Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Λεφτά και από την Ελλάδα στην εταιρεία που εργάζεται ο σύζυγος της φον ντερ Λάιεν;

Λεφτά και από την Ελλάδα στην εταιρεία που εργάζεται ο σύζυγος της φον ντερ Λάιεν;
 
 
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διερευνά την φον ντερ Λάιεν για την αγορά εμβολίων κατά του κορονοϊού από την ΕΕ.

Η στήλη σας έχει ενημερώσει πρόσφατα για τον πόλεμο που δέχεται και εκ των έσω στις Βρυξέλλες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διερευνά την αγορά εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ πολλές συζητήσεις προκαλούν και οι επαγγελματικές δραστηριότητες του συζύγου της.

Πληροφορίες, μάλιστα, επιμένουν πως η εταιρία του συζύγου της προέδρου της Κομισιόν έχει λάβει πρόγραμμα εκατομμυρίων ευρώ και από την ελληνική κυβέρνηση.

Το θέμα έχει αναδειχθεί σε ευρωπαϊκά μέσα, με τελευταίο παράδειγμα τη δεξιά εφημερίδα La Verità την περασμένη Κυριακή. Η οποία, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «η Ελλάδα, μετά την τραγική κρίση χρέους και μετά την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης του δανείου πριν από δύο μήνες, είναι πάντα μια νόστιμη μπουκιά για τους ξένους επενδυτές». Και πως «το κατάλαβε ακόμα και ο Heiko von der Leyen, σύζυγος της Προέδρου της Κομισιόν, ο οποίος κατόρθωσε να μπει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αντιπροσωπεύοντας την αμερικανική Orgenesis Inc, την πολυεθνική εξειδικευμένη σε γονιδιακές θεραπείες, στην οποία ο «πρώτος κύριος» κατέχει τη θέση του ιατρικού διευθυντή».

Συνεχίζει δε η ιταλική -δεξιά, επαναλαμβάνουμε- εφημερίδα: «Η διυπουργική επιτροπή για τις στρατηγικές επενδύσεις, της οποίας προΐσταται ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενέκρινε επένδυση της κοινοπραξίας της ελληνικής Theracell SA και της Orgenesis Inc, ύψους 83 εκ ευρώ, διασφαλίζοντας μάλιστα κρατική επιχορήγηση ύχους 32 εκ. ευρώ. Μια μεγάλη επιτυχία για τον σύζυγο της Ursula von der Leyen, που κατάφερε να φέρει στην Orgenesis - μια εταιρεία εισηγμένη στον Nasdaq και ελεγχόμενη από το Vanguard Fund - ένα έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας παραγωγής [θεραπειών] και τη λειτουργία εργαστηρίων έρευνας στην Κόρινθο. Η κοινοπραξία μεταξύ της Orgenesis και της Theracell γεννάται το 2019. H στρατηγική συνεργασία περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για την ανάπτυξη και την εμπορία κυτταρικών - γονιδιακών θεραπειών για δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα».

Και, μεταξύ άλλων, καταλήγει: «Η κρατική επιχορήγηση ακολούθησε την επίσκεψη της Ursula von der Leyen στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 2021. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν προσκεκλημένη της ελληνικής κυβέρνησης σε εκδήλωση στην Αρχαία Αγορά, που διοργανώθηκε για να την επίσημη ανακοίνωση της έγκρισης του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης. Μια πολύ εγκάρδια επίσκεψη που επισφραγίσθηκε με έναν μεγάλο περίπατο, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έως τον Ναό του Ηφαίστου. H κρατική επιχορήγηση των 32 εκ. ευρώ στην κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η εταιρεία του συζύγου της Ursula von der Leyen, έρχεται μερικούς μήνες αργότερα και ανακοινώνεται από το Bloomberg, χωρίς να αναφερθεί όμως το όνομα του Heiko. Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα ξεκινά με σκοπό να παράσχει στο ελληνικό σύστημα υγείας πόρους για την ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών στην ογκολογία, την αιματολογία και για την κάλυψη άλλων ιατρικών αναγκών. Σκοπός του προγράμματος, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι η παροχή στους Έλληνες ασθενείς μιας σειράς κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών σε προσιτές τιμές».

Αυτά από …τας Ευρώπας! Περιμένουμε τη συνέχεια-εφόσον υπάρξει!

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)