Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Σσσσς… Ο Κουτρομάνος -του ΕΣΡ- κοιμάται, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για βρούβες και οι δημοσκόποι μένουν ασύδοτοι – Ένας εισαγγελέας τουλάχιστον δεν βρέθηκε για να μάθουμε την αλήθεια;

Του Γ. Λακόπουλου

Ελλάς Ελλήνων Μαζοχιστών. Ή αλλιώς: Μητσοτάκη, δώσε πόνο. Ενώ ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση καταρρέουν με πάταγο το τελευταίο διάστημα σε όλα τα μέτωπα, οι  Έλληνες πολίτες τους ψηφίζουν με ενθουσιασμό.

Αυτό μας λέει μια νέα δημοσκόπηση. Μετά την Ικαρία,  τις αρνητικές προβλέψεις για την Οικονομία, τις  αποτυχίες στην πανδημία, τη «Μήδεια» και τη λαϊκή οργή που ακολούθησε και με τα «Λιγναδιακά» να συγκλονίζουν, η ΝΔ προηγείται με… 17 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μητσοτάκης κυριαρχεί επί του Τσίπρα και ο…Λοβέρδος σαρώνει τη Γεννηματά στο Κινάλ.

Κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε ότι στο διάστημα 15-19 Φεβρουαρίου, που η χωρα υπέφερε από την κυβερνητική ανικανότητα στην αντιμετώπιση της  κακοκαιρίας και κορυφώθηκαν οι καταγγελίες για τον Λιγνάδη και την απόπειρα συγκάλυψης, η κυβέρνηση πήγαινε καβάλα στο άλογο και αν έστηνε κάλπες θα σάρωνε.

Δεν είναι πλάκα.  Κατά τις δημοσκοπικές ανακοινώσεις από τον ορυμαγδό που την έπληξε, η ΝΔ είχε πτώση μόλις κατά  0,7%.  Ο Μητσοτάκης μένει αχτύπητος με έξι στους δέκα πολίτες στο πλευρό του. Με τον Τσίπρα στα Τάρταρα.

Η Γεννηματά έχει πενταπλάσια επιρροή από το Κινάλ αλλά στις εσωκομματικές εκλογές θα είναι… τρίτη με τον Λοβέρδο σίγουρο διάδοχό της.

 Όσο για το χώρο του Κέντρου «Μητσοτάκης και ξερό ψωμί»: οκτώ στους δέκα τον λατρεύουν και το κυβερνητικό του εγώ επιδοκιμάζεται από το 42%- ήτοι πάνω από ό,τι πήρε στις εκλογές.

Είναι εξοργιστικό ότι ο πρόεδρος του ΕΣΡ  Α. Κουτρομάνος κάνει πως δεν βλέπει. Είναι περίεργο επίσης που ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς παρακολουθεί αντί να μην αφήσει λίθον επί λίθου στη Βουλή. Και αυτά περνούν ως …φυσιολογικά. Έλεος!

Τουλάχιστον θα είχαμε γίνει σοφότεροι, αν είχε επέμβει αμέσως ένας εισαγγελέας για να κάνει έλεγχο στα εξής στοιχεία:

Πρώτο: Έγινε πράγματι  πανελλαδική έρευνα από τις 15 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2021, σε πληθυσμό άνω των 17 ετών , με δικαίωμα ψήφου και δείγμα 1.003 νοικοκυριά;

Δεύτερο: Χρησιμοποιήθηκε και πώς «πολυσταδιακή τυχαία δειγματοληψία με χρήση quota  βάσει γεωγραφικής κατανομής»,  τηλεφωνικές συνεντεύξεις «με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο» και «στάθμιση με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου 2019»;

Τρίτο: Απασχολήθηκε όντως το προβλεπόμενο προσωπικό, ποιος πλήρωσε για την έρευνα και πόσο;

Τέταρτο: Υπάρχουν κάπου τα συμπληρωμένα, κατά τα προβλεπόμενα, ερωτηματολόγια προς έλεγχο και η επεξεργασία τους δείχνει πράγματι όσα ανακοίνωσε η εταιρία;

Κουκιά μετρημένα. Για να ξέρουμε τελικά με ποιους έχουμε να κάνουμε και αν γίνεται απόπειρα αλλοίωσης του φρονήματος των πολιτών.

Δεν είναι θέμα περιέργειας. Αλλά θέμα προστασίας των κανόνων της πολιτικής αντιπαράθεσης και εν τέλει της δημοκρατικής τάξης. Ακούει κανείς

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)