Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Πού θα πηγαίνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι από Σεπτέμβριο - Πότε η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα

Πού θα πηγαίνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι από Σεπτέμβριο - Πότε η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα 
Η κυβέρνηση είναι μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις για ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους, τους κλειστούς χώρους, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Πού θα πηγαίνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι από Σεπτέμβριο - Πότε η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα.

Νέα μέτρα και μάλιστα σκληρά αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες για τους ανεμβολίαστους, ενώ ορισμένα θα αφορούν και τους εμβολιασμένους.

Οσχεδιασμός για ανάπτυξη τείχους ανοσίας μέχρι το Φθινόπωρο έχει εγκαταλειφθεί με τον ρυθμό των εμβολιασμών να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός και πλέον όλοι περιμένουν την ανακοίνωση με τα νέα μέτρα, που θα πλήξουν την καθημερινότητα και την τσέπη των ανεμβολίαστων.

Η κυβέρνηση είναι μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις για ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους, τους κλειστούς χώρους, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Πού θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι

Κατά πληροφορίες ο καφές και η διασκέδαση τελειώνουν για τους ανεμβολίαστους, τουλάχιστον σε εσωτερικούς χώρους.

Εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, θέατρα και κινηματογράφοι θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους.

Στους εξωτερικούς τα πράγματα παραμένουν όπως σήμερα.

Εμπορικά καταστήματα

Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως. Αν δηληλαδή θα μπαίνουν μέσα μόνο εμβολιασμένοι. Το πιθανότερο είναι να υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση διπλής μάσκας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τα μέτρα θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα είτε την Τρίτη 24 Αυγούστου, είτε την Πέμπτη 26 Αυγούστου, με την εφαρμογή τους να τοποθετείται στα μέσα Σεπτεμβρίου, μαζί με το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να αποκλείεται η έναρξη εφαρμογής τους λίγες ημέρες νωρίτερα.

Τόσο για τους εμβολιασμένους, όσο και τους ανεμβολίαστους, φαίνεται πως επανέρχεται η υποχρεωτική μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα αναμένεται να επιβληθεί η υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού μοριακού ή rapid test, όπως θα ισχύσει και για ανεμβολίαστους καθηγητές ΑΕΙ και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αυτό σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να στήνονται σε ουρές για τα δωρεάν τεστ ή να πληρώνουν 40 ευρώ την εβδομάδα για τα δύο rapid.

Επομένως, τα αυστηρά μέτρα θα αφορούν στους μη εμβολιασμένους αλλά δεν αποκλείεται να έχουμε και καθολικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπως αυτά που επιβλήθηκαν και εξακολουθούν να επιβάλλονται σε νησιωτικές περιοχές το καλοκαίρι. Ωστόσο, αρκετά πιθανή είναι και η επιστροφή της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους για όλους τους πολίτες.

Τις αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών προανήγγειλε και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σημείωσε την Πέμπτη: «Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια συνολική τοποθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης για όλο το πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα»

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)