήταν περίπου 18% του πληθυσμού. Οι ελληνόφωνοι ήταν περίπου 10 με 12%, οι Εβραίοι περίπου 5% και οι Βλάχοι περίπου 4%. Οι Μακεδόνες, δηλαδή, ήταν περίπου 60%. Σήμερα οι Μακεδόνες του Ελλαδικού τμήματος της Μακεδονίας υπολογίζονται σε περίπου 15% κι αυτοί είναι εξαναγκασμένοι να δηλώνουν Έλληνες. Επομένως, τα ¾ των Μακεδόνων δολοφονήθηκαν ή αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν και το ¼ αποεθνικοποιήθηκε. Αυτό, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, είναι και λέγεται καθαρά Εθνοκάθαρση και Γενοκτονία.
Στα εδάφη της Μακεδονίας όπου έγινε εθνοκάθαρση, το καθεστώς των Αθηνών εγκατέστησε συστηματικά τον μεγαλύτερο αριθμό εποίκων. Την «Εισβολή αγροτικού ελληνικού πληθυσμού εις την Μακεδονίαν», που εισηγήθηκε ο Ίων Δραγούμης, την πραγματοποίησε ο Βενιζέλος. Οι πατριαρχικοί Ρωμιοί που έφυγαν για την Ελλάδα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, έφυγαν ατάκτως και κατέφυγαν στα νησιά και την Αττική. Δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος εκπατρισμού άλλων πατριαρχικών, εκτός του εποικισμού των Νέων Χωρών και κυρίως της Μακεδονίας.
Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε ενδιαφερθεί για τους πατριαρχικούς εκτός της επικράτειάς της. Τους χρησιμοποίησε, όμως, για επεκτατικούς σκοπούς. Στις 20 Ιούλη 1922, μάλιστα, με τον νόμο 2870 «περί της παρανόμου μεταφοράς προσώπων ομαδόν ερχομένων εις τους ελληνικούς λιμένας εκ της αλλοδαπής», απαγόρευσε την εισροή πληθυσμών στο έδαφός της και επέβαλε βαριές ποινές σε όσους πλοιοκτήτες μετέφεραν πληθυσμούς από την Μ.Ασία στην Ελλάδα. Η εξέλιξη των πραγμάτων, όμως, αχρήστευσε αυτόν τον νόμο. Αυτούς τους πληθυσμούς δεν μπορούσε να τους μεταφέρει στη Μακεδονία, γιατί η αγανάκτησή τους ήταν εκρηκτική  και το καθεστώς είχε γίνει πολύ ασταθές. Έτσι, επιλέχθηκε από τον Βενιζέλο η λύση της υποχρεωτικής ανταλλαγής πληθυσμών. Αυτή η ανταλλαγή ήταν τελείως ασύμφορη για την Ελλάδα, γιατί οι Οθωμανοί της Μακεδονίας ήταν περίπου το 1/5 των Ρωμιών που θα ξεριζώνονταν από τις πατρίδες τους. Οι περιουσίες που πήραν με τον ερχομό τους εκείνοι οι πρόσφυγες, ήταν σύμφωνα με επισήμους γύρω στο 15% εκείνων που άφησαν πίσω ή περίπου στο 10%, σύμφωνα με τα προσφυγικά σωματεία. Χωρίς εκείνους τους πληθυσμούς, όμως, δεν μπορούσε να αλλοιωθεί η σύνθεση του πληθυσμού της Μακεδονίας και να εξασφαλιστεί η Κατοχή της. Σε τυχόν δημοψήφισμα που θα επέβαλαν οι Μεγάλες Δυνάμεις, η πρόταση για ένωση με την Ελλάδα δεν θα έπαιρνε ούτε 20%. Έτσι, οι εναπομείναντες ελληνορθόδοξοι πληθυσμοί αντηλλάγησαν υποχρεωτικά, όπως ακριβώς ανταλλάσσονται τα κοπάδια ζώων. Μεταφέρθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στη Μακεδονία, για να παίξουν ακριβώς τον ίδιο ρόλο με τους εποίκους που είχαν εγκαταστήσει εδώ οι Οθωμανοί. Κι ακόμα χειρότερα. Εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας περίπου 700.000 έποικοι, η πλειοψηφία των οποίων ήταν Πόντιοι και Τουρκόφωνοι. Έτσι οι Ντόπιοι μετατράπηκαν σε μειοψηφία στον τόπο τους. Μετά τα Σεπτεμβριανά του 1955 εγκαταστάθηκαν κι άλλοι πληθυσμοί, ενώ στην δεκαετία του 1990 εγκαταστάθηκαν σε Μακεδονία και Θράκη όλοι οι Ρωσοπόντιοι, μαζί με Τσετσένους, Γεωργιανούς κλπ., που ήρθαν με αγορασμένα πλαστά χαρτιά, ως Πόντιοι. Μόνο εδώ μπορούσαν να πάρουν μόρια για διορισμό στο δημόσιο, επιδότηση κατοικίας, οικονομικά βοηθήματα, άδειες λαϊκών αγορών κλπ. Έτσι η Μακεδονία καταλήφθηκε για δεύτερη φορά από τους Πόντιους, μετά από εκείνη του 88 π.Χ. με ηγέτη τον Πέρση ηγεμόνα Μηθριδάτη ΣΤ’ Ευπάτωρα.
Αυτοί οι Πόντιοι και οι Τουρκόφωνοι και οι Καραμανλήδες, που συμπλέουν με αυτούς, μιλάνε συνέχεια για την Γενοκτονία τους από τους Οθωμανούς, αλλά συμμετέχουν στη Γενοκτονία των Μακεδόνων. Είναι οι  πρωταγωνιστές των συλλαλητηρίων και διαμαρτυριών κατά της χρήσης του όρου Μακεδόνες από τους Μακεδόνες της διασποράς και των άλλων τμημάτων της Μακεδονίας. Υποστηρίζουν την ρατσιστική άποψη, ότι δεν υπάρχει Μακεδονικός λαός, Μακεδονικό έθνος και προσπαθούν να το αφανίσουν από προσώπου γης κι ότι νόμιμοι κληρονόμοι της Μακεδονίας είναι εκείνοι. Συμμετέχουν, δηλαδή, ενεργά στην Εθνοκάθαρση και Γενοκτονία του Μακεδονικού λαού. Δεν βάζω τους Θράκες, ακόμα και τους Κωνσταντινουπολίτες στην ίδια κατηγορία, γιατί εκείνοι φέρθηκαν σαφώς πιο φιλικά στους Μακεδόνες.

 ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΠΑΣΟΗΣ 

50 σχόλια:

  1. μας τα πρηξες κανεις δεν σε δινει σημασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε 11:47, τόσες δεκαετίες μας τα πρήζατε εσείς. Κάποτε δεν έπρεπε να σας το ανταποδώσουμε εμείς οι ντόπιοι?

      Διαγραφή
    2. Και γω που είμαι μικρασιάτης και η γυναίκα ντόπια τι να λέω στα παιδιά μου;

      Διαγραφή
    3. Να λες ό,τι πραγματικά έγινε στη Μακεδονία. Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν την ιστορία από όλες τις πλευρές κι όχι όπως μέχρι τώρα ωραιοποιημένη από τα κρατικά σοβινιστικά ιδρύματα.

      Διαγραφή
    4. Εσύ 7.15 έκανες επένδυση.Γλύτωσες τη Μακρόνησο.Εγώ ετοιμάζω τη βάρκα μου γιατί η καπετάνισα Μίρκα Γκίνοβα με τις ομοιδεάτισες της,με μπροστάρισες τη "μάικα" και την άλλη με τα greekglìsh(πονηρή η βλάχα),έχουν ανεβεί στο καιμάκτσαλαν και παίρνουν φόρα.Όλοι στις βάρκες.

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή δεν μας ενώνει τίποτα ; σύμφωνα με τα λεγόμενά σου να αγαπούν την μάνα τους και να μισούν τόν πατέρα τους

      Διαγραφή
    6. Μας ενώνει το γεγονός ότι, ο εν λόγω είναι σύζυγος μιας Μακεδόνισσας

      Διαγραφή
  2. Tu.ta.prixame.ala.to.djavazi.fandasu.poso.mbaloni.exi.jini.o.prizmenos.🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα θελα ναξερα μηπως ξερεις μαικα τι σου πριξαμε;Ε μαλλον κ σε αυτο υπερεχουμεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για αλλη μια φορα γουσταρω που ασχολεισαι κ παλι με εμας τους προσφυγες μας δινεις περισσοτερη αξια απο αυτην που δειχνουμε τοσα χρονια σε αυτον τον τοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαχρονικά αποδεδειγμένο, ότι οι έποικοι ήταν πάντα πιο "άξιοι" από τους ντόπιους των αποικιών, γιατί είχαν την ευνοϊκή υποστήριξη του αποικιοκράτη. Ελένξατε την οικονομία της Μακεδονίας, επειδή είχατε την υποστήριξη των Αθηνών, ενώ οι Μακεδόνες διώκονταν και οικονομικά.

      Διαγραφή
  5. Ρώτα πρώτα να μάθεις αν πραγματικά έχουν κάνει ποντιακά χωριά! Κάηκαν μια φορά στον Εύξεινο Πόντο και έπειτα εδώ από τους Γερμανούς στην περιοχή μου κάηκαν μόνο ποντιακά χωριά!! Τι πρέπει να σημαίνει αυτό? Το αν εσύ είσαι φιλοσκοπιανος και νομίζεις ότι εμείς πολεμάμε την Μακεδονία μας πρέπει να είσαι νοητικά στεριμενος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ μίλησα για χωριά που κατέστρεψε ο μοναρχικός στρατός της Ελλάδας και όχι οι Γερμανοί, οι οποίοι κατέστρεψαν και πολλά Μακεδονικά χωριά. Στη βόρεια Μακεδονία ζουν περίπου 200.000 Μακεδόνες καταγόμενοι από την Ελλαδική Μακεδονία, πολλοί από τους οποίους είναι και συγχωριανοί και συγγενείς μας. Γιατί λοιπόν να μην είμαστε φιλικοί σ' αυτούς και το κράτος που τους φιλοξενεί και να είμαστε φιλικοί προς το κράτος που του έδιωξε από τη γη τους? Ή εμείς είμαστε "νοητικά στερημένοι", όπως λες ή εσείς που μας λέτε φιλοσκοπιανούς και το θεωρείτε παράλογο.

      Διαγραφή
    2. Κάνεις καλή προπαγάνδα. Εγώ από πλευράς της μαμάς μου είμαι ντόπιος. Από πλευράς μπαμπά μου θρακιώτης και μικρασιάτης. Το επιθετο μου είναι μικρασιάτικο. Το μητρώνυμο καραντόπιο. Αν έρθετε στα πράγματα θα ζήσω ή να αρχίσω να ψάχνω καράβι; ΥΓ Νιώθω πιο Μακεδόνας από εσένα, όχι έτσι όπως ο εννοείς, αλλά πάνω από όλα Έλληνας. Τι βλακείες είναι για γενοκτονίες. Μετά από δυο γενιές όλοι είμαστε Μακεδόνες Έλληνες. Οι πατεράδες γεννήθηκαν στην Μακεδονία, εμείς. Τα παιδιά μας. Τα εγγόνια μας. Τι βλακείες είναι αυτές;

      Διαγραφή
    3. Έλληνας στην καταγωγή δεν είναι απολύτως κανένας. Αφού μετ από δυο γενιές γίνατε πιο Μακεδόνες από τους Μακεδόνες, γιατί δεν αναγνωρίσατε τους Τούρκους, που έμειναν στη Μακεδονία δεκαπέντε γενεές ή ως Έλληνες αφού έμειναν στην Ελλάδα για δώδεκα γενεές? Γιατί μετά από τόσες γενεές όλοι οι Βαλκανικοί λαοί πολέμησαν για να τους διώξουν? Ή μήπως για σας ισχύουν άλλοι κανόνες?

      Διαγραφή
  6. Το πολυπολιτισμικό μωσαϊκό έχει αποδεδειγμένα αποτύχει με το περίτρανο παράδειγμα των Η.Π.Α. Άλλη μια απόδειξη, ότι 100 χρόνια μετά, και ακόμη δεν έχει υπάρξει συνοχή μεταξύ εντοπίων και προσφύγων, ποντίων ή μικρασιατών. "Τις πταίει", δεν υπάρχει. Κανείς δεν φταίει. Απλά η συνταγή δεν βγαίνει...
    Γι' αυτό μην τσακώνεστε τσάμπα. Όσον αφορά τους πρόσφυγες και τα κατεστραμμένα τους σπίτια εκεί και εδώ, ας μην ξεχνούν ότι και τα σπίτια των εντοπίων καταστράφηκαν και χρυσοπληρώθηκαν και μάλιστα τρεις φορές. Μια στους τούρκους, μια στο ελληνικό κράτος μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών και μια μετά τον εμφύλιο. Δύσκολα πέρασαν όλοι. Πόλεμος ήταν, καλό θα γινόταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδια!Ένας χριστιανός να του ρίξει ένα κουβά κρύο νερό.Έλεος πια.Πιό βλάκας πεθαίνεις.Πυροβολήστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδί! κάνε εσύ ένα κρύο ντουζ να συνέλθεις από το σοκ που σου προκαλούν οι αλήθειες που λέει ο πασόης!

      Διαγραφή
    2. πασόης και αλήθειες γίνεται;

      Διαγραφή
  8. Για αλλη μια φορα παραποιεις την ιστορια προβαλλοντας οτι σε συμφερει αλλιως δεν θα τα αρπαζες.Σαφως και καηκαν χωρια βιαστηκαν γυναικες κ σκοτωθηκαν αμαχοι αυτο δεν αλαζει οσο κ να χτυπιεσαι οσο αναφορα που μας αποκαλεις αποικους κ σε προηγουμενο αρθρο σου δεν πηρα απαντηση.Μαθε λοιπον οτι ειμαστε περηφανοι Ελληνες που βιαια ΔΙΩΧΤΗΚΑΝ απο τον τοπο τους κ βρεθηκαν εδω αλλα ως ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΟΨΑΝ κ δημιουργησαν βασισμενοι στην αξιαδα που ειχαν κ οχι απο ξενες πλατες ελα μια βολτα στα προσφυγηκα χωρια να παρεις μια γευση εσυ που αποκαλεισαι Γηγενης Μακεδονας χωρις να ξερεις απο που κραταει η σκουφια σου.Εισαι αξιος της καταντιας σου κ θα στο ξαναπω σε 2 ωριτσες τραβα στον Ζαεφ αυτος σου αξιζει οχι το Ελληνικο κρατος που σε αφηνει να παπαριαζεις ελευθερα χωρις να το σεβεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι υπηρεσίες που σας εγκατέστησαν στη χώρα μας, λέγονταν Γραφεία Εποικισμού και Διευθύνσεις εποικισμού και εκείνοι που εγκατέστησαν εδώ, είναι αυτονόητο να λέγονται έποικοι. Είστε "Ελληνάρες", γιατί αυτό σας έμαθαν εκείνοι που δημιούργησαν αυτό το πλαστό έθνος. Εγώ είμαι ντόπιος στον τόπο μου και αυτονόητο είναι το δικαιομά μου να μένω στον τόπο μου. Ξέρω πολύ καλά ότι η σκούφια μου κρατάει από την Μακεδονία. Εσύ ξέρεις που είναι το Λαζιστάν, η Καππαδοκία, η Καραμανία κλπ?

      Διαγραφή
    2. ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ίσον μεγάλα ψώνια!

      Διαγραφή
  9. Πολλοι Χριστιανοι μαζι τους κ οΜπογιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο πατερας μου ηρθε 10 χρονων απι την Πατριδα κ παντα ελεγε το δυνατο το μουλαρι οτι κ να το κανεις Πασοη θα τραβηξει μπροστα γι αυτο λοιπον δεν μας αγιζεις οτι κ να λες αρπαζωντας φραγγα μας εισαι ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ οι αξιες ολων φανηκαν τοσα χρονια γιαυτο κ ενοχλεισαι που ηρθαν οι προσφυγες κ προχωρησε αυτος ο τοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έρχονταν οι πρόσφυγες θα προχωρούσαν μπροστά οι ντόπιοι Μακεδόνες ανόητε.

      Διαγραφή
  11. Είστε πολύ μεγάλα ψάρια τελικά.Πώς τσιμπάτε έτσι;Έτσι που πάτε,θα τον βγάλετε και βουλευτή στο τέλος.Αφού έχει άλλο blog που κάνει προπαγάνδα σε πέντε"πανέξυπνους" βουλγαρίζοντες.Τι ασχολείστε με τις μαλακίες που γράφει;ΑΠΛΑ ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΟΝ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.Εσείς δίνετε νόημα στη ζωή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια ωραια καραμελα οι προσφυγες δεν σας αφησαν να αναδειχτειται ολο αυτο μας λετε γιατι σας βολευει οσο για το που ειναι η Καπαδοκια κ ξερουμε κ επισκευτηκαμε κ οι προγονοι μας σιγουρα κ με χιλια θα γυριζαν στην πατριδα τους.Τωρα ο ορος εποικος αφου δεν ξερεις δεν περιμενα να το ξερες σημαινει φευγω κατακτω εναν αλλο τοπο με βια κ αυτον τον κανω δικο μου αποικια μου.
    Οσο κ να μιλας για τους προσφυγες θα παιρνεις αυτο που σου αξιζει ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥΣ Γηγενη Μακεδονα απο το πουθενα.Και αν δεν σαρεσει αυτο το Ελευθερο Κρατος που ζεις κ του αποδιδεις τοσες ευθυνες σε προκαλω σταματα να παιρνεις τη συνταξη που σου δινει κ τραβα να ζησεις οπου γουσταρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο πριν φτάσεις στην πλατεία της Κωνσταντίας έχει βρύση με την επιγραφή εποικισμος 1925..Τα υπόλοιπα δικά σου.

      Διαγραφή
  13. Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε,δεν ταιριάζουμε με τους πρόσφυγες,ο καθένας τον δρόμο του.Εσεις ονειρεύεστε χαμένες πατρίδες και εμείς έναν τόπο που θα τραγουδάμε και θα μιλάμε ελεύθερα.Οσο για τα γραφόμενα του ασχέτως αν τα δέχεστε η όχι είναι ιστορικές αλήθειες μπορεί να τα δέχεσαι η και οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός σου στερεί ή σου στέρησε ελευθερίες και με ποιό τρόπο και πότε;Την ιστορική αλήθεια πρέπει όλοι να τη δέχονται,άσχετα αν διαφωνούν ή όχι.Στις δημοκρατίες δε γίνεται να συμφωνούν όλοι,αλλά πρέπει να υπακούν στην πλειοψηφία.Ποιές είναι οι αλήθειες που λέει ο προπαγανδιστής μπουρδογράφος ,που συμφωνείς κι εσύ ο νοήμονας;Για να είναι ιστορικές αναφέρονται από ιστορικούς και είναι καταγεγραμένα.Πού είναι γραμμένες οι αλήθειες αυτές που συμφωνείς κι εσύ;Χωρίζει την ιστορία όπου τον συμφέρει,αγνοεί παντελώς αποδεδειγμένα ιστορικά στοιχεία και θεωρεί αληθινό και δεδομένο ό,τι τον συμφέρει για να στηρίξει τα παραμύθια του.Από αυτό εδώ το σταυροδρόμι πέρασαν άραβες,τούρκοι,ρωμαίοι και εκατό ακόμη λαοί.Πείτε και σε μας λοιπόν ,που εμείς ξέρουμε την καταγωγή μας.Πριν από 400 για παράδειγμα χρόνια πού βρίσκονταν οι πρόγονοι σας;Εσάς που σίγουρα δε σας άγγιξε κανείς κατακτητής είστε ντόπιοι.Λοιπόν άκου μια αλήθεια. Ο μέγας Αλέξανδρος ήταν απόγονος των ίνκας και σύμφωνα με το Φον Νταίνιγκεν,ήρθε με διαστημόπλοιο στη γη από τον Κρόνο.Μήπως θέλετε να σταματήσουμε τη γη για να κατεβείτε να πάτε να τον βρείτε;Άντε λοιπόν στο διάστημα που μας πρήξατε τα αρχίδια πέντε μαλάκες κομπλεξικοί,που είστε και καταπιεσμένοι και σας εκμεταλεύονται κιόλας.Και είναι και αλήθεια!

      Διαγραφή
    2. Έγραψες ολόκληρο κατεβατο γεμάτο βλακείες επειδή θέλεις να σου αλέθουν την τροφη,να μην είσαι τεμπέλης να ψαχτεις να μάθεις ρε μπέμπη μέχρι τοτε, σταματά να μας πριζεις τα αρχιδια με την καθαρότητα της ράτσας σου.

      Διαγραφή
    3. Οι επιθέσεις που δέχομαι από τους σχολιαστές, είναι ζωντανή απόδειξη του περιορισμού των ελευθεριών μας. Στοχεύουν στο να πάρουν το μήνυμα και οι άλλοι Μακεδόνες, ότι θα υποστούν τα ίδια, αν τολμήσουν και μιλήσουν δημόσια, αυτά που λένε κατ' ιδίαν. Ο μαινόμενος όχλος είναι πιο επικίνδυνος κι από τα πιο αυταρχικά καθεστώτα.

      Διαγραφή
    4. 5.38 δε μπορείς να απαντήσεις σε τίποτα.Τα θεωρείς βλακείες γιατί απλά είσαι βλάκας.Δεν έχεις άποψη,ούτε επιχειρήματα και έχεις πρόβλημα κατανόησης κειμένου,επειδή δεν καταλαβαίνεις μάικα την ελληνική γλώσσα.Είπα πως ξέρω την καταγωγή μου και δε μίλησα για καθαρότητα.Προσέχετε τι γράφετε γιατί σας διαβάζει κόσμος και εκτίθεστε.Μη μιλάς για πράγματα που δεν έχεις.Πάρε το γκόμενο σου, τον Μίρκα Γκίνοβα και άντε να κάνετε καμμιά αλλαξοκωλιά.Ο δε μπουρδογράφος επειδή δε μπορεί να απαντήσει σε κανένα ερώτημα,θεωρεί πως αποδεικνύεται πως του περιορίζω την ελευθερία και το θεωρεί επίθεση.Παρακάτω απειλεί.Πασόηεφ,όπως έγραψα παραπάνω,ανεβείτε στο καιμάκτσαλαν εσύ και τα πουστράκια σου και πάρτε φόρα με την όπισθεν.Το όνομα σου είναι ρωμαικό.Σου είπε τίποτα καμμιά γιαγιά σου μακεντόνσκα,μάικα;

      Διαγραφή
    5. Κοιτα βλάκα για να μαθαίνεις τραχανα. Κυβέρνηση μεταξα ένα κομμάτι,1981 άλλο κομματι,1947-1949 που σε έκαναν ΜΑΥ και με ηλεγχες για το που πάω και τι κάνω.Ψαξε ηλίθιε να μαθαίνεις ψάξε να δεις για τα πανηγύρια μας ψάξε για το πρώτο μακεδονικό φεστιβάλ στην Έδεσσα τι εγινε.Αι σιχτιρ που νομίζεις ότι κάτι ειπες.Παρε λοιπόν τον γκόμενο σου τον γκιουζελ και γυρίστε από εκεί που ήρθατε.

      Διαγραφή
  14. 4:17Γιατι δεν προχωρησαν πρωτου ερθουν δηλ;Και σε ρωταω οι προσφυγες τους εδεσαν κ δεν προχωρησαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τράιο δεν λές τίποτα πού μας παίρνουν τις δημόσιες υπηρεσίες οι ματζιριδες τις δημόσιες υπηρεσίες επειδή η Αλμωπία έχει πολλούς ντόπιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ματζίρις είναι της μάνας σου ο κώλος.Έτσι μου έλεγε ο παππούς μου και κάτι φίλοι του.Όλοι πρόσφυγες.

      Διαγραφή
    2. Όλοι πρόσφυγες δηλαδή ματζιριδες..

      Διαγραφή
  16. Εγω σαν ντοπιος αισθανομαι ντροπη για αυτα που κατα καιρους αναφερεις.Εγω κ αισθανομαι κ ειμαι Ελληνας μιλα λοιπον μονο για τον φιλοσκοπιανο εαυτο σου κ μην αναφερεσαι σε ολο τον εντοπικο πληθυσμο δεν μπαινουμε ολοι στον ιδιο ντορβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο κάθε ντόπιος έχει δικαίωμα να μιλάει για τους ντόπιους. Ακόμα κι ένας ξένος έχει δικαίωμα να μιλάει για τους ντόπιους κι έχουν μιλήσει πολλοί. Αν πράγματι είσαι ντόπιος, έστω και Γρεκομάνος, δεν θλίβεσαι γι αυτά που τράβηξαν οι ομογενείς σου? Μήπως έπρεπε να σε ξεριζώσουν εσένα από την πατρίδα σου, για να νιώσεις εκείνους που ξεριζώθηκαν και δεν τους επιτράπηκε ο επαναπατρισμός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλτον κι αυτόν στη βάρκα με τους πρόσφυγες για να μάθει.Ποιός είσαι εσύ ρε και μιλάς για μακεδονία;Ο μόνος γνήσιος και εξουσιοδοτημένος από τα σκόπια είναι ο τράγοφ καραμπούρδοφ.(και πέντε ακόμη γνήσιες μακεδόνισες).

      Διαγραφή
  18. Τρικυμιά εν κρανίω ,
    Κανένας δεν ήθελε να αφήσει την πατρογονική εστία του και να έρθει στον τότε ελλαδικό χώρο. Οι Ελληνες της Ανατολής ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα απτους γηγενείς ντόπιους. Ο Βενιζέλος ορθά έπραξε και γέμισε την Μακεδονία με πρόσφυγες αφού αλλοιώθηκε το ελληνικό στοιχείο με τις προσμίξεις Σλάβων ( αλλιώς Μακεδόνα μου θα μιλούσες ελληνικά όπως Ο Μέγας Αλ κλπ) . Εμεις ξέρουμε ποιοι είμαστε μιλάμε αρχαία ελληνική διάλεκτο και παραμένουμε πιστοί στα ήθη και τα έθιμα των Ελλήνων. Εσείς πάλι δεν μπορείτε να αποβάλλεται το σύνδρομο κατωτερότητας μπερδεμένοι για την εθνική σας ταυτότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η πλειοψηφία των Μακεδόνων δεν είναι καθόλου μπερδεμένοι για την εθνική τους ταυτότητα. Μια μειοψηφία γύρω στο δέκα τα εκατό των Μακεδόνων είχε όντως μπερδευτεί από τις προπαγάνδες του πατριαρχείου και των γύρω αρπακτικών κρατών. Οι Μακεδόνες που βρέθηκαν σε καθεστώς ελευθερίας κατά 99% δηλώνουν Μακεδόνες. Το σύνδρομο κατωτερότητας, ακόμα κι εσύ με το σχόλιό σου, όπως όλοι σας, προσπαθείς να μας το συντηρήσεις. Εσείς επειδή έχετε κάποια στοιχεία της διεθνούς Ελληνικής γλώσσας, δηλώνετε αυθαίρετα, ότι είστε Έλληνες στην καταγωγή. Η κουλτούρα σας δεν έχει καμιά σχέση με την κουλτούρα των αρχαίων Ελλήνων, αλλά είναι κυρίως Εβραιοχριστιανική. Δεν έχετε απολύτως κανένα δικαίωμα να καταχράσθε τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, του οποίου είστε νεκροθάφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μεγάλη πλάκα είναι πως σε παίρνουν στα σοβαρά και σου απαντάνε.Κατάφερες να μετατρέψεις μειοψηφία σε πλειοψηφία,να πεις πως σε καταπιέζουν,πως η γλώσσα του πιο ισχυρού βασιλείου δεν υπάρχει πουθενά αποτυπωμένη αλλά διασώζεται με μικρές παραλλαγές,πως μόνο εσύ ανήκεις σε γνήσια φυλή και όλοι οι άλλοι είναι μπάσταρδοι.Το ωραιότερο στο τέλος ,τους απειλείς κιόλας κουνώντας το καταπιεσμένο δάκτυλο σου,δείχνοντας την ανατολή.Και συνεχίζουν να σου απαντάνε....Μου θυμίζετε την ταινία"ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος".

      Διαγραφή
  20. Το να παιρνεις συνεχως κομματια της ιστοριας κ να τα μεταφερεις οπως σε βολευει εναι το μονο ευκολο καλοπληρωμενε.Δεν σε σχολιαζουν σαν εντοπιο αλλα σαν προπαγανδιστη αυτο δεν καταλαβες.Εχουμε φιλους κουμπαρους συγγενεις εντοπιους κ συνηπαρχουμε ανθρωπινα τοσα χρονια.Το προβλημα ειναι δικο σου κ πεντε δεκα κομπεξικον ακομη μεινε με αυτο κ ασε τους προσφυγες αφου πρωτα ξεστραβωθεις κ δεις ποιος ειναι αποικος κ ποιος προσφυγας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και μετα ξυπνησες .Α μπρε τραγιε μηπως να σε χορεψω ενα Κονιαλη να σε ταισω κ απο εκεινα τα Πολιτικα φαγητα να λαδωσεις μπας κ καταλαβεις ποιοι ειμαστε;Προσφυγες με αξιες ηθη κ εθιμα μα προπαντων Ελληνες Χριστιανοι κ αναγνωρισμενοι για την κουλτουρα τη μουσικη την κουζινα μας την αξιαδα κ την νοικοκυροσυνη μας.Δεν μας αγγιζεις σε τιποτε βγαζοντας αυτα τα κομπλεξ που σε περιβαλουν αλωστε οι αληθειες αποδεικνυονται το ψεμα πληρωνεται για να προβαλεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σωστος ο 12:41 επισης και ο επομενος δεν ειδα ομως να απαντας σε κανενα σωστο ερωτημα;Κολοσες;Η μηπως κρυβεσαι στο καβουκι σου;Και ενα τελευταιο ερχεται ο Ζαεγ ταμαθες;Μαλλον εσενα ψαχνει θα κ το σακο του Αι Βασιλη βιασου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριε Πασσοη, τους πονάς παρά πολύ με της αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. go back to the baltics σλαβε...go back!
    free greek nord makedonia!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είναι λογικό μέσα από το πέρασμα των αιώνων, τις αυτοκρατορίες και την εξέλιξη όλοι οι λαοί και φυλές να έχουν αναμιχθεί και να είναι μια εθνολογική σαλάτα. Το βρίσκω αστείο μετά από 2500 χρόνια κάποιος να επικαλείται καθαρότητα και βιολογική συνέχεια από τον αρχαίο έλληνα και μάλιστα όταν αυτός επί 2500 χρόνια ζούσε χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ελλάδα, τα δε χαρακτηριστικά του να ταιριάζουν πολύ με τους εκεί Ασιατικούς λαούς (περιοχές). Οι αρχαίοι έλληνες δημιούργησαν αποικίες σε όλα τα παράλια της μαύρης θάλασσας, στην νότια Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία κ.α. που εκεί έμειναν αλλού πολύ και αλλού λίγο. Με την λογική αυτή οι Ισπανοί, οι Γάλλοι και όλοι από τα παράλια της μαύρης θάλασσας είναι καθαροί έλληνες.
    Εεε ας σοβαρευτούμε λιγάκι.
    Είδα επίσης ο αυτοαποκαλούμενος Μακεδόνας να απαντά - γράφει με ηρεμία και το όνομά του και ο άλλος-οι ερχόμενοι από Ασία αυτοαποκαλούμενος έλληνας-ες να γράφουν ανώνυμα και να βρίζουν χωρίς κάποιο σοβαρό ιστορικό επιχείρημα.
    Σύμφωνα με την wikipedia οι αρχαίοι Μακεδόνες οργανωμένα εμφανίζονται το 700 π.χ. μέχρι το 200 π.χ. για 500 χρόνια. Δηλαδή ο λαός αυτός στα 500 χρόνια κατάφερε και κέρδισε το όνομα Μακεδόνας. Ο Σλάβοι που ζουν σε αυτόν τον τόπο επί 1600 χρόνια, οι Βλάχοι επί 1000 χρόνια κ.α. πολλά περισσότερα χρόνια από τους Αρχαίους Μακεδόνες γιατί να μην έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται Μακεδόνες; Εδώ μπαίνει το ερώτημα, ποιος είναι αυτός που τολμά να στερήσει στους κατοίκους της Μακεδονίας που οι ρίζες τους στον τόπο αυτό χάνονται στα βάθη των αιώνων, είτε αυτοί είναι Ελληνόφωνοι, Σλαβόφωνοι, Βλαχόφωνοι κ.α. το δικαίωμα να ονομάζονται Μακεδόνες; Είναι γελοίο οι άνθρωποι με τα Ασιατικά χαρακτηριστικά που ήρθαν σε αυτόν τον τόπο πριν 100 χρόνια, που ο νονός Βενιζέλος τους βάφτισε Έλληνες, να προσπαθούν, να στερήσουν το δικαίωμα των ντόπιων κατοίκων όποια γλώσσα και αν μιλούν να ονομάζονται Μακεδόνες.
    Είναι δικαίωμα του καθενός να δηλώνει, να αισθάνεται και να πιστεύει ότι αυτός θέλει και αυτό θα πρέπει να είναι σεβαστό από όλους.
    ΥΓ: Σχετικά με δυνατά μουλάρια και πολιτισμό που έφεραν στον τόπο οι συμπολίτες μας εξ Ασίας θα πω πως οι εδώ άνθρωποι τις τσουκνίδες όχι μόνον αυτοί δεν τις έτρωγαν αλλά ούτε και στα ζωντανά τους τις έδιναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)