Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Εικόνες εκτεταμένης αστυνομικής βίας στην πορεία για τον Μιχαηλίδη: Γροθιές και κλωτσιές σε πολίτες, επίθεση σε φωτορεπόρτερ

Εικόνες εκτεταμένης αστυνομικής βίας στην πορεία για τον Μιχαηλίδη
Εικόνες εκτεταμένης αστυνομικής 
βίας στην πορεία για τον Μιχαηλίδη

Εικόνες εκτεταμένης αστυνομικής βίας εκτυλίχθηκαν στην πορεία συμπαράστασης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, την Πέμπτη. Επίθεση από αστυνομικούς δέχθηκαν πολίτες, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.

Χαρακτηριστικά, σε βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πολίτης που έχει προσαχθεί από διμοιρία των ΜΑΤ και οδηγείται σε κλούβα, ενώ αστυνομικοί τον κρατούν και τον έχουν δέσει πισθάγκωνα. Τότε, έρχεται ένας άλλος αστυνομικός από το πλάι και του ρίχνει γροθιά στο πρόσωπο.

Σε άλλο βίντεο -αλλά και φωτογραφίες πρακτορείων- με αναίτια επίθεση, άνδρας των ΜΑΤ φαίνεται να κλωτσάει πολίτη που είναι πεσμένος στο έδαφος και προσπαθεί να φύγει, την ώρα που γίνεται χρήση χημικών από τους αστυνομικούς και ρίψη νερού από την Αύρα.


Παράλληλα, φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν και επίθεση των ΜΑΤ σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους που κατέγραφαν την πορεία.

 άλιστα, σε φωτογραφίες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο γνωστοποιείται ότι χρησιμοποιήθηκε και η Αύρα κατά των διαδηλωτών.
Χρήση Αύρας κατά διαδηλωτών
Χρήση Αύρας κατά διαδηλωτών

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναφέρει σχετικά πως πορεία έκαναν το απόγευμα της Πέμπτης περίπου 500 άτομα στα Προπύλαια και σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και πραγματοποιήθηκε περιορισμένη χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.


 

Πηγή: ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)