Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Mητσοτακικό matrix...




Είδα ειδήσεις από τρία κανάλια. Όλα είχαν στιγμιότυπα από τη «θερμή» υποδοχή του πρωθυπουργού στην Ικαρία και μετέφεραν μια εικόνα ότι σύσσωμο το νησί αποθέωνε τον Μητσοτάκη. 
Ούτε ένα δεν έδειξε την πολυπληθέστερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων που φώναζαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
Θυμηθείτε τα... ρεπορτάζ την περίοδο των Πρεσπών όταν ο Τσίπρας επισκεπτόταν κάποια πόλη και εμφάνιζαν τη διαμαρτυρία τριών ατόμων ως παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Ούτε ένα δεν έδειξε το κορωνογλέντι των 40 ατόμων που έστησε ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ για χάρη του Μητσοτάκη στο σπίτι του. 
Θυμηθείτε τα αμέτρητα ρεπορτάζ και την ιερή αγανάκτηση των καναλιών όταν βγήκαν φωτογραφίες του Πολάκη να τρώει με άλλα τέσσερα άτομα σε φιλικό του σπίτι.
Λίγο μετά, τα ίδια κανάλια, έπαιξαν ρεπορτάζ για το παράνομο εστιατόριο των VIPs που πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη και οι παρουσιαστές κουνούσαν το κεφάλι επικριτικά για την προκλητική ασυδοσία του ιδιοκτήτη και των πλούσιων πελατών του.
Την ίδια ώρα, εμείς είμαστε κλεισμένοι μέσα από τις 6 και καταναλώνουμε την εικονική πραγματικότητα που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα ή «ταξιδεύουμε» από το Instagram του Μητσοτάκη και τις περιπέτειές του στην Ικαρία. 
Ζούμε κυριολεκτικά στο μητσοτακικό Matrix.

 

2 σχόλια:

  1. "Ο Μητσοτάκης κάνει ο,τι κάνει επειδή μπορεί. Και μπορεί επειδή τα μέσα ενημέρωσης δεν επιτελούν το ρόλο τους. Εδώ στη Γερμανία θα τον είχαν κατασπαράξει. Ειδικά τα συντηρητικά φύλλα. Η εξάρτηση των μέσων ενημέρωσής σας εξελίσσεται σε κίνδυνο για τη δημοκρατία"
    Ανάρτηση δημοσιογράφου στο Twitter.Deutsche Welle

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)