Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

«Η Κλεοπάτρα ήταν από τη Μακεδονία» - Χαμός για τη Γκαλ Γκαντότ και την καταγωγή της θρυλικής βασίλισσας

«Η Κλεοπάτρα ήταν από τη Μακεδονία» - Χαμός για τη Γκαλ Γκαντότ και την καταγωγή της θρυλικής βασίλισσας

Η Γκαλ Γκαντότ απαντά στις επικρίσεις που δέχεται για τον ρόλο της Κλεοπάτρας. «Ήταν από τη Μακεδονία» λέει σε όσους κατηγορούν την παραγωγή που επέλεξε «λευκή» ηθοποιό. 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή της ηθοποιού Γκαλ Γκαντότ για τον ρόλο της Κλεοπάτρας στην ομώνυμη ταινία. Ορισμένοι είναι έξαλλη που μία «λευκή» ηθοποιός θα ενσαρκώσει τη βασίλισσα της Αιγύπτου και η «Wonder Woman» αποφάσισε να απαντήσει.

Οι έντονες διαμάχες στα social media και όχι μόνο σχετικά με την καταγωγή της Αιγύπτιας βασίλισσας, ξέσπασαν με αφορμή τους ισχυρισμούς ότι η Γκαλ Γκαντότ δεν είναι η κατάλληλη ηθοποιός.

Ουσιαστικά, το μπέρδεμα ξεκίνησε από μια λανθασμένη εντύπωση ότι η Κλεοπάτρα ήταν αφρικανικής καταγωγής, εξ ου και βασίλισσα της Αιγύπτου, ενώ η πρωταγωνίστρια του «Wonder Woman» είναι Ισραηλινή, άρα δεν θα είναι πειστικό και μάλιστα «κλέβει» και έναν πρωταγωνιστικό ρόλο από μια ηθοποιό αφρικανικής καταγωγής.

Απαντώντας σε όλα αυτά, η Γκαλ Γκαντότ είπε στο BBC Arabic:

«Πρώτα από όλα, εάν θέλουμε να μείνουμε στα πραγματικά γεγονότα, η Κλεοπάτρα ήταν από τη Μακεδονία».

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, η Paramount αναζητούσε μια «Μακεδονίτισσα ηθοποιό» που θα μπορούσε να υποδυθεί την Κλεοπάτρα, αλλά «τελικά δεν κατάφερε να βρει το σωστό άτομο».

Σκηνοθέτιδα της ταινία της Paramount είναι η Patty Jenkins που σκηνοθέτησε και το «Wonder Woman».

Σε κάθε περίπτωση, το έγκριτο Newsweek έχει ήδη απευθυνθεί στους ειδικούς για να διαλευκάνουν την υπόθεση και να αποφανθούν στο αν η θρυλική βασίλισσα ήταν λευκή ή όχι.

Μία από τις απόψεις που φιλοξένησε ήταν και εκείνη της Κάθριν Μπραντ, καθηγήτριας Αρχαιολογίας και Κλασσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, η οποία είπε:

«Η Κλεοπάτρα Ζ' ήταν λευκή, μακεδονικής καταγωγής, όπως ήταν όλοι οι Πτολεμαίοι κυβερνήτες της Αιγύπτου».

Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. Συγχαιρουμε τον φιλο, γειτονα και συμμαχο Ζοραν που βγαζει τοσο ταλαντουχες ηθοποιους.
    Ζοραν ζηταμε συγγνωμη για τα καραγκιοζιλικια και τα ξεβρακωματα που καναμε.
    Ειμαστε ηλιθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την βόρεια ή την νότια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)