Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Θέλουν να βάλουν «φίμωτρο» και στη Βουλή για τις υποκλοπές - Θύελλα από την αντιπολίτευση

Θέλουν να βάλουν «φίμωτρο» και στη Βουλή για τις υποκλοπές - Θύελλα από την αντιπολίτευση

Χωρίς προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Δεν έχουν τέλος οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Και αυτό γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία φαίνεται πως σχεδιάζει μια πρωτοφανή μεθόδευση, σε σχέση με την Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις, που δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία. Ενώ, θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση φέρνει τα όσα απεργάζεται η κυβερνητική παράταξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η «γαλάζια» παράταξη σκέφτεται, αφενός, να χαρακτηριστούν ως απόρρητα τα πορίσματα των κομμάτων για το σκάνδαλο των υποκλοπών και αφετέρου να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια της Βουλής την ημέρα που θα συζητηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Σε μια συζήτηση, δηλαδή, που πιθανότητα θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ενδεχομένως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σκέψη της κυβερνητικής παράταξης είναι να επικαλεστεί το άρθρο 57 του Κανονισμού της Βουλής για μυστικές συνεδριάσεις. Για κάτι τέτοιο απαιτείται απλά η πρόταση 15 βουλευτών ή απόφαση της κυβέρνησης. Η συζήτηση διεξάγεται με την παρουσία μόνον βουλευτών ενώ τα πρακτικά τηρούνται από τους γραμματείς της Βουλής που επίσης είναι βουλευτές.

Με άλλα λόγια, θα πρόκειται, εάν εξελιχθούν σε αυτή την κατεύθυνση τα πράγματα, για το… «γαλάζιο» κερασάκι στην επιχείρηση «συσκότιση» που έστησε η ΝΔ, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, με μια fast track Εξεταστική Επιτροπή στην οποία η «γαλάζια» πλειοψηφία δεν δέχτηκε την κλήση κομβικών μαρτύρων γύρω από την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων.

ΣΥΡΙΖΑ: Με κάθε κίνηση συγκάλυψης ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του

«Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για μυστική συνεδρίαση της Ολομέλειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών, που δεν έχει τολμήσει κανείς στην Μεταπολίτευση» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

«Ακόμα και για σοβαρά εθνικά θέματα, όπως στην κρίση των Ιμίων, δεν είχε γίνει μυστική συνεδρίαση της Βουλής. Παρόλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται τώρα να την επιβάλλει για να κρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες του καθεστώτος του για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Με κάθε κίνηση συγκάλυψης ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του για το σκάνδαλο. Απόρρητη Δημοκρατία δεν υπάρχει, υπάρχουν θεσμοί και Σύνταγμα, όσο και αν τα κουρελιάζει το καθεστώς του» προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Και καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Να είναι σίγουρος λοιπόν ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όσους μάρτυρες και αν κρύψει, όσα απόρρητα και αν επικαλεστεί, όσες μεθοδεύσεις και αν επιχειρήσει, δεν θα κρυφτούν οι ευθύνες των εμπλεκομένων, πολιτικές και πολύ πιθανόν και ποινικές. Θα διερευνηθούν και από την παρούσα Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και από την επόμενη με προανακριτική Επιτροπή και με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όσο για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού των πορισμάτων των κομμάτων ως «απόρρητα» για να μην ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, είναι αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν πρόκειται να συναινέσει στο κρυφτό του κ. Μητσοτάκη».

ΚΚΕ: Κουκούλωμα και αποπροσανατολισμός με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο

«Καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων που θα υποβληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές» τονίζει σε δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπροσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Αυτή η επιλογή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της απαράδεκτης λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το κουκούλωμα και τον αποπροσανατολισμό με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο» σημειώνει και προσθέτει: «Το ΚΚΕ δε θα ακολουθήσει αυτή τη μεθόδευση και θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του γιατί η υπόθεση είναι σοβαρή, αφορά τις ελευθερίες του λαού και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)