Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Πάτρα: Δύο νοσηλεύτριες και στελέχη του νοσοκομείου στο στόχαστρο για τον θάνατο του 49χρονου

https://www.documentonews.gr/wp-content/uploads/2022/07/patra_ns_agandreas-1024x576.jpg

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πειθαρχική διαδικασία στο νοσοκομείο Πάτρας «Αγιος Ανδρέας» μετά τον θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιανού τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης κι ενώ είχε προηγηθεί η επίσκεψή του στο νοσοκομείο το οποίο δεν εφημέρευε και ουσιαστικά δεν του παρείχε καμιά βοήθεια παρά τις εκκλήσεις του.

Μετά την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης διέταξε επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ενώ επίκειται και συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Ποιοι μπαίνουν στο κάδρο των ευθυνών

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι ευθύνες για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού επιρρίπτονται σε δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή αλλά και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

Μάλιστα, αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, Ηλία Θεοδωρόπουλου, ο οποίος μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε επικαλεστεί τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου για την μη εξέταση του 48χρονου και την παραπομπή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου που εφημέρευε. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο»

Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων σύμφωνα με τις οποίες μπαίνουν σε αργία όσοι ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού. Να σημειωθεί ότι η αργία μπορεί να είναι καταρχάς διάρκειας 15 ημερών και στη συνέχεια για το θέμα της ποινής αποφασίζει το πειθαρχικό όργανο της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)