Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες από τάφους νεκρών του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα

τάφοι κορονοϊόςΟι εν λόγω εικόνες, σε άλλες εποχές θα παρέπεμπαν σε μια ταινία θρίλερ ή επιστημονικής φαντασίας

Σοκάρουν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται πλέον οι κηδείες στην Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού.

Οι εν λόγω εικόνες, σε άλλες εποχές θα παρέπεμπαν σε μια ταινία θρίλερ ή επιστημονικής φαντασίας. Δυστυχώς, όμως οι φωτογραφίες από τα Κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης που δημοσιεύει το SOOC αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η πόλη, η οποία χτυπήθηκε σφοδρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Από τη στιγμή που τα κρούσματα εκτινάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα κοιμητήρια στην πόλη προχώρησαν σε έναν σχεδιασμό που παραπέμπει σε εμπόλεμη κατάσταση.

Εκατοντάδες τάφοι είναι πια ανοιγμένοι σε ειδικές ζώνες Covid, ώστε να γίνουν άμεσα οι ταφές των ανθρώπων που καταλήγουν στα νοσοκομεία της πόλης συνέπεια των επιπλοκών του θανατηφόρου ιού.

Την ίδια ώρα οι κηδείες και οι ταφές των ανθρώπων που κατέληξαν μετά από μάχη με κορονοϊό γίνονται κάτω από αυστηρά μέτρα που προβλέπει το πρωτόκολλο του επιδημιολογικού συναγερμού.

Αποστειρωμένο περιβάλλον, φέρετρα τυλιγμένα με σελοφάν και ειδικές στολές, μάσκες και γάντια για εκείνους που τα μεταφέρουν.

Και ενώ στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι ταφές που έγιναν ήταν ελάχιστες, πλέον σύμφωνα με τους υπευθύνους των κοιμητηρίων της Θεσσαλονίκης σε Εύοσμο και Θέρμη, γίνονται κατά μέσο όρο 10 κηδείες Covid καθημερινά.

Οπως έγινε γνωστό χθες, Τρίτη τουλάχιστον 70 ταφές είχαν γίνει στα κοιμητήρια του Ευόσμου τα οποία βρίσκονται στην άλλη πλευρά της πόλης, ενώ ακόμη 130 τάφοι είναι διαθέσιμοι για θύματα COVID.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι σοροί των νεκρών από κορονοϊό τοποθετούνται σε ειδικές σακούλες μέσα στα φέρετρα που είναι σφραγισμένα και τυλιγμένα με διπλή σειρά νάιλον, ενώ θα πρέπει να μείνουν θαμμένοι 10 χρόνια. Παρότι τα πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά, οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια φοράνε την ειδική φόρμα κατά τη διαδικασία του ενταφιασμού.

Οι φωτογραφίες του SOOC:

Πηγή:altsantiri.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Φυσικά οι εικόνες αυτές απουσιάζουν από τα έγκριτα ελληνικά ΜΜΕ όχι από σεβασμό στου ανθρώπους που χάθηκαν , ούτε για να μη σοκαριστούν από το μέγεθος των απωλειών οι πολίτες.
    Απλά για να μην τσαλακωθεί ο περίπατος του πρωθυπουργικού ζεύγους εν μέσω πτωμάτων στην Πάρνηθα, και να μην τρωθεί η κομψότητα της Μαρέβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)