Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Αναδρομικά για όλες τις συντάξεις: Τα ποσά που βγάζει η απόφαση του ΣτΕ

Αναδρομικά για όλες τις συντάξεις: Τα ποσά που βγάζει η απόφαση του ΣτΕ

 
 
Μεγάλα ποσά για αναδρομικά κρίνει η απόφαση του ΣτΕ που περιμένουν με αγωνία οι συνταξιούχοι. Πρόκειται για αναδρομικά για όλες τις συντάξεις.

Αναδρομικά για όλες τις συντάξεις κρίνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται - ενδεχομένως - στα τέλη Ιουλίου. Με την ίδια απόφαση αναμένεται να κλείσει και ο δρόμος για νέες διεκδικήσεις από συνταξιούχους που δεν έχουν καταθέσει προσφυγές για να τους επιστραφούν περικοπές δώρων και επικουρικών συντάξεων.

Σε ό,τι αφορά στις επικουρικές, η απόφαση φαίνεται πως θα αφορά στο σύνολο των συνταξιούχων που λάμβανε επικουρική σύνταξη από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016, ενώ τα αναδρομικά ποσά στα δώρα αφορούν στο σύνολο των συνταξιούχων που είχαν συμπληρώσει τα 60 έτη το διάστημα Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016.

Συγκεκριμένα, ανάλογα με το ταμείο, οι συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν:

-Δημόσιο από 1.107 έως 2.921€

-ΙΚΑ από 687 έως 1.883€

-ΔΕΚΟ και Τράπεζες από 916 έως 3.294€

-ΤΕΑΥΕΚ από 835 έως 2.689€

-ΝΑΤ από 589 έως 2.352€

Οι συνταξιούχοι βρίσκονται εν αναμονή της πολυπόθητης απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά.

Αν τελικά υπάρχει θετική απόφαση θα πρόκειται για αναδρομικά 11 μηνών για τις επικουρικές συντάξεις από τις μειώσεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 και για τις επιστροφές Δώρων 11 μηνών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Η νέα απόφαση του ΣτΕ - αν είναι θετική για τους συνταξιούχους - δικαιώνει αυτόματα περίπου 350.000 συνταξιούχους που είναι σε ομαδικές αγωγές και διεκδικούν επιστροφές 11 μηνών για τις μειώσεις επικουρικών συντάξεων και Δώρων, ενώ αναγνωρίζεται δικαίωμα επιστροφών για τα Δώρα κύριων και επικουρικών συντάξεων για όλους όσοι δεν τα εισέπραξαν πέρυσι τον Οκτώβριο που πληρώθηκαν μόνον αναδρομικά από μειώσεις κύριων συντάξεων.

Η νέα απόφαση αναμένεται, ενώ ακόμη δεν έχει προλάβει το υπουργείο Εργασίας να κλείσει τις εκκρεμότητες με τον επανυπολογισμό εκατοντάδων χιλιάδων κύριων συντάξεων -για συνταξιούχους που έφυγαν με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης. 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Στα γεροντάκια τού ΟΓΑ δεν δίνει τίποτα...
    Μεγάλο Μπουρδελο η κυβέρνηση σας Γιώργη Καρασμανη... Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)