Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το North Evia-Samos Pass

Η τέταρτη και τελευταία φάση της δράσης North Evia-Samos Pass ξεκινάει, καθώς ανοίγει η πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr για τη χορήγηση άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών που θα χρησιμοποιηθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εστίασης στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Η πλατφόρμα έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στις 12 το μεσημέρι σήμερα.

Η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, καλύπτοντας δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών. Συνολικά, μέσω της πλατφόρμας θα διατεθούν περισσότερες κάρτες από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Αύγουστο.

Μέχρι τώρα πάνω από 4,3 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί στις τοπικές οικονομίες μέσω των καρτών, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει συνολικά 6 εκατ. ευρώ και στόχος της δράσης είναι να εξαντληθεί αυτό το ποσό.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, «το προϋπολογισθέν ποσό που δεν χρησιμοποιήθηκε από τους δικαιούχους κατά τη δεύτερη φάση, τον μήνα Αύγουστο, θα αξιοποιηθεί στην τέταρτη φάση, μέσω της έκδοσης επιπλέον καρτών έναντι όσων προβλέπονταν αρχικά. Ως εκ τούτου, οι διαθέσιμες κάρτες για τη Βόρεια Εύβοια ανέρχονται σε 2.679, ενώ οι διαθέσιμες κάρτες για τη Σάμο ανέρχονται σε 1.170, για τον μήνα Οκτώβριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)