Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Μήνυμα Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό

Επίσημες ανακοινώσεις για το ποσοστό αύξησης τους κατώτατου μισθού θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 7 μ.μ. Αυτό ήταν το αντικείμενο της συνάντησής του με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο υπουργός Εργασίας τον ενημέρωσε για το αποτέλεσμα της διαβούλευσης για το θέμα.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, στις 19.00, θα κάνει ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση, που βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση λόγω της ακρίβειας στην ενέργεια και βασικά αγαθά, επιταχύνει τις αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό.  Το πρωί της Μ. Τετάρτης, μιλώντας στη ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έλεγε ότι ο Κωστής Χατζηδάκης θα καταθέσει την πρότασή του στο υπουργικό συμβούλιο προς έγκριση.

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Χατζηδάκη ξεκίνησε στις 12.30 το μεσημέρι, και σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» το ποσοστό της αύξησης, που θα αποφασιστεί στη συνέχεια από το υπουργικό συμβούλιο, αναμένεται να φτάσει το 6-8%.

Όπως αναφέρεται, το ποσοστό της αύξησης θα εγκριθεί παρά τις διαφωνίες των εργοδοτών αλλά και την πρόταση των τεχνοκρατών για μικρότερη αύξηση.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, επίσης το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «είμαστε πολύ κοντά στις ανακοινώσεις. Εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για να είναι μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση».

Εξήγησε ότι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης θα ενημερώσει σήμερα αναλυτικά τον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης που προβλέπει ο νόμος για τον κατώτατο μισθό, θα τον ενημερώσει για τις απόψεις όσων συμμετείχαν στη διαβούλευση, για τα συμπεράσματα και της εισηγήσεις της 5μελους επιτροπής των ειδικών έτσι ώστε η κυβέρνηση να ανακοινώσει τις αποφάσεις της σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό.

«Είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε πράγματα σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, κάτι που ο κόσμος το περιμένει», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να απαντά για το ύψος της αύξησης.

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)