Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Άγριο δούλεμα των αγροτών

 


 

 

 


Καταιγιστικές οι αντιδράσεις  για την μεγάλη μείωση στις ενισχύσεις

 

Καταιγιστικές οι αντιδράσεις των αγροτών για τα ποσά που πιστώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στους λογαριασμούς τους. Η οριζόντια μείωση είναι μεγαλύτερη από 10% και στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνάει το 15%.

Πιο αναλυτικά:

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα τείνει να εξελιχθεί, η τραγική διαχείριση που έγινε τα τελευταία 24ωρα στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για άμεσες ενισχύσεις των αγροτών, με αποτέλεσμα να υπάρξει ξαφνική, αδικαιολόγητη και πολύ βαριά οριζόντια μείωση στα ποσά που είδαν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να υπάρχει τις τελευταίες ώρες μεγάλη κινητικότητα και στα πολιτικά κόμματα, καθώς οι βουλευτές και τα κλιμάκια των κομμάτων γίνονται αποδέκτες των έντονων αντιδράσεων που εκδηλώνονται αυτές τις ώρες από την πλευρά των αγροτών.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, που αργά έδειξε να αντιλαμβάνεται την έκταση του προβλήματος, με αποκλειστικές δηλώσεις στο Agronews, δεσμεύεται κατηγορηματικά ότι μέχρι την Τρίτη θα έχει γίνει συμπληρωματική πίστωση 7% επί του συνόλου των απαιτήσεων, έτσι ώστε να κωπάσει ο θόρυβος.

Βεβαίως, η απάντηση από την πλευρά των αγροτών είναι ότι από τους λογαριασμούς τους λείπει όχι το 7% αλλά το 15% και πλέον της προβλεπόμενης εκκαθάρισης, πράγμα που σημαίνει ότι η πληγή θα παραμείνει ανοικτή. Αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι οι ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Βορίδη, επέλεξαν να παρακρατήσουν σημαντικά ποσά, δηλαδή τουλάχιστον 15% των ενισχύσεων που ανέμενε κάθε ένας από 650.000 δικαιούχους αγρότες, προκειμένου να ικανοποιήσει, παρ' ότι εξ αρχής ετίθεντο επ' αμφιβόλω, 3.800 νέους δικαιούχους ειδικών ενισχύσεων από το Εθνικό Απόθεμα. Ο υποργός υπολογίζει τις πρόσθετες απαιτήσεις από το Εθνικό Απόθεμα σε 35 εκατ. ευρώ, κάποιοι τεχνοκράτες κάνουν λόγο για πρόσθετη δαπάνη 60 εκατ. ευρώ, ενώ ο μέχρι τώρα υπολογισμός με βάση τα χρήματα που πληρώθηκαν (περί τα 800 εκατ. ευρώ) κάνει λόγο για έλλειμμα από τους λογαριασμούς των αγροτών της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω, όποια κι αν είναι η εξέλιξη, κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι τεράστια, η παρασπονδία που πήγε να γίνει είναι πρωτοφανής και αν τώρα δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τη διαχείριση του ΟΣΔΕ και των κοινοτικών ενισχύσεων δεν θα υπάρξει ποτέ τάξη στην κατανομή των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για τους αγρότες και μόνο για τους αγρότες.  

Πηγή: agronews.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο στον Κυριακο.
    Η αγροτια στηριζει τον Κουλη.Δε μας νοιαζει που θα πεινασουμε. Μας νοιαζει που καταργησε τη συμφωνια των Πρεσπων.
    Κριμα που ειχε ομιχλη χτες και δεν μπορεσε να ερθει στο νομο μας να τον αγαπησουμε.
    Να τον αγκαλιασουμε, να τον φιλησουμε.
    Κουλη σε αγαπαμε. Κανε οτι θες.
    Κυριακο η Μαρεβα ειναι υπερκομψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)