Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Τα «γύρισε» ο Πορτοσάλτε: Ανακαλώ όσα είπα για τον νόμο Παρασκευόπουλου στην αποφυλάκιση Λιγνάδη

Τα «γύρισε» ο Πορτοσάλτε: Ανακαλώ όσα είπα για τον νόμο Παρασκευόπουλου στην αποφυλάκιση Λιγνάδη
 
«Επί υπουργίας Παρασκευόπουλου δεν έχει περάσει νόμος που να συνδέεται με το ανασταλτικό αποτέλεσμα σε εφέσεις κατηγορουμένων», παραδέχθηκε ο Άρης Πορτοσάλτε

Στην παραδοχή ότι ο περιβόητος νόμος Παρασκευόπουλου δεν έχει καμία σχέση με την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησε το πρωί της Πέμπτης (28/7) ο Άρης Πορτοσάλτε.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω σκηνοθέτης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών -χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό- για τον βιασμό δύο ανηλίκων, ωστόσο, αποφυλακίστηκε μόλις μία μέρα μετά τη δικαστική απόφαση, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του.

Η αποφυλάκιση Λιγνάδη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία και αποτέλεσε αντικείμενο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης. Μάλιστα, υπήρξαν βουλευτές της ΝΔ αλλά και δημοσιογράφοι που συνέδεσαν την αποφυλάκιση με τον νόμο Παρασκευόπουλου, κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Μεταξύ αυτών που είχαν υιοθετήσει την παραπάνω άποψη ήταν κι ο Άρης Πορτοσάλτε, παρότι είχε αποσαφηνιστεί ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Μάλιστα, ο Νίκος Παρασκευόπουλος προανήγγειλε στην προσφυγή στη δικαιοσύνη για αναφορές τέτοιου τύπου. «Ο 'Νόμος Παρασκευόπουλου' ευθύνεται για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, ειπώθηκε από το κρατικό κανάλι και με πρόθυμη αναπαραγωγή από τον κ. Πορτοσάλτε. Ο οποίος 'Ν. Παρασκευόπουλου' είναι τελείως μα τελείως άσχετος αφού η απελευθέρωση Λιγνάδη στηρίζεται όχι σε … αποσυμφορήσεις αλλά στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως ίσχυε και από παλιά. Ποιόν προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν; Μα είναι φανερό, τον ελληνικό λαό. Πώς; Επιχειρώντας να στιγματίσουν χυδαία και με δόλια ψεύδη ένα πολιτικό κόμμα, τον Σύριζα, και το όνομα ενός προσώπου. Όταν βρισκόμουν στην πολιτική, ποτέ δεν προσέφυγα στη Δικαιοσύνη για τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, έχοντας υποδομή για να απαντώ. Σήμερα δεν έχω λόγο να διστάσω», είχε αναφέρει ο κ. Παρασκευόπουλος.

Τελικά, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ αναδιπλώθηκε και ανακάλεσε τα όσα είπε με την εξής δήλωση:

«Με αφορμή την συζήτηση για την υπόθεση Λιγνάδη στην εκπομπή στις 14 Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Εκ παραδρομής έκανα αναφορά στο νόμο Παρασκευόπουλου και ανακαλώ αυτή την αναφορά μου. Επί υπουργίας Παρασκευόπουλου δεν έχει περάσει νόμος που να συνδέεται με το ανασταλτικό αποτέλεσμα σε εφέσεις κατηγορουμένων. Μόνο για την υπό όρων αποφυλάκιση κρατουμένων. Κάτι το οποίο δεν αφορά την υπόθεση Λιγνάδη», είπε χαρακτηριστικά.

 Πηγή: ieidiseis.gr

4 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά είναι; Όλα τα πετσομπουκωμένα σιχάματα τις ίδιες βρομιές.
    Μια ζωή λάσπη και μετά κωλοτούμπα. Στο μεταξύ οι χρήσιμοι ηλίθιοι παπαγαλίζουν ότι του πλασάρει ο κάθε Πρωτοκλάστε. και όταν γίνει η κωλοτούμπα ούτε μυρωδιά δεν παίρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη σκας ρε Άρη. Αυτά είναι τα γραμμάτια που πρέπει να ξοφλήσεις για να γίνεις βουλευτής στο κόμμα των λαμόγιων
    Τον Μπάμπη τον Παπαδημητρίου δεν τον βλέπεις; Στο ίδιο τραπέζι καθόσασταν στο #ΣΚΑΪ ΞΕΦΤΙΛΕΣ#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ama.pis.oti.ine.poustis.ke.meta.to.pernis.piso.ala.i.vazelini.tou.exi.mini.🥒🥒🥒🥒🥒🥒🌶🌶🌶🌶🌶🥕🥕🥕🥕🥕

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζήτησες άδεια από τον οικονόμου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΟΡΔΟΣΑΛΤΕ για την κολοτούμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)