Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς με τους πρόσφυγες

 

Τα πυρά τους προς την κυβέρνηση στρέφουν τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, με αφορμή το θέμα των εγκλωβισμένων προσφύγων στον Έβρο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ακροδεξιό κατήφορο» της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων (αναφερόμενος στους κυβερνώντες) πως «οικοδομούν ένα αυταρχικό καθεστώς, απαξιώνουν τους θεσμούς και το κράτος δικαίου και κατ επέκταση ξεφτιλίζουν τη χώρα σε όλο τον κόσμο. Μπροστά στα αδιέξοδα τους πουλάνε συνωμοσίες για εσωτερικούς εχθρούς» αλλά «δεν αργεί η στιγμή που μέσα από μια δημοκρατική και κοινωνική αναγέννηση οι πολίτες θα κάνουν παρελθόν το καθεστώς απανθρωπιάς του κ. Μητσοτάκη».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε παρέμβαση στη Βουλή για τα τραγικά γεγονότα στον Έβρο, τονίζοντας πως «το τραγικό συμβάν στον Έβρο με τον πολυήμερο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών σε νησίδα του ποταμού και την επιβεβαίωση του θανάτου ενός παιδιού, υποσημειώνουν τα τρωτά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής».

Το ΚΚΕ εξαπολύει επίθεση στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας για το «άθλιο κρυφτούλι» με τους πρόσφυγες και κάνει λόγο για «επικίνδυνη» συμφωνία ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες, ενώ κατηγορεί την Ε.Ε. για τη συνολική πολιτική που υιοθετεί στο προσφυγικό ζήτημα. 

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει μεταξύ άλλων πως έπειτα «από τόσες μέρες μιας σύγχρονης τραγωδίας», η κυβέρνηση «ανακάλυψε τους "ανύπαρκτους" πρόσφυγες σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, κόντρα στην αφήγηση των ακροδεξιών τρολς της, του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του υπόλοιπου φασιστικού εσμού. Η κατάληξη μάλιστα αυτής της ανθρωπιστικής τραγωδίας "ντύθηκε" με επίσημες ανακοινώσεις «διάσωσης», αφού πρώτα είχε προηγηθεί όμως, ένας ακόμα διεθνής διασυρμός της χώρας μας από την "αξιόπιστη" κατά τα άλλα Κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε.».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)