Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Φωνές για κλείσιμο σχολείων όλο τον Δεκέμβριο

Φωνές για κλείσιμο σχολείων όλο τον Δεκέμβριο

 
 
 
Κλείσιμο σχολείων ζητά ο Νίκος Καπραβέλος με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να απορρίπτει με κάθε ευκαιρία το σενάριο.

Φωνές για κλείσιμο των σχολείων αρχίζουν να ακούγονται σιγά - σιγά από την επιστημονική κοινότητα υπό τον φόβο μεγαλύτερης διασποράς του κορονοϊού.

Ξεκάθαρη θέση προς αυτή την κατεύθυνση διατυπώνει τα τελευταία 24ωρα ο διευθυντής Β΄ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας σήμερα Τρίτη 30/11 στο Mega είπε: «Τα σχολεία θα μπορούσαν να κλείσουν σαν χειμερινές διακοπές. Θα έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει αυτό το καθεστώς χρόνια. Κλείνουν για την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία των παιδιών, αλλά εμάς μας διευκολύνει γιατί είναι ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα διασποράς, έχουμε δει εμβολιασμένους γονείς να υποφέρουν επειδή νόσησαν τα παιδιά τους».


Κεραμέως: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων

Ωστόσο, για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές του.

Πάντως το σενάριο για τα κλειστά σχολεία ξορκίζει με κάθε ευκαιρία δημοσίως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επικαλούμενη τα λίγα τμήματα που είναι κλειστά σε όλη την Ελλάδα.

Η Νίκη Κεραμέως προ ημερών μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση για κλείσιμο σχολείων» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως αναφέροντας παράλληλα πως στα σχολεία έχει εμβολιαστεί το 84% των καθηγητών ενώ ο εμβολιασμός στα λύκεια προσεγγίζει το 50%. Το ποσοστό των καθηγητών στα πανεπιστήμια που έχει εμβολιαστεί είναι στο 93% και των φοιτητών στο 82%,πρόσθεσε η κ Κεραμέως. Όταν υπάρξει κρούσμα, τόνισε, ο μαθητής απομονώνεται και οι στενές επαφές του υποβάλλονται σε έως και 7 τεστ την εβδομάδα.

Ανησυχία στην Ηλεία

Αρνητικό ρεκόρ 34 κρουσμάτων σε γυμνάσια και λύκεια καταγράφηκε χθες στην Ηλεία, τα περισσότερα εκ των οποίων εντοπίζονται στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λάλα, όπου καταγράφηκαν οκτώ. Κρούσματα υπάρχουν και στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου, το 1ο ΓΕΛ Πύργου, το ΓΕΛ Ανδρίτσαινας, το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου και το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας αλλά και σε σχολεία της επαρχίας Ολυμπίας.

Ποια σχολεία είναι κλειστά

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας σήμερα 30/11 είναι κλειστά μόλις το 0,02% των σχολικών μονάδων και πρόκειται για το δημοτικό σχολείο Αγδίνων στο δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού, το νηπιαγωγείο Καλάμου στη Λευκάδα καθώς και το δημοτικό σχολείο στην ίδια περιοχή. Επίσης, κλειστές τάξης υπάρχουν στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, στο 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, στο δημοτικό σχολείο Αρμενοχωρίου Φλώρινας, στο δημοτικό σχολείο Κυπρίνου στην Ορεστιάδα, στο Γενικό Λύκειο Αγιάσου στη Μυτιλήνη και στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής στη Λέσβο.

Ανησυχία υπάρχει πάντως και στην Ηλεία καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ αρνητικό ρεκόρ 34 κρουσμάτων σε γυμνάσια και λύκεια καταγράφηκε χθες στηνπεριοχή. Τα περισσότερα εντοπίζονται στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λάλα, όπου καταγράφηκαν οκτώ. Κρούσματα υπάρχουν και στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου, το 1ο ΓΕΛ Πύργου, το ΓΕΛ Ανδρίτσαινας, το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου και το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας αλλά και σε σχολεία της επαρχίας Ολυμπίας.

Να σημειώνουμε ότι για τα Χριστούγεννα τα σχολεία θα κλείσουν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου και θα ξεκινήσουν ξανά μετά την εορτή των Φώτων, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)