Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Κορονοϊός: Τείχος ανοσίας τον Ιούνιο και άνοιγμα πλατφόρμας εμβολιασμού για τους 18 και άνω

Κορονοϊός: Τείχος ανοσίας τον Ιούνιο και άνοιγμα πλατφόρμας εμβολιασμού για τους 18 και άνω

 

Πότε θα έχουμε τείχος ανοσία και πότε θα ανοίξει ο εμβολιασμός για τους 18 και άνω. Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη.

Σε δύο κρίσιμα ερωτήματα απάντησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης και δεν είναι από το πότε θα έχουμε τείχος ανοσίας και άνοιγμα πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των 18 και άνω.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» δήλωσε ότι από τον Ιούνιο θα ανοίξει ο εμβολιασμός και για την ηλικιακή ομάδα 18 και άνω και τότε θα μπορούσε να ανοίξει η συζήτηση για τα προνόμια. Υπό τον όρο, πρόσθεσε, ότι έχει προηγηθεί η δυνατότητα για καθολικό εμβολιασμό ώστε «εν τέλει να είναι επιλογή του καθενός αν θα εμβολιαστεί».

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα 17/5

Δείτε ΕΔΩ πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμερα, όλες οι περιοχές. 

«Θα αρχίσουμε να το συζητάμε» όταν ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18 και άνω, ενώ όπως, συμπλήρωσε, «θα μπορούσε να ανοίξει και η συζήτηση για τον τυχόν υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων κατηγοριών».

Σε αυτό το τελευταίο θέμα, και ειδικότερα για τους υγειονομικούς, είναι «μια συζήτηση την οποία θα την ανοίξουμε με βάση και τα προβλεπόμενα στο νόμο», ταυτόχρονα όμως είναι και «μια συζήτηση με επιστημονικό χαρακτήρα αλλά και βαθύτατα πολιτική και ηθική».
Είναι, με άλλα λόγια, και «ζήτημα κοινωνικής αλληλεγγύης που επιδεικνύουν οι άνθρωποι αυτοί, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αξιολογηθεί στο εγγύς μέλλον».

Πότε θα έχουμε ανοσία

Κατά τον υπουργό το εμβολιαστικό πρόγραμμα ήταν «ίσως το πιο δύσκολο τεχνικά εγχείρημα που έχει αναλάβει τις τελευταίες δεκαετίες η ελληνική Πολιτεία και πανθομολογούμενα έχουμε πάει πολύ καλά. Συστηματικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε πληθυσμό πάνω από 100.000 που εμβολιάζεται καθημερινά, ένας στους εκατό Έλληνες εμβολιάζεται κάθε μέρα», θύμισε σχετικώς. Εν κατακλείδι, «αν όλα πάνε καλά, στο τέλος Ιουνίου θα έχουμε ένα τείχος ανοσίας το οποίο θα μας επιτρέπει να πορευθούμε με ασφάλεια και στον τουρισμό, στο τέλος Ιουνίου ένα πολύ υψηλό ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)