Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Νέα Υόρκη: Πανικός από πυροβολισμούς σε σταθμό μετρό - Ανθρωποκυνηγητό για τον «άνδρα με τη μάσκα αερίου»

AP Photo/John Minchillo
AP Photo/John Minchillo

Πανικός και σκηνές χάους επικράτησαν σήμερα σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Αρκετοί δέχθηκαν πυροβολισμούς και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ ο δράστης αναζητείται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πολλοί άνθρωποι πυροβολήθηκαν σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν το πρωί της Τρίτης, ενώ βρέθηκαν επίσης «αρκετοί εκρηκτικοί μηχανισμοί που δεν εξερράγησαν», ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Μάλιστα, η Υπηρεσία γνωστοποίησε ότι 13 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν για αναφορές καπνού περίπου στις 8:30 π.μ. Εκεί, λίγο μετά βρέθηκαν πολλά άτομα πυροβολημένα και εντοπίστηκαν οι συσκευές, δήλωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της αστυνομίας, η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι πέντε άνθρωποι αναφέρθηκε πως πυροβολήθηκαν και ότι πιθανώς «πυροδοτήθηκε μια συσκευή καπνού» στον σταθμό. Μια δεύτερη πηγή, που επικαλείται το CNN, αναφέρει επίσης ότι ένα άτομο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Η αστυνομία ανέφερε, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση, ότι ένας άνδρας δράστης που πιθανόν φορούσε μάσκα αερίου και πορτοκαλί γιλέκο εργασίας διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος.

Πηγή: ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)