Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Ετσι διέλυσε η ΕΛ.ΑΣ μια μεγαλειώδη δημοκρατική διαδήλωση...



Μαρτυρία για τα επεισόδια... 

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή ακούμπησε με απόλυτο τρόπο σ’ αυτό που συνηθίζουμε να περιγράφουμε ως... 
κοινό περί δικαίου αίσθημα. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας με επίκεντρο την οδό Λουκάρεως όπου βρίσκεται το Εφετείο απ’ όπου εκφωνήθηκε η ιστορική απόφαση για την πολύκροτη δίκη. Ήταν μία μεγάλη, ειρηνική και ήσυχη συγκέντρωση που έστειλε τα δικά της μηνύματα ενάντια στον φασισμό. Είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι κι εγώ εκεί περισσότερο ως ενεργός δημοκρατικός πολίτης παρά ως δημοσιογράφος. Οι συγκεντρωμένοι δεν είχαν πρόσβαση στην Λουκάρεως διότι είχε αποκλειστεί από κλούβες των ΜΑΤ. Για την ακρίβεια δεν υπήρχε καν οπτική επαφή με τον δρόμο που οδηγεί στο Εφετείο. Η μόνη επαφή με την αίθουσα του δικαστηρίου ήταν μέσω των μεγαφώνων που ανακοίνωναν τίς επιμέρους αποφάσεις της έδρας κάνοντας το πλήθος να ξεσπά σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα. 

Κάποια στιγμή και πριν από την εκφώνηση της απόφασης που έκρινε ως εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή μία “Αύρα” της αστυνομίας πήρε θέση ακριβώς πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ χωρίς να φαίνεται στο ευρύ πλήθος. Λίγο αργότερα άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν παρατεταγμένοι γύρω γύρω από τις κλούβες έλαβαν εντολή να φορέσουν τις γνωστές αντιασφυξιογόνες ειδικές μάσκες και να τις έχουν στην θέση 1. Όλα αυτά προτού το πλήθος πληροφορηθεί την ετυμηγορία για το εάν η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την μετάδοσή της ελάχιστοι μέσα σ’ ένα ενθουσιώδες πλήθος χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών εκσφενδόνισαν μερικά μπουκάλια του νερού προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων. Όμως δεν υπήρξαν κινήσεις εναντίον των ΜΑΤ κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα σε όλα τα πλάνα. Η αντίδραση ήταν ακαριαία. Μέσα σε δευτερόλεπτα ρίψεις χημικών προς το πλήθος και αποθέωση της ....αύρας. 

Κάπως έτσι η αστυνομία διέλυσε μέσα σε λίγα λεπτά μία μεγαλειώδη συγκέντρωση όλων εκείνων των δημοκρατικών πολιτών που αψηφώντας τους κινδύνους της πανδημίας συγκεντρώθηκαν για να πανηγυρίσουν μία νίκη της Δημοκρατίας. Μια νίκη που χαιρέτισαν με ανακούφιση θεσμοί, πολιτικά κόμματα, σύλλογοι, σωματεία, φορείς, όλος ο δημοκρατικός κόσμος και όλοι όσοι πιστεύουν στη δύναμη της συμμετοχής στήνοντας μία μεγάλη γιορτή δυστυχώς μικρής διάρκειας...

Βούλα Κεχαγιά
ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)