Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Πέρασε απαρατήρητο το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής

Ένα σπουδαίο συνέδριο που αφορά άμεσα την Αλμωπία  . λόγω των Λουτρών Πόζαρ , πέρασε απαρατήρητο . Θα έλεγε κάποιος δε , ότι δεν το πήρε χαμπάρι κανείς . Μόνο ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης  Μπίνος , ο οποίος και συμμετείχε σε αυτό.
 Το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής ολοκλήρωσε τις εργασίες του με απόλυτη επιτυχία. Η διεθνής συμμετοχή και η συμμετοχή εκλεκτών εμπειρογνωμόνων παρείχαν πλήρη ενημέρωση για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και τις εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική, με διαλέξεις, workshops και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Περιφέρεια Αττικής στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2022 στο ξενοδοχείο ‘’Γαλήνη’’ στα Καμένα Βούρλα, με φυσική παρουσία και live streaming.

Ο Πρόεδρος της Ιπποκρατείου Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητής Κ. Κουσκούκης, ανέλυσε τους στόχους της Ακαδημίας και την παρούσα κατάσταση διεθνώς, ενεργώντας άοκνα για την προβολή και την καθιέρωση της Ιαματικής Ιατρικής και την αναβίωση του πνεύματος του Ιπποκράτη, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως θεραπευτικό και σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο της Ιαματικής Ιατρικής αλλά και της Ιατρικής γενικότερα.

3ο Παγκοσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής

Η Ιαματική Ιατρική ως συμπληρωματική θεραπεία

Η Ιαματική Ιατρική με τη βοήθεια της επιστημονικής τεκμηρίωσης της θερμικής, μηχανικής, χημικής και ειδικότερα της βιολογικής και ανοσολογικής δράσης των ιαματικών φυσικών πόρων, αναδείχτηκε ως μία συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος στην θεραπευτική γκάμα της Κλασικής Ιατρικής. 

Η Ιαματική Ιατρική ως συμπληρωματική θεραπεία βοηθά στην θεραπεία, αποκατάσταση και αποθεραπεία της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας αλλά και προληπτικά, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια του γήρατος, με την εφαρμογή προδιαγραφών μακροζωίας και ευζωίας.

Ειδικότερα, η Ιαματική Ιατρική καταδείχνει ότι έχει θεραπευτική δράση σε παθήσεις μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις.

ΘΕΡΜΑ ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.ΕΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΘΕΡΜΑ ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

Η Ελλάδα με προοπτική Healthresort – Medispa  

Στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο αποτυπώθηκε η παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα με τις προσδοκίες ανάδειξης της χώρας μας ως παγκόσμιο Healthresort – Medispa για άτομα 3ης και 4ης ηλικίας και χρονίως πάσχοντες, αλλά υπό την ιατρική πάντα κάλυψη των έμπειρων και διεθνώς καταξιωμένων Eλλήνων Ιατρών. 

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σταματήσει το “braindrain”και να αναπτυχθεί το “braingain”, καθόσον θα αυξάνεται το ενδιαφέρον διεθνώς για την αναζήτηση αναβαθμισμένων ιατρικών υπηρεσιών θεραπείας, αποκατάστασης, αντιγήρανσης και ευεξίας στην Ελλάδα. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Παγκόσμιου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών και της ΕΛΙΤΟΥΡ  Γ. Πατούλης στην ομιλία του κατά την έναρξη του συνεδρίου τόνισε την σημασία αναβίωσης του πνεύματος του Ιπποκράτη που καθιέρωσε το Θερμαλισμό και τις ιαματικές θεραπείες και πρότεινε την Ελλάδα ως Ιαματικό Προορισμό στον παγκόσμιο χάρτη, τονίζοντας ότι η Αττική αποτελεί τον πυλώνα της πολιτικής φιλοσοφίας, για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, με σκοπό η Αττική να γίνει Μητρόπολη μακροζωίας και ευζωίας.

Κ Κουσκούκης

Ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης είναι:

  • Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός
  • Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής,
  • Πρόεδρος Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και Συμπληρωματικής Ιατρικής
  • Πρόεδρος  Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας
  • Αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών

www.thermalmedicineacademy.gr – E-mail: konkouskoukis@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)