Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Η AstraZeneca Plc πούλησε το μερίδιό της στη Moderna έναντι 1 δισ. δολαρίων

Εμβόλιο AstraZeneca / Πηγή: AP

 

Σύμφωνα με τους Times η AstraZeneca φέρεται να πούλησε το μερίδιό της στη Moderna για πάνω από 1 δισ. δολάρια 


Η AstraZeneca Plc πούλησε, σύμφωνα με τους Times, μερίδιο 7,7% που κατείχε στη Moderna Inc για πάνω από 1 δισ. δολάρια μετά την εκτόξευση της αξίας της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας που ακολούθησε η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν είναι ξεκάθαρη η χρονική περίοδος, κατά την οποία η βρετανική AstraZeneca πούλησε τη συμμετοχή της στη Moderna, ενώ και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε κάποιο σχόλιο. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονταοι σε άλλες θεραπείες ασθενειών.

Η Moderna, το εμβόλιο της οποίας έχει πάρει το πράσινο φως για χρήση κατά του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναμένεται να ανακοινώσει έσοδα 18,4 δισ. δολαρίων από τις πωλήσεις του εμβολίου.

Στα... αζήτητα τα εμβόλια της AstraZeneca

Γερμανικά κρατίδια απευθύνουν έκκληση να χορηγηθούν τα αχρησιμοποίητα εμβόλια κατά του κορονοϊού της AstraZeneca σε νεότερους πολίτες καθώς η ανησυχία σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες και την αποτελεσματικότητα τους καθώς και μια σύσταση να χρησιμοποιούνται μόνο για τους πολίτες κάτω των 65 ετών έχουν οδηγήσει σε περιορισμένη χρήση των διαθέσιμων δόσεων.

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι έχει χορηγήσει μόνο το 15% των διαθέσιμων εμβολίων της AstraZeneca επιβεβαιώνοντας την ανησυχία ότι οι Γερμανοί είναι επιλεκτικοί γεγονός που επιβραδύνει τη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, αλλά η Γερμανία έχει προτείνει το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται μόνο σε άτομα ηλικίας 18 με 64 ετών. Οι ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων της ΕΕ το έχουν χαρακτηρίσει ασφαλές για όλες τις ηλικίες.

Γερμανία: Ερχονται στην Ελλάδα για να εμβολιαστούν (vid)

Οι υγειονομικές αρχές σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, αντιμετωπίζουν την άρνηση των πολιτών ως προς το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς παρενέργειες, περιλαμβανομένων πυρετού και μυαλγίας, ανάγκασαν κάποιους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή να πάρουν αναρρωτική άδεια.

Τα άλλα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη, τα οποία έχουν παρακευάσει η Pfizer και η Moderna, έχουν επίσης συνδεθεί με παρόμοιες προσωρινές παρενέργειες.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)