Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Και τις ασφαλιστικές εισφορές θα χάνουν οι ανεμβολίαστοι

Έλλη Τριανταφύλλου

Γράφει η

 
 
«Τσεκούρι» και στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ανεμβολίαστους. Σφίγγει ο κλοιός για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται η ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, η οποία αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας αύριο ή το αργότερο μεθαύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, η κυβέρνηση αποφάσισε την αυστηροποίηση της ρύμισης λόγω των τελευταίων, εξαιρετικά δυσοίωνων, επιδημιολογικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν θα τίθενται σε υποχρεωτική, άνευ αποδοχών άδεια, ενώ για όλο το διάστημα που δεν θα λαμβάνουν μισθό, δεν θα έχουν ούτε ασφαλιστικές εισφορές. Δεν θα προβλέπεται ωστόσο η πειθαρχική τους διώξη. Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν και ποιο χρονικό διάστημα θα δίνεται ως δεύτερη ευκαιρία για να επανεξετάσουν την επιλογή τους και να εμβολιαστούν.

Την ίδια ώρα, εντείνεται η αγωνία και η νευρικότητα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους επαγγελματίες του τουρισμού για τον απόηχο του lockdown της Μυκόνου, το οποίο προβάλλεται έντονα στα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου.

Η κυβέρνηση, παρά τον έντονο προβληματισμό για την οικονομία και τον τουρισμό, πρoτασσει την ασφάλεια των πολιτών και των τουριστών και στέλνει μήνυμα για πιθανά τοπικά lockdown σε Σαντορίνη, Ιο, Ρέθυμνο και Ηράκλειο Κρήτης. Επιπρόσθετα, αφήνει ανοιχτό όπου κρίνεται απαραίτητο να επιστρέψει η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ δεν αποκλείεται να απαγορευθούν τα θρησκευτικά κι άλλα πανηγύρια, υπό το φόβο το συγχρωτισμό και της διασποράς του μεταλλαγμένου ιού.

Τις τελευταίες ώρες, στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί αγωνία για τη νέα απειλή που διαφαίνεται στον τουριστικό ορίζοντα από την πλευρά του Ισραήλ, στο οποίο η χώρα μας είχε επενδύσει ιδιαίτερα για το φετινό καλοκαίρι. Όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ, το Ισραήλ προτίθεται να προσθέσει την Ελλάδα στην λίστα με τις χώρες από τις οποίες θα απαιτείται καραντίνα επτά ημερών για τους τουρίστες που επιστρέφουν. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)