Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Ο «διευθυντής», ο «μάνατζερ» και ο 45χρονος που έκαψε ζωντανό άνθρωπο - Το σκληρό κύκλωμα με τα 300 κιλά κοκαΐνης

Ο «διευθυντής», ο «μάνατζερ» και ο 45χρονος που έκαψε ζωντανό άνθρωπο - Το σκληρό κύκλωμα με τα 300 κιλά κοκαΐνης
 
 
Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν περίπου 300 κιλά κοκαΐνης, που είχαν «ταξιδέψει» από τη Λατινική Αμερική, κρυμμένα μέσα σε κοντέινερ με… μπανάνες.

Ο 41 ετών... «διευθυντής», ο 38χρονος αδερφός του και «μάνατζερ», John, ο 45χρονος Michael που έκαψε ζωντανό άνδρα στη Βρετανία, ο 48χρονος Anthony και ο 52χρονος Stephen, ήταν υπεύθυνοι για το… 15-20% της διακίνησης κοκαΐνης παγκοσμίως.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν το βράδυ της Πέμπτης (9/6), τους 4 από τους 5 Άγγλους διακινητές, μέλη Διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο 5ος, «διευθυντικό» μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που βρίσκεται στην Κολομβία.

Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν περίπου 300 κιλά κοκαΐνης, που είχαν «ταξιδέψει» από τη Λατινική Αμερική, κρυμμένα μέσα σε κοντέινερ με… μπανάνες. Τα ναρκωτικά είχαν προορισμό χώρες της Ευρώπης, αλλά και την… Αυστραλία, με το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος να εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διακινητές που δραστηριοποιούνταν σε άλλη χώρα, είχαν νοικιάσει μια πολυτελή μονοκατοικία στο Κάτω Σχολάρι Θέρμης, πληρώνοντας 2.000 ευρώ το μήνα για να κάνουν ανενόχλητοι την μεταφόρτωση των ναρκωτικών, μακριά από τα μάτια των αρχών. Αξιοποιώντας στοιχεία από την Αμερικάνικη Δίωξη Ναρκωτικών (DEA), οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν το χώρο δράσης του κυκλώματος και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση το βράδυ της Πέμπτης, συνέλαβαν τους 4 διακινητές.

Οι δύο από αυτούς έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. την ώρα που προσπαθούν να αποφύγουν τη σύλληψη. Μάλιστα ο 45χρονος John, όταν ακινητοποιήθηκε επιχείρησε να αφαιρέσει το υπηρεσιακό όπλο από αστυνομικό, τον οποίο μάλιστα χτύπησε στο κεφάλι. Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση, ο 45χρονος, ήταν καταζητούμενος στη Βρετανία για ανθρωποκτονία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια των ελληνικών αρχών, από σύνδεσμο στην Αγγλία, είχε βασανίσει και στη συνέχεια έχει κάψει ζωντανό έναν άνδρα.

Δείτε το βίντεο

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, είχαν οι άλλοι δύο από τους διακινητές που ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές. Ο 38χρονος John, ήταν ο… «μάνατζερ» διακίνησης του κυκλώματος, ενώ διευθυντικό ρόλο φέρεται να έχει ο 41 ετών αδερφός του, που δραστηριοποιείται στην Κολομβία. Οι συλληφθέντες ζούσαν στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο διάγοντας... πολυτελή βίο. Φρόντιζαν όμως παράλληλα να μην δίνουν στόχο, καθώς νοίκιαζαν Ι.Χ. και έμεναν σε ξενοδοχεία.

Στον εντοπισμό των μελών του κυκλώματος, συνέδραμαν και οι Ιταλικές αρχές και συγκεκριμένα η Οικονομική Αστυνομία της Καλαβρίας (Guardia di Finanza Reggio Calabria), καθώς οι συλληφθέντες έχουν εμπλοκή και σε διακίνηση εμπορευματοκιβωτίου με κοκαΐνη συνολικού βάρους 654,3 κιλών, το οποίο εντοπίστηκε από τις Ιταλικές Αρχές στις 11 Απριλίου σε λιμάνι της Ιταλίας. Μάλιστα και τότε τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε… 23 κιβώτια με μπανάνες.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα που είχαν νοικιάσει οι διακινητές, στην πολυτελή μονοκατοικία που είχαν μισθώσει, καθώς και σε σπίτι που διέμεναν στην Αττική, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 297 κιλά και 257 γραμμάρια κοκαΐνης, χωρισμένα σε 260 δέματα,

- πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 9 φυσίγγια,

- κουτί που περιείχε 41 φυσίγγια,

- 2 φορητοί ασύρματοι,

- 2 συσκευές παρεμβολής σήματος,

- 2 ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού θέσης,

- 1.000 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,

- γάντια εργασίας, μονωτικές ταινίες, μεταλλικός χαρτοκόπτης και

- 11 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους καθώς και 3 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε με την διυπηρεσιακή συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του γραφείου D . E . A . Αθηνών, της Guardia di Finanza Reggio Calabria - Group of Gioia Tauro, της Κεντρικής Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Ιταλίας, της Υπηρεσίας Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της Κεντρικής Διεύθυνσης της Εγκληματολογικής Αστυνομίας Ιταλίας, του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, του Α΄ Τελωνείου Εισαγωγών – Εξαγωγών Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων Θεσσαλονίκης/Τ.Π.Κ.Ε.

Σε βάρος των 4 διακινητών, που θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)