Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Άνοιξαν αιφνιδιαστικά τα ραντεβού για όλους 18 ετών και άνω

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Άνοιξαν αιφνιδιαστικά τα ραντεβού για όλους 18 ετών και άνω

 

Ραντεβού από σήμερα για τους πολίτες ηλικίας 30-34 ετών και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson οι άνω των 18 ετών. 

Προχωρά ο εμβολιασμός και ήδη άνοιξε η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr, ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είχε προηγηθεί στις 21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Σήμερα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, πολίτες άνω των 30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Μαγιορκίνης: Δεν θα αρχίσει σύντομα ο εμβολιασμός στα παιδιά

Τα παιδιά κάτω των 15 ετών δεν φαίνεται ότι θα εμβολιαστούν σύντομα, καθώς δεν έχουν διαδραματίσει ρόλο στη διασπορά του κορωνοϊού. Αυτό τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην ενημέρωση της Παρασκευής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Η ερώτηση ειδικότερα, αφορούσε την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον ΕΜΑ για την καταλληλότητα του εμβολίου για παιδιά 12 έως 15 ετών.

Όπως επεσήμανε σήμερα ειδικότερα ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της στρατηγικής του ΕΜΑ, το εμβόλιο της Pfizer κρίθηκε ασφαλές και για παιδιά 12 - 15 ετών. Ο καθηγητής Μαγιορκίνης ήταν σαφής:

«Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός στα παιδιά σύντομα».

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)