Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Έναρξη σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου

 

 
 
 Από Σεπτέμβριο και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμεώς

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί 8.500 εκπαιδευτικών και πως εντός της ημέρας υπογράφεται η πρόσκληση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ οι υποψήφιοι αναπληρωτές από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους. Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως για την επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 5.30 σε 5.000 σχολικά τμήματα, θα προσληφθούν 3.000 εκπαιδευτικοί.

Από Σεπτέμβριο και Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Η υπουργός ρωτήθηκε και για την εφαρμογή του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια και ειδικά για την είσοδο των φοιτητών στις σχολές τους με ταυτότητα. 

Η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι «είναι βήμα προόδου» το οποίο «έχει ήδη δρομολογηθεί».

Όπως είπε, «έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη και επαφίεται στα ιδρύματα να το προχωρήσουν».

Αρνήθηκε ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία «κόλλησε», λέγοντας πως από Σεπτέμβριο θα αναλάβει δράση με κύριο στόχο την «αποτροπή τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Επίσης, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φοιτητικής στέγης, λέγοντας χτίζονται νέες υποδομές σε Κρήτη, Θεσσαλία και Θράκη, αλλά με την προσφιλή για την κυβέρνηση διαδικασία των ΣΔΙΤ και χωρίς φυσικά να αναφερθεί στο κόστος για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)