Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Ράβε - ξήλωνε με τα Γυμνάσια και η δικαίωση των «12»

Ράβε - ξήλωνε με τα Γυμνάσια και η δικαίωση των «12»

 Κωνσταντίνου Σαρρηκώστα

Tα μπρος - πίσω με τα σχολεία και ειδικά με τα Γυμνάσια της Αττικής και η δικαίωση 12 λοιμωξιολόγων.

Την ταινία «Ocean's Twelve» ή διαφορετικά «Η Συμμορία των Δώδεκα», θυμάστε με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία και Τζούλια Ρόμπερτς, όλα τα πρώτα ονόματα του Χόλιγουντ μας θύμισε η τελευταία κρίσιμη ψηφοφορία των λοιμωξιολόγων της περασμένης Παρασκευής 29/1 για τα Γυμνάσια.

Και για να μην παρεξηγηθούμε οι «12» στους οποίους αναφερόμαστε δεν έχουν μπλεξίματα με τον νόμο όπως στην ταινία ούτε οργανώνουν ληστείες. Τους ένωσε όμως μια κοινή θέση και στάση απέναντι στην κοινωνία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 29/12 σε μια μαραθώνια συνεδρίαση πάρθηκε η απόφαση στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές» και στην Αττική φυσικά να μην ανοίξουν τα Λύκεια (λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση) παρά μόνο τα Γυμνάσια όπως και έγινε.

Μάλιστα κατά την ψηφοφορία 18 ήταν υπέρ του ανοίγματος των Γυμνασίων (δια ζώσης λειτουργία) και οι 12 (Ocean's Twelve) είχαν τις αντιρρήσεις τους προτείνοντας το άνοιγμα των Γυμνασίων της Αττικής να γίνει με μια καθυστέρηση λίγων ημερών (10-14) καθώς πίστευαν ότι μπροστά μας έχουμε την τέλεια καταιγίδα με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία.

Όπως και έγινε. Δικαιώθηκαν και όχι μόνο.

Τα κρούσματα την 1/1 ήταν 543, στις 2/2 έφτασαν τα 1261 και στις 3/3 τα 1151. Την ίδια ώρα ο Σωτήρης Τσιόδρας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε ότι θα φτάσουμε στα 7.000 με 8.000 κρούσματα την εβδομάδα, ενώ πρόσθεσε ότι η συνολική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική αγγίζει το 77.9% με τα ενεργά να φτάνουν τα 3791(!), με κάποιους δήμους του κεντρικού τομέα της Αθήνας να σημειώνουν αύξηση ακόμη και 340%(!).

Φτάνοντας στο σήμερα, εν αναμονή της νέας κρίσιμης συνεδρίασης της Επιτροπής των Ειδικών που θα διεξαχθεί αύριο 5/2 και θα εισηγηθεί τα όποια νέα μέτρα, στο «τραπέζι» βρίσκεται ξανά το κλείσιμο των Γυμνασίων.

Και κάπου εδώ τα ερωτήματα είναι αμείλικτα.

1.Πόσο βοηθάμε την εκπαιδευτική κοινότητα και πρωτίστως τα παιδιά των γυμνασίων με το άνοιξε - κλείσε των σχολείων;

2.Ποιος τελικά παίζει με την ψυχολογία τους και την ψυχική τους ηρεμία;

3.Είναι τελικά καλύτερο να ανοίγουν για 7 ή 14 ημέρες και να κλείνουν εκ νέου από το να είχε παραταθεί για λίγες ημέρες το προηγούμενο καθεστώς;

4. Ή τελικά είναι τόσο μεγάλες οι πιέσεις των ιδιωτικών κεφαλαίων της εκπαίδευσης που λέμε «ναι» θυσιάζοντας τη δημόσια υγεία;

Και για να είμαστε εντελώς ξεκάθαροι στους αναγνώστες μας. Το φυσικό περιβάλλον των παιδιών είναι το σχολείο τους. Όμως μπροστά στα δεδομένα που σου δείχνουν ότι έχουμε μπροστά μας… καταιγίδα παίρνεις τα μέτρα σου και δεν βγαίνεις γυμνός στα «επικίνδυνα φαινόμενα».

Ελπίζουμε ότι οι κυβερνητικές πιέσεις με τον τρόπο που γίνονται σε συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών να παύσουν άμεσα ώστε να αποφασίζουν με καθαρό μυαλό και ξεκάθαρα στοιχεία.

Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο τότε οδεύουμε ολοταχώς σε «τοίχο» και θα είναι αργά να εφαρμοστεί ακόμη και το πιο σκληρό lockdown του κόσμου.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)