Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Τουρισμός για Όλους: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τα vouchers – Οι δικαιούχοι των 150 ευρώ

 

 

 

Αναρτήθηκε ο πίνακας με τους νέους 200.000 δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Πρόκειται για 200.000 άτομα που θα απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας και τον χειμώνα. Οι τυχεροί δικαιούχοι θα πάρουν vouchers των 150 ευρώ.

Οι οριστικοί πίνακες για τους νέους δικαιούχους αναρτήθηκαν και οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν, όπως και στην προηγούμενη κλήρωση, μέσω της εφαρμογής vouchers.gov.gr/tourism4all, αλλά και μέσω μηνύματος SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στην κλήρωση συμμετείχαν όσοι πολίτες είχαν υποβάλλει έγκυρη αίτηση συμμετοχής τον περασμένο Ιούλιο, και δεν είχαν κληρωθεί.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022» προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 ευρώ (200 ευρώ για ΑΜΕΑ) μέσω ψηφιακής κάρτας. 

Για πρώτη φορά, η εξαργύρωση των vouchers μπορεί να γίνει σε κάθε ξενοδοχείο και κατάλυμα της χώρας μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, καλύπτοντας το σύνολο της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου.

Οι νέοι δικαιούχοι, σχεδόν άμεσα, δηλαδή 3-4 ημέρες μετά θα λάβουν μήνυμα, είτε με sms είτε με mail, και αφού πιστωθούν τα χρήματα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Το Πρόγραμμα αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του ομώνυμου Προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προβλέπονται:

Αυξημένη επιδότηση 150 ευρώ ανά δικαιούχο (από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι),

Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%,

Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς

Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες

Εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)