Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Όργιο απ ευθείας αναθέσεων σε «κολλητούς»από τον Δήμο Αλμωπίας


 


ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΑΤΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

 

Απ ευθείας αναθέσεις στον Δήμο Αλμωπίας που ξεπερνάν κάθε ίχνος λογικής και ηθικής

Με εκπτώσεις που γελάει και το παρδαλό κατσίκι , αλλά τελικά την νύφη την πληρώνει ο κοσμάκης.

Απ ευθείας αναθέσεις για τις οποίες όχι μόνο δεν ιδρώνει το αυτί της Διοίκησης , αλλά  απαξιεί  να δώσει  και την παραμικρή εξήγηση στον κόσμο.

Η σύγκριση με τις εκπτώσεις  που πετύχαινε η προηγούμενη δημοτική αρχή με την σημερινή  δείχνουν  ότι είναι ολοφάνερο πως κάτι δεν πηγαίνει σωστά. Δόθηκαν μάλιστα  απ ευθείας αναθέσεις  με έκπτωση μόλις με 1 %.

 

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

- Τα αναλώσιμα των υπολογιστών αλλά και των φωτοτυπικών, καθώς επίσης και τη συντήρησή τους, όπου κατά τη   προηγούμενη θητεία  Μπίνου υπήρχε ένας μέσος όρος 20 με 25% έκπτωση στις απευθείας αναθέσεις, ενώ σήμερα η Διοίκηση Μπάτση  προχωρά σε απευθείας αναθέσεις με έκπτωση 3%. Αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή προηγούμενα  κέρδιζε 8.000 ευρώ, οι σημερινοί κέρδισαν μόλις  800  ευρώ προς όφελος του Δήμου.

Στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπου ο Χ.  Μπάτσης είχε μιλήσει για πολύ καλούς υπολογιστές (Λες και ήταν ο ειδικότερος των ειδικών ) που δικαιολογούσαν την έκπτωση 1%. Το επανέλαβε και σε άλλη απευθείας ανάθεση, όταν στη προηγούμενη θητεία  η προμήθεια αυτή είχε εκπτώσεις γύρω στο 26%. - Για κάποιες σειρήνες υπήρξε  έκπτωση 1%. Καλείται να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει

- ΣΤα υλικά τεχνικών έργων, η έκπτωση είναι  4%, όταν επί προηγούμενης θητείας  οι  εκπτώσεις ήταν  18%.

Στον  υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων, η  έκπτωση  είναι 3% σήμερα, έναντι  17%.

- Η γραφική ύλη είχε έκπτωση πάνω από 13%, ενώ σήμερα έχει 4%.

- Τα ελαστικά των αυτοκινήτων είχαν 15% έκπτωση, ενώ για τον κ. Μπάτση 1%.

Αναθέσεις σε «κολλητούς»

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Δήμαρχος δεν ψάχνει να βρει τις καλύτερες τιμές. Προσφιλή και γνωστά πρόσωπα του Δημάρχου απολαμβάνουν τις απευθείας αναθέσεις και μάλιστα με ποσοστό έκπτωσης 1%.

Ο Δήμαρχος έχει τη δυνατότητα να προχωρά έως ένα ποσό σε απευθείας αναθέσεις. Όμως επιβάλλεται από τη μία να ακολουθούνται οι τεχνικές προδιαγραφές που υπάρχουν απ’ τις μελέτες και από την άλλη να εξασφαλίζεται το καλύτερο ποσοστό έκπτωσης για το Δήμο.

Καλείται ακόμα ο  Δήμαρχος να πει  δημόσια γιατί συμβαίνει αυτό και υπάρχουν τόσο χαμηλές εκπτώσεις. Επίσης,  οφείλει να ενημερώσει, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που κόστισαν 50.000 ευρώ στο Δήμο, που έχουν δοθεί.

 

 

 

 

 Τα στοιχεία αυτά που πήρε μετά από αίτημά του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ο πρώην Δήμαρχος Δ. Μπίνος , τις κατέθεσε στη συνεδρίαση   του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμαρχος δεν έδωσε καμία απάντηση , ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις υποψίες  ότι κάτι δεν πάει καλά στον Δήμο Αλμωπίας.

Λοιπόν κ. Μπάτση και κ. Βέσκο , τι απαντάτε στον κόσμο;

Ή θα τα περάσετε και αυτά στο "ντούκου" ;

 

 

3 σχόλια:

  1. Ναι αλλά η Μακεδονία είναι ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι γίνεται τά τελευταία 47 Χρόνια κύριοι...
    Όλοι οι Δήμαρχοι το ίδιο έχουν πράξει...
    Βρείτε κάτι σοβαρότερο να αναρτήσετε..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κύριε σαμαντη πριν τρία χρόνια ο πασχαλιδης ρωτούσε τον Μπινο. Όσο απάντησε αυτός άλλο τόσο θα απαντήσει και ο μπατσης.ολοι είμαστε το ίδιο λέμε για τους άλλους και όταν έρθει η σειρά μας μοκο. Αυτή η επαρχία είναι καταδικασμενη. Η ανατολική από Κωνσταντία χρυσή και η δυτική από προμαχους γαρεφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)