Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Power Pass - vouchers.gov.gr: Έρχεται «δώρο» με επιπλέον πληρωμή - Δεν θα χρειαστεί νέα αίτηση

Power Pass - vouchers.gov.gr: Έρχεται «δώρο» με επιπλέον πληρωμή

Αναρτήθηκαν τα ποσά του Power Pass που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από αύριο, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών οι πληρωμές θα γίνουν σταδιακά.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022, ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Power Pass: Πώς θα δείτε το ποσό που θα λάβετε

Για να δείτε το ποσό που θα λάβετε από την επιδότηση ρεύματος:

  • Μπείτε στη σελίδα vouchers.gov.gr.
  • Επιλέξτε το εικονίδιο Power Pass.
  • Συνδεθείτε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας κωδικούς Taxisnet.
  • Μόλις συνδεθείτε η εφαρμογή θα δείξει τα προσωπικά στοιχεία σας και θα πρέπει να κάνετε επιβεβαίωση.
  • Αμέσως μετά σας βγάζει την αίτηση υπό εκκαθάριση
  • Παρακάτω, βρίσκεται η Σύνοψη Εκκαθάρισης του Power Pass και το ποσό.

Power Pass: Έρχεται «δώρο» με επιπλέον πληρωμή

Με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως το τέλος Αυγούστου ή το αργότερο αρχή Σεπτεμβρίου.

Power Pass: Πρόστιμο στα ψευδή στοιχεία

Οι διασταυρώσεις των στοιχείων θα συνεχιστούν και μετά την πίστωση των ποσών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουν δηλωθεί ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, τότε το ποσό είναι απαιτητό και μάλιστα σε ύψος διπλάσιο από εκείνο της ενίσχυσης.

Για παράδειγμα αν κάποιος λάβει ενίσχυση 300 ευρώ και έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία τότε θα κληθεί να πληρώσει 600 ευρώ.

Πηγή:newsbomb.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)