Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Άστατος καιρός



Άστατος  καιρός με αυξημένες νεφώσεις και τοπικούς όμβρους που μπορεί να εξελιχθούν σε μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.



Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα νησιά γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσoυν. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο, τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/ellada/kairos-ayximenes-nefoseis-se-oli-ti-hora">Άστατος ο καιρός και σήμερα: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες -Η πρόγνωση ανά περιοχή - iefimerida.gr</a></p>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)