Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Αθηνά Λινού για άνοιγμα σχολείων: Αυτά τα μέτρα πρέπει να ληφθούν

Αθηνά Λινού για άνοιγμα σχολείων: Αυτά τα μέτρα πρέπει να ληφθούν

 
Τρία μέτρα, ιδιαίτερης σημασίας, προτείνει η Αθηνά Λινού για το άνοιγμα των σχολείων. «Δεν συνειδητοποιεί το υπουργείο ότι έχουμε έναν πολύ πιο μεταδοτικό ιό», τόνισε μεταξύ άλλων.

Για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, μίλησε η Αθηνά Λινού, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η λήψη περαιτέρω μέτρων. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας πρότεινε τρία μέτρα, τα οποία αν δεν ληφθούν θα ήταν εγκληματικό.

«Δεν μπορούν ν’ ανοίξουν τα σχολεία και ειδικά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία - που τα παιδιά δεν μπορούν να εμβολιαστούν, καθώς δεν έχει εγκριθεί εμβόλιο - χωρίς να έχει αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών ώστε ν’ αυξηθούν τα μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς να έχει γίνει εκπαίδευση στους γονείς πώς θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά να φορούν τη μάσκα, χωρίς να γίνει αναζήτηση από τους δημάρχους ενός χώρου που να είναι μεγαλύτερος για να πάνε τα μεγάλα τμήματα. Αυτό είναι εγκληματικό», είπε η Αθηνά Λινού.

Για το αν θα πρέπει να φορούν τα παιδιά μάσκα στο διάλειμμα ή όχι, η κ. Λινού σχολίασε:

«Εκείνο που δεν συνειδητοποιεί το υπουργείο ότι έχουμε έναν πολύ πιο μεταδοτικό ιό και ότι μπορεί να πήγαν τα πράγματα σχετικά καλά την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά τα σχολεία ήταν κλειστά παραπάνω από τη μισή σχολική χρονιά. Είναι τρομερό το να μην παίρνουμε μέτρα, το ίδιο και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους χώρους εργασίας, πρέπει να τεθεί ξανά το θέμα της τηλεργασίας. Είναι δύσκολη η κατάσταση».

Καπραβέλος: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

«Μέσα στο καλοκαίρι είναι έκπληξη το μέγεθος της πίεσης που δεχόμαστε. Δεν είναι καθόλου καλή η εικόνα στα νοσοκομεία. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι η νόσος προχωρά πιο γρήγορα. Βλέπουμε βαριά περιστατικά», είπε από την πλευρά του ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ και συντονιστής των ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος και συνέχισε: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας με την επιστροφή των εκδρομέων και το άνοιγμα των σχολείων. Υπάρχει δυνατότητα αύξησης των κλινών ΜΕΘ, αλλά αυτό θα είναι εις βάρος άλλων περιστατικών που δεν έχουν σχέση με κορονοϊό». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)