Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Δύσκολη νύχτα πέρασαν κάτοικοι της Φλώρινας λόγω ισχυρού σεισμού - Kλειστά τα σχολεία σήμερα

 

Αισθητός σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι και τη Λάρισα αλλά και τη Βόρεια Μακεδονία έγινε ο χθεσινοβραδινός σεισμός στη Φλώρινα, που είχε μικρό εστιακό βάθος και προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής και αρκετές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε μέγεθος 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το ινστιτούτο γεωλογικών μελετών των ΗΠΑ έδωσε μέγεθος 5,5 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται μόλις 2 χιλιόμετρα από την κεντρική πλατεία, προς τη συνοικία «Σίμος Ιωαννίδης».

Ακολούθησαν περίπου τριάντα μετασεισμοί , με επίκεντρο τις περιοχές Ακρίτας και Άνω Κλεινές, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους κι αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στους δρόμους ή σε σπίτια φίλων και συγγενών έξω από την πόλη.

Στην περιοχή βρίσκονται συνεργεία της Πυροσβεστικής, που τέθηκε σε επιφυλακή, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή εγκλωβισμοί ατόμων.

Zημιές έγιναν τουλάχιστον στο εσωτερικό σπιτιών και σε μπαλκόνια διαμερισμάτων. Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου δήλωσε τη νύχτα στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο πως «δεν υπάρχει κάτι σοβαρό στην πόλη της Φλώρινας».

Κλιμάκια μηχανικών των τοπικών αρχών θα κάνουν ελέγχους και θα καταγράψουν τις όποιες ζημιές στην περιφερειακή κοινότητα.

Για προληπτικούς λόγους οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, μετά την σχετική απόφαση των δημάρχων Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη, Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη.

Ο τελευταίος σημείωσε σε δηλώσεις του πως ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας κι ότι μέχρι στιγμής δεν τού έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες ή σε σταυλικές εγκαταστάσεις.

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)