Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Διακοπές μόνο με μία δόση εμβολίου: Νέα σύσταση από τον Παυλάκη

Διακοπές μόνο με μία δόση εμβολίου: Νέα σύσταση από τον Παυλάκη

 

Ο γιατρός Γιώργος Παυλάκης βάζει φρένο στη συζήτηση για το τέλος της μάσκας και την ανοσία της αγέλης, προειδοποιεί για τέταρτο κύμα και καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν πριν φύγουν για διακοπές. 

Να μην φύγει κανείς για διακοπές αν δεν κάνει το εμβόλιο, έστω και την πρώτη δόση, κάλεσε τους πολίτες ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης τονίζοντας την ανάγκη εμβολιασμού προκειμένου να εκλεχθεί η πανδημία. Μάλιστα, όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, δεν υπάρχει ζήτημα αν η δεύτερη δόση γίνει με διαφορετικό εμβόλιο, παρότι ακόμη δεν υπάρχει σχετική οδηγία για να γίνει κάτι τέτοιο. Ο κ. Παυλάκης για τον εμβολιασμό παιδιών, είπε ότι δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση, θα πρέπει να υπάρξει αυτή η λογική αλλά μετά το καλοκαίρι.

Ακόμη, χαρακτήρισε «ψευδοπρόβλημα» τη συζήτηση για το πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες και θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης, καθώς όπως είπε ούτε το ένα ούτε το άλλο θα γίνουν μέσα καλοκαίρι. Τόνισε όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια όπου θα πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός και η μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο. Για την ανοσία της αγέλης, εκτίμησε ότι για να επιτευχθεί θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό. Πρόσθεσε ότι ακόμη και αν γίνονται 3 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε στο Σεπτέμβριο.

Τέλος, χαρακτήρισε νομοτελειακό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα». Δεν θα πρέπει πρόσθεσε να επιτραπεί σε οποιαδήποτε περιοχή μια έκρηξη κρουσμάτων να μείνει ανεξέλεγκτη. 

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)