Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

Πότε θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια και για την ηλικιακή ομάδα 40-44 – Πότε εμβολιάζονται οι 18-30

Πότε θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια και για την ηλικιακή ομάδα 40-44 – Πότε εμβολιάζονται οι 18-30

Μια νέα εξέλιξη σημειώθηκε σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό της ηλιακής ομάδας 40-44, καθώς ο Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό πως θα είναι η επόμενη που θ’ ανοίξουν όλα τα εμβόλια.

Όχι μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ισχύει σήμερα, αλλά όλα θα μπορεί να κάνει το επόμενο διάστημα η ηλικιακή ομάδα 40-44, όπως προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ότι «θα γνωρίζουμε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών», καθώς εξαρτάται από τις συμμετοχές στο πρόγραμμα εμβολιασμού και τις παραδόσεις των εμβολίων, ενώ διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι η επόμενη για την οποία θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τον κορωοοϊό.

Αναφορικά με τους πολίτες 30-39 ετών, είπε ότι «έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού για εμβολιασμούς». Όπως τόνισε, «πρόκειται για σημαντικό αριθμό, ο οποίος θα ανέβει».

Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21