Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Πώς καταστράφηκαν Έλληνες επιχειρηματίες την περίοδο του μνημονίου

Πώς καταστράφηκαν Έλληνες επιχειρηματίες την περίοδο του μνημονίου
 
 
 
Τι ψάχνει η Δικαιοσύνη με αφορμή την Euromedica. O Nik και ο Μήτρος…

«Φωτιές» άναψε Αυγουστιάτικα η χτεσινή αποκάλυψη στο RED CARPET ότι διεξάγεται δικαστικός επανέλεγχος για το πως η Euromedica πέρασε σε ξένα χέρια. Εκατοντάδες κατεστραμμένοι επιχειρηματίες κατά την περίοδο των μνημονίων έσπευσαν να μας πουν τον πόνο τους αναδεικνύοντας αυτόματα το μέγεθος του προβλήματος.

Εισαγγελικός λειτουργός με οικονομικές γνώσεις και τεράστια εμπειρία στην εισαγγελική έρευνα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, έλεγε χτες στο iEidiseis ότι η Euromedica είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου καθώς εκατοντάδες εταιρίες αφελληνιστήκαν την περίοδο του μνημονίου με πανομοιότυπο τρόπο, απλό και καθόλου περίπλοκο. Τα ξένα αρπαχτικά των funds έβρισκαν τα εγχώρια λαμόγια και έστηναν την αρπαχτή! Στην περίπτωση της Euromedica πχ ο Νικ βρήκε τον Μήτρο και του λέει: «Εσύ Μήτρο που γνωρίζεις την εταιρία και τις τράπεζες έλα να συνεργαστούμε για να πάρουμε την εταιρία, να πετάξουμε τους μετόχους, να κλείσουμε μονάδες και ας μείνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στο δρόμο, ενώ στους ασθενείς λέμε ότι κλείνουμε το νοσοκομείο που δεν αποφέρει κέρδη και πηγαίνετε άλλου…

Να πουλήσουμε την εταιρία σε άλλους και να οικονομήσουμε γρήγορα…

Ο Νικ ρωτάει τον Μήτρο: - Ποσά € θες για τη δουλειάς; Έτσι κι αλλιώς εσύ γνωρίζεις πρόσωπα εντός κ εκτός κ τα οικονομικά..

Τα βρίσκουν στην τιμή και ο Μήτρος ξεκινάει την δουλεία βάζει τσιράκια και στείλει τον ιστό της αράχνης, διώχνει από την εταιρία αυτούς που πιθανόν θα του έθεταν εμπόδια, αρχίζει το «μπλα μπλα» και έτοιμο το κέικ….

Βεβαίως έχουμε να κάνουμε με αετονύχηδες παγκοσμίου εμβέλειας. Με golden boys που ξέρουν καλά να παίζουν διεθνώς αυτό το παγκοσμίως διότι αυτή είναι η δουλειά τους, αλλά δεν είναι άτρωτοι! Τα Fund παγκοσμίως στήσουν παιχνίδια προκειμένου να κερδίσουν εκατομμύρια και να τα σηκώσουν από τη χώρα που δραστηριοποιούνται και η οποία συνήθως βρίσκεται με το πιστόλι στο κρόταφο (πχ Ελλάδα τα χρόνια των μνημονίων). Εν συνεχεία φεύγουν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια.

Όμως προκειμένου να αρπάξουν γρήγορα όσο περισσότερα εκατομμύρια μπορούν αδιαφορούν για παραλήψεις κάνουν παρανομίες με λογιστικά - οικονομικά στοιχεία, βάζοντας μπροστά άλλους (αυτοφοράκηδες) ώστε να έχουν την ευθύνη και οι επικεφαλής να είναι στο απυρόβλητο. Ορισμένες από τις παράνομες πράξεις, έχουν εκτός από πλημμέλημα και ποινικό ενδιαφέρον όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Αμερική. Στην υπόθεση Euromedica δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εντοπίζει η εισαγγελική έρευνα όπου έχουν αποκρύψει ή και μηδενίσει αξίες εκατομμυρίων, επιχειρώντας να εξαπατήσουν Δικαστές, επιτροπές κεφαλαιαγοράς, μετόχους, Δημόσιο. Στόχος τους να κερδίσουν εκατομμύρια και όλοι οι υπόλοιποι να χάσουν περιουσίες.

Επ' αυτού κατά τον δικαστικό επανέλεγχο τίθεται ένα καίριο ερώτημα:

- Γιατί άραγε δεν έκλεισαν ενοποιημένους ισολογισμούς και εξαφάνισαν 16 θυγατρικές εταιρίες;

Προφανώς, νόμιζαν ότι η Ελλάδα της μνημονιακής περιόδου ήταν «ξέφραγο αμπέλι»;

Στην περίπτωση της Euromedica ο δικαστικός επανέλεγχος φαίνεται ότι βγάζει «φίδια», καθώς όπως μου λένε αποκαλύπτεται η πλεκτάνη που στήθηκε για να μεταβιβαστεί η εταιρία στο αμερικανικό Fund Farallon που αρχικά ήταν μέτοχος με 8%.

Μια πλεκτάνη που θα πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα οικονομικά πανεπιστήμια του κόσμου ως χαρακτηριστική περίπτωση απάτης. Γι' αυτό και η επικείμενη Δικαστική απόφαση το προσεχές φθινόπωρο αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Που εστιάζουν την προσοχή τους οι Δικαστές:

1ον: Στο βαθύ λαρύγγι της Euromedica όπου έστησε παράλληλη εταιρία στο Κολωνάκι με εσωτερική Πληροφόρηση και απέκτησε στενή επαφή με τράπεζες.

2ον: Στον Μνημονιακό Νόμο που ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των funds και ο οποίος δεν επέτρεπε στους πρώην μετόχους να καταθέσουν προσφορά για την αγορά των δανείων. Τα αγοράζαν τα fund κουρεμένα «γουλί» έως και 17% της αξίας των αρχικών δανείων αλλά αποκλείονταν οι πρώην μέτοχοι ! Απαγορεύονταν να προσεγγίσουν το «μπαρμπέρικο» της τρόικας που κούρευε τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων. Στην περίπτωση της Euromedica το αμερικανικό Fund έδωσε 32 εκατομμύρια και εξαγόρασε δάνεια αξίας 185 εκατομμυρίων. Αυτό εάν δεν είναι ληστεία τότε τι είναι ;

3ον: Ο γρήγορος πλουτισμός από την ληστεία! Έχει εντοπιστεί υπάλληλος - μισθωτός με τεράστια περιουσία που αποκτήθηκε κατά την περίοδο μεταβίβασης της Euromedica. Ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται! Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης το χρήμα αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη. Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει την δυνατότητα να το εντοπίσει και αυτό κάνει τούτη την περίοδο.

Δ.Β.

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)