Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Την Κυριακή η εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου


ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 

 Την Κυριακή που μας έρχεται γίνονται οι δημαιρεσίες για την εκλογή νεων προεδρείων  στους Δήμους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, με εγκύκλιό του  δίνει  τις απαραίτητες οδηγίες και διευκρινίσεις για τη διαδικασία ανάδειξης των μελών των προεδρείων των Δημοτικών Συμβουλίων κατά την έναρξη της αυτοδιοικητικής περιόδου (01.09.2019 - 31.12.2023).

 

Η εκλογή του νέου προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου θα λάβει γίνει την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022. Αφού διαπιστωθεί η ύπαρξη απαρτίας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέγουν χωριστά για κάθε αξίωμα τα μέλη του προεδρείου με μυστική ψηφοφορία, τον Πρόεδρο (από την ομάδα του Δημάρχου), τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα (από την αντιπολίτευση).

 

 

Στο
Δήμο Αλμωπίας το θέμα δεν φαίνεται να παρουσιάζει  ιδιαίτερο  ενδιαφέρον , αφού όλα είναι ξεκαθαρισμένα στο όνομα  της  «κυβερνησιμότητας». Οι διάφορες σχετικές εγκύκλιοι στην πράξη κατάργησαν τον νόμο και κάθε έννοια δημοκρατίας.

 

Στο αξίωμα του προέδρου δεν αποκλείεται να συνεχίσει ο Δημήτρης Βέσκος  , καθώς ο Δήμαρχος δεν έχει κανέναν λόγο να ανακατέψει την τράπουλα .

 Ο Δ.  Βέσκος είχε εκλεγεί στην έναρξη της δημοτικής περιόδου με 15 ψήφους, καθώς τον είχαν ψηφίσει η παράταξη του Χρήστου Μπάτση, η παράταξη του Νίκου Παρούτογλου που τότε ήταν συνεργαζόμενη και οι δύο συνεργαζόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Δόντσος και Σταύρος Αναστασιάδης. 

Δεν τον είχαν ψηφίσει οι παρατάξεις του Σάκη Χατζηδημητρίου και του Δημήτρη Μπίνου.

 

Η συγκεκριμένη Συνεδρίαση έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)