Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Η Καμπούλ «τρώει» το Νίκο Δένδια...

Ακόμη και τις τραγικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν δεν διστάζουν ορισμένοι στην Κυβέρνηση και στο σύστημα Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσουν προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Το εν λόγο σύστημα επιχείρησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα να στοχοποιήσει τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, προαναγγέλλοντας... επί της ουσίας την αντικατάστασή του στον επικείμενο ανασχηματισμό από την Ντόρα Μπακογιάννη, λένε κάποιοι, η οποία δεν έπαψε ποτέ να ελέγχει τους διπλωμάτες του ΥΠΕΞ.

Το Documentonews.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι η ομολογουμένως περίπλοκη επιχείρηση απεγκλωβισμού των Αφγανών που συνεργάστηκαν με τους Έλληνες στρατιωτικούς στην πολύπαθη χώρα και των οικογενειών τους έπεσε «θύμα» του επερχόμενου ανασχηματισμού και των πολιτικών παθών εντός του διπλωματικού σώματος.

Όλα ξεκίνησαν από ένα προχθεσινό δημοσίευμα σε γνωστή ιστοσελίδα δημοσιογράφου με εμπειρία στο διπλωματικό ρεπορτάζ το οποίο στοχοποιούσε προσωπικά τον Έλληνα πρέσβη στο Πακιστάν (εκεί η έδρα του) και στο Αφγανιστάν Ανδρέα Παπασταύρου. Έναν πολύ έμπειρο και εξαιρετικό διπλωμάτη ο οποίος όμως είχε την ατυχία να κάνει καλά τη δουλειά του και επί ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε οφείλει κάθε διπλωμάτης ανεξάρτητα του ποιος είναι στην Κυβέρνηση.

Η μετάθεση του από τις Βρυξέλλες στο Ισλαμαμπάντ ήταν η τιμωρία του έμπειρου διπλωμάτη τον οποίο το δημοσίευμα κατηγορούσε για λιποψυχία επειδή λέει αρνήθηκε να εξέλθει του αεροδρομίου της Καμπούλ να παραλάβει τους Αφγανούς και τις οικογένειές τους. Ουδείς μπήκε στον κόπο να αναρωτηθεί πως θα έβγαινε εκτός αεροδρομίου ο Έλληνας πρέσβης με τους Ταλιμπάν να ελέγχουν την περιοχή, ούτε φυσικά ότι οι τελευταίοι ήταν εκείνοι που σταμάτησαν τους Αφγανούς και τις οικογένειές τους στη δεύτερη και τελευταία περίμετρο πριν την πύλη του αεροδρομίου όπου τους περίμενε ο πρέσβης, ούτε ότι λίγες ώρες μετά έλαβε χώρα η βομβιστική ενέργεια σε μία από τις πύλες του αεροδρομίου.

Το θρίλερ είχε και συνέχεια όταν το ΥΠΕΞ αποφάσισε, μετά την πρώτη προσπάθεια, να στείλει όχι ένα στρατιωτικό C-130 με τον πρέσβη και ειδικές δυνάμεις για προστασία όπως επιβάλει το πρωτόκολλο για τέτοιες περιπτώσεις αλλά ένα VIP αεροπλάνο (!) το οποίο προσγειώθηκε στο Ισλαμαμπάντ αλλά λόγω της βομβιστικής ενέργειας δεν προσγειώθηκε ποτέ στην Καμπούλ. Εδώ στο πολιτικό θρίλερ εμπλέκεται φυσικά και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (σε αγαστή συνεργασία με το σύστημα Μπακογιάννη) ωστόσο παραμένει άγνωστο πως τελικά ο κ. Δένδιας αποφάσισε να στείλει εκείνος το VIP αεροπλάνο. Ορισμένοι το αποδίδουν στην προσπάθειά του να αποφύγει τον σφικτό εναγκαλισμό τους συστήματος της κας Μπακογιάννη ενόψει φυσικά του ανασχηματισμού.

Χθες ήρθε το δεύτερο και πιο αποκαλυπτικό χτύπημα με δημοσίευμα στην ίδια ιστοσελίδα όπου ευθέως και με φωτογραφία του πλέον καθιστούσε τον Νίκο Δένδια υπεύθυνο για το «φιάσκο» στην Καμπούλ.

Από το πολιτικό-διπλωματικό θρίλερ δεν θα μπορούσε να λείπει και η γνωστή μας πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη και Πρέσβης πλέον της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία αυτές τις ημέρες (των δημοσιευμάτων) βρίσκονταν στην Αθήνα μαζί με τον Γερουσιαστή των Ηνωμένων Πολιτειών Ρόμπερτ “Μπομπ” Μενέντεζ.

Η κα. Παπαδοπούλου, λένε οι κακές γλώσσες, χρεώνει στον πρέσβη Ανδρέα Παπασταύρου την μετάθεσή της το 2015 από τη θέση της μόνιμης αντιπροσώπου της Ελλάδας στην ΕΕ σε Ουρουγουάη και Παραγουάη. Και προφανώς δεν το ξέχασε ποτέ. Τα όσα έγιναν ή καλύτερα δεν έγιναν στην Καμπούλ με την εμπλοκή του πρέσβη στο Πακιστάν και του Έλληνα ΥΠΕΞ ήταν χρυσή ευκαιρία για το σύστημα της οικογένειας Μητσοτάκη να στοχοποιήσει και τους δύο.

documentonews.gr

 

1 σχόλιο:

(3)