Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Νέος κόφτης στις αναστολές συμβάσεων για το επίδομα 534 ευρώ

Νέος κόφτης στις αναστολές συμβάσεων για το επίδομα 534 ευρώ

Ο συγκεκριμένος κόφτης στις αναστολές αφορά χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται λιγότερο από 4 ώρες την ημέρα.

Νέος κόφτης στις αναστολές συμβάσεων βγάζει εκτός του επιδόματος των 534 ευρώ τον μήνα χιλιάδες εργαζόμενους. Εκτός αναμένεται να μείνουν τον Μάιο χιλιάδες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις των οποίων οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) έμειναν εκτός της λίσταε, αλλά και ο «κόφτης» που πρόσφατα αποφάσισε να θέσει το υπουργείο Εργασίας και αφορά τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.

Ο συγκεκριμένος κόφτης αφορά χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται λιγότερο από 4 ώρες την ημέρα.

Ήδη οι πληρωμές για τις αναστολές Απριλίου, που έχουν προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη, 11 Μαΐου, αφορούν 472.899 εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον μήνα Απρίλιο, με το συνολικό ποσό φτάνει σε 212, 2 εκατ. ευρώ.

Από τις αιτήσεις που υποβάλλονται ήδη και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη, 12 Μαΐου, αποκλείονται πλέον τουλάχιστον 400 ΚΑΔ και επιχειρήσεις σε κλάδους για παράδειγμα του χονδρεμπορίου, της βιομηχανίας (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, απορρυπαντικά, τσιμέντο κ.λπ.), εργοτάξια, ναυπήγηση σκαφών κ.ά.

Στις ανοικτές - πληττόμενες επιχειρήσεις, ισχύει και το μέτρο της υποχρεωτικής απασχόλησης των εργαζόμενων που εντάσσονται σε αναστολή, τουλάχιστον 4 ώρες ημερησίως και 16 εβδομαδιαίως. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σε αναστολή μπορούν να τεθούν μόνο όσοι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί έως 31 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)