Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Ποια Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά καταργείται το 2022 και γιατί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
 
 
 
Μειώνονται οι Κυριακές που μπορούν να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά.

Συνολικά επτά Κυριακές τον χρόνο έδινε ο νόμος τη δυνατότητα στους καταστηματάρχες να κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους, ενώ και τα σούπερ μάρκετ -τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους- λειτουργούσαν. Ωστόσο, η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων τίθεται άμεσα ισχύ και έτσι για φέτος καταργείται η επόμενη Κυριακή που έπεφτε στις 6 Νοεμβρίου.

Με την απόφαση που λήφθηκε μέσα στο 2022, από του χρόνου προστίθεται στην κατάργηση ακόμα μία Κυριακή και συγκεκριμένα εκείνη πριν τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου.

Έτσι, καταστήματα και εμπορικά κέντρα θα μένουν ανοιχτά πέντε Κυριακές κάθε χρόνο, ενώ θα συνεχίζει να εφαρμόζεται διαφορετικό ωράριο στις περισσότερες περιπτώσεις, με αφορμή είτε κάποια εορταστική είτε εκπτωτική περίοδο.

Με τα νέα δεδομένα οι επόμενες Κυριακές του 2022 πέφτουν:

  • Στις 11 Δεκεμβρίου 2022, την προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
  • Στις 18 Δεκεμβρίου, την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα

Πότε είναι οι επόμενες εκπτώσεις

Την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων προέβλεπε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στα τέλη Ιουλίου στη Βουλή.

Οι πρώτες ενδιάμεσες εκπτώσεις θεσπίστηκαν με νόμο το 2013 και προέβλεπαν την πραγματοποίηση εκπτώσεων το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Στη συνέχεια όμως αυξήθηκαν σε 15 οι ημέρες και πλέον ο θεσμός καταργείται με το άρθρο 6 του νομοσχεδίου.

  • Χειμερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου
  • Θερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)