Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Μάθετε μπαλίτσα....


Μου αρέσει πολύ η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, έχει περάσει σε άλλο level.

Παράδειγμα (1ο) η χθεσινή αποκαλυπτική έρευνα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και των Reporters United για τον Μεγάλο Ανιψιό του Μαξίμου. Δυο ερευνητές δημοσιογράφοι έκαναν πολύ σοβαρή δουλειά, ψάχνοντας για εβδομάδες προκειμένου να ξετυλίξουν το νήμα. Και η έρευνα συνεχίζεται εννοείται. Βγαίνει λοιπόν ο Μανόλης Καψής (τον θυμάστε;) και γράφει στο Twitter: «Η “αποκάλυψη” της Εφ.Συν.: Δημητριάδης πουλάει μια εταιρεία σε έναν Μπιθαρά. Μπιθαράς μετά αγοράζει εταιρεία, που εκπροσωπεί ένας Μπίτζιος. Ο αδελφός του Μπίτζιου είναι διαχειριστής εταιρείας που πουλάει λογισμικό παρακολούθησης. Αρα ο Δημητριάδης κάνει παρακολουθήσεις! Τρέλα...». Ο μέγας Μανόλης Καψής τους πετσόκοψε τους Reporters United και την «Εφ.Συν.», όχι θα τους άφηνε.

Παράδειγμα (2ο) ο Αρης Πορτοσάλτε. Εκανε τους Γερμανούς να φαίνονται χαζοί. Τι αποφάσισαν οι Γερμανοί για να ρίξουν την τιμή στη βενζίνη; Μείωσαν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης κατά 30 λεπτά το λίτρο. Αν όμως είχαν ακούσει τον Αρη Πορτοσάλτε στον Σκάι, θα μάθαιναν πως η τιμή στη βενζίνη μειώνεται αν αρχίσουμε να κάνουμε οικονομία στα καύσιμα, να μην πηγαίνουμε συχνά δηλαδή στο βενζινάδικο. Μπράβο, Αρη οικονομολόγε.

Παράδειγμα (3ο) τα συστημικά ΜΜΕ. Στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης «σκάει» το θέμα με τον Λοβέρδο και την παραποιημένη μετάφραση του ΥΠΕΞ. Τσιμουδιά αυτά. Στις 7 το απόγευμα βγάζει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξανά τσιμουδιά. Στις 8.30 βγάζει ανακοίνωση ο Ανδρέας Λοβέρδος. Στις 8.35 δημοσιεύουν την ανακοίνωσή του χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Δεν είναι καταπληκτικοί;

Γι’ αυτό σας λέω, η δημοσιογραφία στην Ελλάδα έχει περάσει σε άλλο level. Η 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου και πολύ μας είναι.

Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλά κάνουν. Ξέρουν πως ότι και να κάνουν, τα ζώα θα το καταπιούν.
    Έτσι ρε μάγκες. Κάντε ότι γουστάρετε.Τα ζώα κοιμούνται ολόρθα.
    Και πάλι θα σας ψηφίσουν και με τα τέσσερα πόδια. Ξεσκιστεί τα.
    Φάτε τα όλα μην αφήσετε ούτε πόμολο, ούτε μεντεσέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)