Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Η ΚΑΤΆΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ

  



 

ΑΝΤΙ   ΝΑ ΝΟΙΆΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΌΟΔΟ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ  Η ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΤΟΥ Χ.  Μπάτση , ασχολείται  με διάφορα τερτίπια , προκειμένου να αποκλείει τον τοπικό Τύπο από τα τεκταινόμενα.

Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας της είναι η  γενική συνέλευση της επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ. Επί δύο ώρες χρειάστηκε να ασχοληθεί αν θα είναι παρόν  στη συμέλευση ο Διευθυντής του ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Πέτρος Σαμάνδης , αντί να ασχοληθεί με την ουσία. Δημοσιεύουμε τις επίμαχες μάχες για τα αυτονόητα όπως καταγράφεται στα πρακτικά της συνέλευσης που δόθηκαν στην δημοσιότητα

 

 

Στην Τακτική    Γενική Συνέλευση εκλήθη και παρίσταται σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 2 του Κ.Ν.  2190/20  «Περί  Ανωνύμων  Εταιρειών»  ο  Δήμαρχος  κος  Μπάτσης  Χρήστος  και  η   Συμβολαιογράφος    Αριδαίας    κα    Μιχαηλίδου Ειρήνη. Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/20 «Περί Ανωνύμων Εταιρειών» και το άρθρο 33 παρ. 4 του καταστατικού της εταιρίας, παρών ήταν    και ο ορκωτός ελεγκτής Λογιστής για τηνχρήση από 01/01/2019 έως και 31/12/2019 Κος Ιωσήφ Ορφανουδάκης. Επίσης παρίσταται και η λογίστρια της επιχείρησης που υπογράφει τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης κα Πλέσκα Κυριακή και η νομική σύμβουλος της επιχείρησης κα Μέλκου Αλεξάνδρα.

Πριν τηνέναρξη της Συνέλευσης τέθηκε το ζήτημα της παρουσίας μέσων μαζικής επικοινωνίας στην συνεδρίαση.Τον λόγο παίρνει ο κ. Ασβεστόπουλος Δημήτριος: « Μπορώ να πω κάτι σχετικό, επειδή είναι ημιανοιχτή  η  Συνέλευση, εκτός  κοινού  αποκλείονται και οι  δημοσιογράφοι;  Υπάρχει  τέτοια απόφαση ;»Τον λόγο έχει  ο Πρόεδρος κ. ΜπάτσηςΧρήστος: «Καταρχάς, καλησπέρα, εφόσον η πρόσκληση αναφέρει ότι η Γενική Συνέλευση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, πρέπει να τηρήσουμε κάποια πράγματα εγώ δεν έχω θέμα να παρευρεθούν αλλά θα πρέπει να παρευρίσκονται όλοι και όχι μόνο ένας.»

Τον λόγο έχει ο κ. Ασβεστόπουλος Δημήτριος: « Ο προβληματισμός μου είναι ότι άκουσα από άλλους  δημοσιογράφους  ότι  δεν  θα  έρθουν  επειδή  πάρθηκε  τέτοια  απόφαση,  μα  θεωρούσα δεδομένο ότι μετά από τόσο καιρό και πρώτη φορά όλοι μαζί και χάρηκα που είμαστε όλοι μαζί, όπου θα συζητήσουμε και θα πούμε όλοι τις απόψεις μας ότι θα υπάρχει δημοσιογραφία»

Ο κ. Χατζηγιαννίδης Χρήστος: «Δήμαρχε μου επιτρέπεται; Τι εννοούμε δημοσιογραφία; Είναι δημοσιογράφος ο κύριος που παρευρέθηκε ή πολίτης

Ο κ. Ασβεστόπουλος Δημήτριος: « Εγώ μιλάω γενικώς για δημοσιογραφία στην αίθουσα.»

Ο κ. Χατζηγιαννίδης  Χρήστος : « Ρωτάω ποιος είναι ο δημοσιογράφος; »

Ο κ. Ασβεστόπουλος Δημήτριος: «Αυτοί που καλύπτουν τα δημοτικά συμβούλια»

Ο κ.Χατζηγιαννίδης Χρήστος :  « Μα  δεν είναι δημοσιογράφοι αυτοί ιδιοκτήτες είναι που τα ανεβάζουν στις ιστοσελίδες τους »

Ο κ. Ασβεστόπουλος Δημήτριος: « Έχουμε λάβει απόφαση κάπου είτε στο Διοικητικό Συμβούλιο είτε στην Γενική Συνέλευση να μην είναι παρόν;»

Ο κ. Χατζηγιαννίδης  Χρήστος:«Μα είναι κεκλεισμένων των θυρών»

Ο κ. Μπάτσης Χρήστος: « Δεν έχουμε πάρει απόφαση

κ. Ασβεστόπουλε απλά κάποια πράγματα, είναι συγκεκριμένα. Θα παρακαλούσα οι δικηγόροι της επιχείρησης να λάβουν τον λόγο, σχετικά με την πρόσκληση»

Τον λόγο παίρνει ο κ Χατζηδημητρίου Αθανάσιος: «Ένα θέμα λίγο διαδικαστικό, επειδή τηρούμε τις  αποστάσεις,  δεν  είμαστε  υποχρεωμένοι  όταν  μιλάμε  να  φοράμε  την  μάσκα,  όποιος  μιλάει μπορεί την ώρα που μιλάει να κατεβάζει την μάσκα και μετά να την ξαναφοράει, για τον λόγο αυτό υπάρχουν οι αποστάσεις»

Ο κ. Ασβεστόπουλος Δημήτριος: « Θα μπορούσε να υπάρχει μικρόφωνο»

Ο κ. Μπάτσης Χρήστος: « Υπάρχει κ. Ασβεστόπουλε, όλα υπάρχουν απλά δεν ξεκινήσαμε ακόμα την διαδικασία»Τον λόγο παίρνει ο κ. Εμμανουηλίδης Εμμανουήλ, νομικός,  σχετικά με την πρόσκληση και

των ορισμό της έννοιας  ́ ́κεκλεισμένων των θυρών ́ ́. «Κατά την γνώμη μου, ως ειδικός συνεργάτης του κ. Μπάτση, θεωρώ ότι η ερμηνεία του όρου κεκλεισμένων  των  θυρών  ενόψει  των  μέτρων  που  εφαρμόζονται  για  την αντιμετώπιση  της πανδημίας, πρέπει να είναι ιδιαίτερα στενή και να περιορίζονται οι συμμετέχοντες σε δημόσιες συνεδριάσεις  στα  απολύτως  απαραίτητα  πρόσωπα.  Αυτός  είναι  ο  λόγος  χρήσης  της  έννοιας κεκλεισμένων των θυρών. Από την άλλη αν κάποιος μου πει,δείξε

μου μια επίσημη γνωμοδότηση, δικαστική  απόφαση,  μια  σχετική  επιστημονική  αρθρογραφία  σαφώς  δεν  υπάρχει,  λόγω  του καινούργιου αυτού γεγονότος. Επαναλαμβάνω κατά την γνώμη μου η ερμηνεία είναι στενή και να μην επιτραπούν παρερμηνείες σε σημείο που να αυξηθεί ο αριθμός των παρευρισκομένων και με

αυτό  τον  τρόπο  να  καταστρατηγήσουμε  τα  μέτρα  της  κυβέρνησης  για  την  αντιμετώπιση  της πανδημίας».

 

Τον λόγο παίρνει η κ. Μέλκου Αλεξάνδρα:«Θεωρώ ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που περιλαμβάνει και την πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης, περιλαμβάνει τον όρο κεκλεισμένων των θυρών. Όσο αφορά την ερμηνεία περιλαμβάνει αυτό που είπαμε ότι πρέπει να περιορίζεται στον απαραίτητο αριθμό ατόμων. Από κει και πέρα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στην Γενική Συνέλευση να αποφασίσει κάτι διαφορετικό, αυτή  την  συγκεκριμένη  χρονική  στιγμή  όμως  και  δεδομένου  ότι  έχει  πάρει  και  έκταση  η πρόσκληση και ερμηνεύτηκε σωστά από τους περισσότερους και από τους δημοσιογράφους ότι δεν θα πρέπει να είναι παρόντες είναι στην κρίση σας, αλλά έχει συμπεριληφθεί και στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.»

Τον λόγο παίρνει ο κ. Μπίνος Δημήτριος:« Επειδή το ζήτημα είναι διαδικαστικό και πολύ ουσιαστικό, η κ. Μέλκου προηγουμένως ανέφερε ότι είναι στην κρίση σας. Σε μια πολύ σημαντική συνέλευση γιααυτή την Δημοτική επιχείρηση αλλά και για τον Δήμο,το κεκλεισμένων των θυρών δίνει την δυνατότητα αυτή η σύγκλιση να τύχει και της κοινωνικής γνώσης, δηλαδή να μάθει κ η κοινωνία έξω τι συζητήθηκε. Τώρα αν θέλετε να πάμε στο αν ο κ. Σαμάντης είναι δημοσιογράφος ή όχι αυτό εισήχθη ως ένα κεφάλαιο πολύ περίεργο σήμερα, γιατί εγώ τον γνωρίζω από το 1990 δεν μπορώ να μπω στη λογική ότι δε δημοσιογραφεί, άσχετα με το αν καμιά φορά μας αρέσει ή όχι.»

Ο κ. Μπάτσης Χρήστος :« Είναι που λένε έχει ο καιρός γυρίσματα, άλλες φορές μας αρέσει άλλες δεν μας αρέσει, το ξέρετε και σεις καλύτερα»

Τον λόγο παίρνει ο κ. Μπίνος Δημήτριος : « Αν φύγει ο κ. Σαμάντης αποκλείεται την κοινωνία»

Ο κ. Μπάτσης Χρήστος :« Αν είναι να μείνει ο κ. Σαμάντης δε θα είναι μόνο αυτός ή θα έρθουν όλοι ή δεν γίνεται, αλλά εγώ πιστεύω πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα κ. Μπίνο»

 

Ο κ. Μπίνος Δημήτριος:«Στην αναπτυξιακή που παρευρεθήκατε προχτές ήταν κεκλεισμένων των θυρών αλλά περιελάμβανε και δημοσιογράφους»

Ο κ. Μπάτσης Χρήστος : « Ήταν σε ανοιχτό χώρο»

Ο κ. Μπίνος Δημήτριος:«Και εδώ είμαστε ανοιχτά, ας αφήσουμε τις συμπεριφορές αυτές και ας δώσουμε την δυνατότητα στους ανθρώπους να παρευρεθούν και όσοι δεν ήρθαν δεν ήρθαν γιατί δεν το τόλμησαν»

Ο κ. Μπάτσης Χρήστος:« Αυτό τι είναι πολιτικό bulling;»

Ο  κ.  Μπίνος Δημήτριος:  «Οι  δημοσιογράφοι  που  είναι  ο  κρίκος  ανάμεσα  σε  εμάς  και  την κοινωνία είναι απαραίτητοι, γι αυτό και προτείνω να μπει σε ψηφοφορία η παραμονή τους στη Γενική Συνέλευση»

Ο κ. Μπάτσης Χρήστος: « Αν είναι να έρθουν όλοι ναι»

Οκ. Παρούτογλου Νικόλαος: « Καταρχάς, κ Μπίνο δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η συνέλευση και σε τι διαφέρει από τις προηγούμενες άλλες;»

Ο κ. Μπίνος  Δημήτριος: «Γιατί στις άλλες είχε »

Ο  κ.  Παρούτογλου  Νικόλαος:«  Νομίζω  ότι  αν  τηρούνται  τα  πρωτόκολλα  όσο  αφορά  τις αποστάσεις, τα τετραγωνικά και τον χώρο, εφόσον δεν έχεις πρόβλημα και εσύ όπως είπες νομίζω και οι άλλοι δύο επικεφαλείς δεν έχουν, είτε το βάλουμε σε ψηφοφορία είτε όχι αφού οι άλλοι δύο επικεφαλείς  συμφωνούν,  το  μόνο  πρόβλημα  που  υπάρχει  εδώ  είναι  ότι  αφού  ερμηνεύθηκε  με αυτόν τον τρόπο η πρόσκληση και δεν έχουν έρθει οι άλλοι και εγώ συμφωνώ ότι δεν γίνεται να είναι μόνο ο Πέτρος να κληθούν και οι άλλοι και να κάτσουν μέσα, αν είμαστε υπεράριθμοι ας γίνει μια κλήρωση για το ποιοι θαμείνουν μέσα»

Ο κ. Μπάτσης Χρήστος:« Αν είναι να πατήσουμε την πρόσκληση και να μην την τηρήσουμε εμείς νομίζω δεν είναι σωστό, η πρόσκληση εκδόθηκε βάσει συγκεκριμένων οδηγιών. Αν θέλετε να  έρθουν  όλοι ναι δεν  γίνεται  αν  δεν είναι  όλοι,  δεν  έχω  κάτι  με τον κ.  Σαμάντη,  άσχετα  αν νομίζουν κάποιοι ότι έχω»

Ο κ. Χατζηδημητρίου Αθανάσιος : «Κύριε Πρόεδρε ήθελα να κάνω την επισήμανση ότι εδώ δεν ήρθαμε  παραταξιακά.  Όλοι  οι  σύμβουλοι  είναι  μέτοχοι με  την ίδια  ψήφο,  την  ίδια  βαρύτητα ψήφου με τον καθένα μας, όπως και στο δημοτικό συμβούλιο, εκεί για οικονομία χρόνου υπάρχουν οι  επικεφαλείς  που  τοποθετούνται  για  κάθε  παράταξη  εδώ  κάθε  σύμβουλος  είναι  μέτοχος  και μπορεί να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις και μπορεί να έχει μια διαφορετική άποψη ακόμη και κάποιος που είναι στην ίδια παράταξη με μένα. Μια παρατήρηση ήταν αυτή, η δεύτερη είναι ότι όπως είπε και ο κ. Εμμανουηλίδης το  ́ ́κεκλεισμένων των θυρών  ́ ́ έχει μια ερμηνεία αλλά μπορεί να γίνει και μια διασταλτική ερμηνεία του νόμου, ότι δηλαδή επιτρέπεται σε μια κοινωνική εκδήλωση να είναι 50 άτομα, στις ταβέρνες δε βάζουν όριο τα 50 μπορεί να είναι και 100, άρα το κεκλεισμένων των θυρών ή τηρουμένων των μέτρων προστασίας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι 32 άτομα ή 35, θα μπορούσαν να είναι και άλλοι 10 , να είναι 40 και 50 ο χώρος το επιτρέπει, υπάρχει κενός χώρος. Το ζήτημα είναι ότι δεν έχουν ενημερωθεί οι υπόλοιποι και κάποιοι όταν είδαν  την  πρόσκληση  θεώρησαν  ότι  δεν  θα  πρέπει  να  συμμετέχουν  οι  δημοσιογράφοι.  Ο  κ. Σαμάντης ήρθε και έκανε το καθήκον του να

έρθει και κάποιο άλλοι δεν ήρθαν πιστεύοντας ότι δεν θα  τους  επιτρέψουμε.  Αυτό  είναι  απόφαση  της  Γενικής  Συνέλευσης,  η  Συνέλευση  μπορεί  να αποφασίσει αν τα μέτρα τηρούνται και να έρθουν. Θα μπορούσε να πάρει μια παράταση η έναρξη 20-40  λεπτών  και  να  κληθούν  για  να  συμμετέχουν  και  οι  άλλοι,  ώστε  να  υπάρχει  ίση

αντιμετώπιση»

Ο κ. Ασβεστόπουλος Δημήτριος:«  Επειδή  κατάλαβα  ότι  δεν  υπάρχει  απόφαση,  καθώς  πολύ σωστά δώσατε την ευθύνη της απάντησης και το σκεπτικό στους συνεργάτες σας και νομικούς προφανώς δεν καλύφθηκα γιατί είδα ότι οι συνεργάτες σας δεν είχαν εναρμονιστεί με το τι θέλει η συνέλευση και οι μέτοχοι και αν θα αποκλείσουν ή όχι τους δημοσιογράφους. Μπορούσατε να τους αποκλείσετε σε μια απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, οπότε θα ξέραμε όλοι. Εκεί έχω

την ένσταση μου θα σας παρακαλέσω να είσαστε πιο απλοί σε όλους και στον Δήμαρχο για να μην υπάρχουν  αυτές οι διαφοροποιήσεις  και αυτά τα κενά. Τώρα για σήμερα επειδή δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θεωρώ αν υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι ας μείνουν και για αυτούς που δεν είναι εδώ ας  πάρουν  την  ευθύνη  αυτοί  που  τους  είπαν  να  μην  έρθουν  και  αν  κάποιοι  είναι  έξω  ας  τους επιτρέψουμε να μπουν, ξέροντας μεταξύ μας ότι υπήρχε ένα κενό και όποιος τόλμησε, όπως είπε και ο κ. Χατζηδημητρίου, ο τολμών δημοσιογράφος κάνονταςτο καθήκον της δημοσιογραφίας του ήρθε και οι υπόλοιποι ας τα μάθουν κουτσομπολίστικα από τον καθένα»

Ο κ. Μπάτσης Χρήστος « Το θέμα είναι ότι δεν σέβεται την πρόσκληση, αν το πάμε επί λέξη δεν είναι ποιος τόλμησε αλλά ποιος σεβάστηκε»    ( σ.σ. Μιλάει για σεβασμό ο Χ.  Μπάτσης που πρωτοστάτησε σε γάμο Αντιδημάρχου του που αντί για 50 άτομα που επέτρεπε ο νόμος και είχε 500 άτομα . Απύθμενο θράσσος

)Ο κ. Ασβεστόπουλος Δημήτριος«Προτείνω να συνεδριάσουμε και αν υπάρχουν δημοσιογράφοι ας παρακολουθήσουν».

Ο κ. Χατζηγιαννίδης Χρήστος « Συμφωνώ σε όλα με τους δημοτικούς συμβούλους, κρατάω την λέξη  δημοσιογράφος.  Βαφτίζουμε  το  ψάρι  κρέας  ή  και  το  αντίθετο.  Θέλουμε  να  έρθουν

δημοσιογράφοι ας δείξουν την κάρτα τους και ας μπούνε μέσα όλοι. Όχι ο καθένας ότι δηλώνει είναι και να γίνει σωστή δημοσιογραφία. »     Κατόπιν συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων αποφασίζεται να δοθεί παράταση 30 λεπτών (  σ.σ. Χρείαστηκε  μιάμιση ώρα)για την έναρξη της συνεδρίασης, ώστε να ενημερωθούν οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι και να παραστούν στην Γενική Συνέλευση. Της Τακτικής    Γενικής Συνέλευσης προεδρεύει προσωρινά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κος Μπάτσης Χρήσ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)