Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Αναβάλλεται –για λίγο- η εγκατάσταση της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια

Αναβάλλεται –για λίγο- η εγκατάσταση της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια

Βασίλης Σκουρής
Του Βασίλη Σκουρή

Η εγκατάσταση για τα μέσα Απριλίου είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με τις ευθύνες για την καθυστέρηση να επιρρίπτονται στο υπουργείο Παιδείας. Φήμες επιμένουν ότι η κυβέρνηση δεν θέλησε να προκαλέσει, καθώς η συγκυρία, με τη δολοφονία Καραϊβάζ, δεν ευνοούσε για φιέστες!

Αναβάλλεται προς το παρόν –και προφανώς για λίγο χρονικό διάστημα- η εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων στις πέντε πανεπιστημιακές σχολές, που είχε εξαγγείλει προ μηνός ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προγραμμάτιζε εντός του δεύτερου δεκαήμερου του Απριλίου να εγκατασταθούν σε πανεπιστημιακές σχολές ολιγομελείς ομάδες της ΕΛΑΣ, καθώς το ειδικό σώμα που θα ιδρυθεί για τα πανεπιστήμια θα είναι έτοιμο να αναλάβει …δράση μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Η Κατεχάκη επιρρίπτει τις ευθύνες για την καθυστέρηση στο υπουργείο Παιδείας, που καθυστέρησε διάφορες νομικές διαδικασίες, ενώ αρμόδιες πηγές διαμηνύουν πως η καθυστέρηση θα είναι προσωρινή.

Άλλες πηγές, ωστόσο, σημειώνουν πως η «καθυστέρηση» αυτή οφείλεται και σε πολιτικούς λόγους: Θα ήταν, όπως σημειώνουν, πρόκληση την ώρα που σημειώθηκε η εκτέλεση ενός δημοσιογράφου μέρα μεσημέρι από πληρωμένους εκτελεστές, η ΕΛΑΣ να εγκαθίσταται στα Πανεπιστήμια για να αντιμετωπίσει τα …εγκλήματα των φοιτητών!

Το επόμενο διάστημα, μάλιστα, που είναι και διάστημα εξεταστικής περιόδου για τους φοιτητές, θεωρείται προσφορότερο για την εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων στα ΑΕΙ, ώστε οι αντιδράσεις να είναι πολύ μικρότερες.

Όσον αφορά στο αστυνομικό πανεπιστημιακό σώμα εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο τέλη καλοκαιριού, καθώς μετά τις προσλήψεις –με ποιο άραγε αντικειμενικό σύστημα;- θα χρειαστεί και εκπαίδευση, η οποία φυσικά θα είναι απολύτως ελλιπής…

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)