Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Συνελήφθη χρυσαυγίτης για την επίθεση σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ν. Ηράκλειο Αττικής

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν χρυσαυγίτες που συμμετείχαν στην άγρια επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ

Ένας 30χρονος άνδρας, μέλος της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες για την επίθεση ταγμάτων εφόδου σε βάρος μελών της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και αντικαπιταλιστικών δημοτικών κινήσεων στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου.

Οι δράστες χτύπησαν τους συγκεντρωμένους, υπό την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ., χθες το απόγευμα πριν ξεκινήσουν εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς αναγνωρίστηκε από άτομα, που συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση και δέχτηκαν την επίθεση από περίπου 15 άτομα. Όπως φαίνεται σε βίντεο που ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, η επίθεση σταματά όταν ένα μέλος δίνει το παράγγελμα «τέλος».

902gr

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν χρυσαυγίτες που συμμετείχαν στην άγρια επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ

 Ταυτόχρονα, στην ταυτοποίηση ατόμων που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ με αλυσίδες και taser στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει οι αστυνομικοί, όπως μετέδωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN η Ευλαμπία Ρέβη.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι δράστες είναι χρυσαυγίτες, με τους ίδιους κύκλους να τονίζουν με έμφαση πως οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές τις επόμενες ώρες.

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του ακροδεξιού πυρήνα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ήταν σαφής προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή και ζήτησε άμεσα αποτελέσματα στις έρευνες. Και χθες όμως, μετά τις δολοφονικές επιθέσεις σε Ηράκλειο Αττικής και Θεσσαλονίκη, ο κ. Θεοδωρικάκος για ακόμη μια φορά, έλαβε άμεση ενημέρωση για το τι έχει συμβεί και τόνισε προς πάσα κατεύθυνση, σε αυστηρούς τόνους, ότι θέλει άμεσα αποτελέσματα και να υπάρξουν γρήγορα ταυτοποιήσεις και συλλήψεις.

Πώς σημειώθηκε η επίθεση

H νέα επίθεση φασιστών στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί μεγάλη ανησυχία τις ζυμώσεις και τους μετασχηματισμούς που υπάρχουν στον ιδεολογικό χώρο της άκρας δεξιάς, καθώς μπορεί το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται στη φυλακή, ωστόσο αποδεικνύεται ότι η δυναμική που δημιουργείται και εκφράζεται στη βόρεια Ελλάδα παραμπέμπει έντονα στις κινήσεις των ταγμάτων εφόδου του νεοναζιστικού μορφώματος. 

Το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου 10 - 15 άτομα κινήθηκαν προς το σημείο και χτύπησαν τη νεολαία της ΚΝΕ με χοντρές αλυσίδες, καδρόνια και taser την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση και μοίραζαν φυλλάδια, ενώ στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη.

epithesh-apo-fasistes-8.jpg
902.gr

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά 4 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενώ η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και το 902.gr έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ορισμένων, απαιτώντας από την κυβέρνηση, όπως αναφέρει, να αναλάβει τις ευθύνες της, καλώντας το λαό να τους απομονώσει παντού.

capture.jpg
902.gr

Σε δήλωσή της στο 902.gr, η αυτόπτης μάρτυρας, Νικολέτα Θεογνώστου εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά καταγγέλλει ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες στη Σταυρούπολη χωρίς να τους πειράζει κανείς.

Με πληροφορίες από: efsyn.gr & ethnos.gr

 

9 σχόλια:

  1. Το σκουπίδι που σχολίαζε χτες ότι ήταν 15χρονα που χάθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από τα 15χρονα σας δερνει και ο απλός κοσμακης πλέον σας πήρανε χαμπάρι και δεν έχετε μέρος να κρυφτειτε Σταλινοφασιστες!

      Διαγραφή
    2. Ουρανιτσα άσε τα 15χρονα και ξεστραβωσου. Η Κάσι στη μπουζου προτιμάει τα 25ποντα.

      Διαγραφή
    3. Κόφτο ρε ηλίθιε μας έχεις πρήξει με τα δεκαπεντάχρονα.
      Ξέρεις να διαβάζεις; "Ένας 30χρονος άνδρας, μέλος της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη..."
      Γράφεις όλη μέρα για να πεις μπράβο στον κάθε τραμπούκο.

      Διαγραφή
    4. Καταρχήν 10.04 είσαι το σκουπίδι που σχολίαζε(όπως λέει ο 10.46);
      Βλέπω αμέσως έχαψες το δόλωμα.
      Λοιπόν: «Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους, τους γονείς και τη συντεταγμένη Πολιτεία πρέπει να απομονώσουν ακραία φασιστικά φαινόμενα και να απομακρυνθούν από την κουλτούρα της βίας και από όσους την υποκινούν»
      Κατερίνα Σακελλαροπούλου ΠτΔ.
      Εγώ ξέρω μόνο μια ανακοίνωση που έλεγε μπράβο στους τραμπούκους της Σταυρούπολης.
      Αυτήν της νεολαίας της ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗΣ εγκληματικής οργάνωσης του Μιχαλοβλάκου που συνεχάρη αυτούς που προκάλεσαν τα επεισόδια.
      Από τη μια η ΠτΔ κι από την άλλα μια εγκληματική οργάνωση.
      Από την άλλη τα σκουπίδια δηλαδή.

      Διαγραφή
    5. 10.19 άλλαξες τροπάριο ε;Το παίζεις κάποιος άλλος;Καλά είπα ότι έχεις τρελαθεί τελείως.Αι τραβά πλυσου.

      Διαγραφή
    6. 10.08 νευρίασε το ορφανουλη μου;Δεν θέλω τέτοια σε θέλω καλή κοπέλα.Εσεις δεν κάνετε κακό άσε που κάποιοι κακοπροαίρετοι θα πουν ότι έχετε σκοτώσει εκατομμύρια κόσμου μη τους πιστεύεις ψέματα λένε κοιμήσου ήσυχα στο συννεφάκι σου!

      Διαγραφή
  2. Θυμάστε την εισαγγελέα στη δίκη της συμμορίας εγκληματιών που έλεγε να τους αφήσουν ελεύθερους διότι δεν είναι ύποπτοι για τέλεση αδικημάτων;
    Η επιτομή της δικαστικής επιστήμης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτο. Ποιος να το έλεγε και ποιος να το πιστέψει.
    Χέζει η αρκούδα στο δάσος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)