Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή

Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν σήμερα Κυριακή μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

 

 

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή τα μαγαζιά, τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα με τα νέα μέτρα και τις εκπτώσεις.

Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν self test 24 ωρών. Οι εμβολιασμένοι μπαίνουν κανονικά. Την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου, τα μαγαζιά μπορούν να λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο, από τις 11:00 έως τις 18:00.

Πλέον, οι ανεμβολίαστοι θα θέλουν ένα κόστος 10 ευρώ έξτρα για κάθε δραστηριότητα. Όσοι εργάζονται δε, θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δυο τεστ την εβδομάδα. Οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2021 ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 του μήνα.

Στη συνέχεια ακολουθεί η Black Friday στις 26 Νοεμβρίου, η Cyber Monday στις 29 του μήνα, ενώ η προηγούμενη εβδομάδα θα είναι επίσης γεμάτη με προσφορές.

Οι δύο επιπλέον ημερομηνίες που τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι: Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 Σε ισχύ τα νέα μέτρα για το λιανεμπόριο το Σαββατοκύριακο.

Τέθηκε σε ισχύ η απόφαση με τα νέα περιοριστικά μέτρα και πλέον, μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test, θα μπορούν να εισέρχονται στα εμπορικά καταστήματα, στα κομμωτήρια, στις τράπεζες και στους ανοικτούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία, οι εκκλησίες και τα καταστήματα τροφίμων.

Πιο αναλυτικά, με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή με αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό (PCR ή rapid test) επιτρέπεται η πρόσβαση σε τράπεζες, εμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των shops in a shop, σε κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών), φυσικής ευεξίας κ.λπ. σε ανοικτούς χώρους εστίασης, υπηρεσίες λούνα παρκ, ζωολογικούς κήπους, και χώρους διασκέδασης.

Οι αγορές για όσους δεν διαθέτουν test μπορούν να γίνονται με click away, δηλαδή θα γίνεται η παραγγελία τηλεφωνικά ή διαδικτυακά και θα γίνεται η παραλαβή έξω από το μαγαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)