Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Υποκρισία για την ρευματοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών αναμεταδοτών στην Κορυφή


 

 


ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟ

 

 ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥΣ

 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 10 ΚΑΙ ΤΑ 15 ΚΑΝΑΛΙΑ

ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ

 

 ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

 


Μεγάλος χρόνος καταναλώθηκε ανούσια και χωρίς αποτέλεσμα  στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου   Αλμωπίας για το αν θα πρέπει ή όχι να τεθεί ως θέμα η συζήτηση και λήψη απόφασης  για τον καταλογισμό τεράστιων χρηματικών ποσών σε βάρος 3 ραδιοσταθμών της Αριδαίας  τους οποίους ρευματοδοτούσε ο Δήμος επί σειρά ετών . 

Από τους 15 τηλεοπτικούς σταθμούς και τους 10 ραδιοφωνικούς σταθμούς  που έπαιρναν ρεύμα από τις παροχές του Δήμου ‘έγινε καταλογισμός μόνο σε τρεις από αυτούς. Η απαράδεκτη οικονομική υπηρεσία του Δήμου που έκανε τους παράνομους ούτως ή άλλως καταλογισμούς δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει τι γίνεται με τους υπόλοιπους

‘Όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί  είχαν ρευματοδοτηθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αριδαίας επί θητείας του αείμνηστου Γιαννη Αγιάνογλου. Τότε ξεκινούσε η ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση. Επειδή όμως τα κανάλια  δεν ήθελαν να τοποθετήσουν αναμετάδότες , γιατί δεν είχαν ιδιαίτερο οικονομικό όφελος , ο τότε Δήμος Αριδαίας αποφάσισε να  τα διευκολύνει . Έτσι κατασκεύασε οικίσκο για να τα στεγάσει και  παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για να λειτουργήσουν . Όλα αυτά δωρεάν για να μπορεί το80% της Αλμωπίας να βλέπει τηλεόραση.  Έτσι έμεινε στα κανάλια απλώς να τοποθετήσουν μόνο  αναμεταδότες. Μάλιστα λίγα χρόνια αργότερα ο Δήμο; Αριδαίας , αλλά και ο Δήμος Αριδαίας αγόρασαν αναμεταδότες  για τις περιοχές Αρχαγγέλου , Θηριόπετρας και Προμάχων (ελικοδρόμιο)

 Στην Κορυφή  τοποθέτησαν αναμεταδότες στον οικίσκο του Δήμου είτε σε δικούς τους οικίσκους  και ραδιοφωνικοί σταθμοί  που έπαιρναν ρεύμα  από την παροχή του Δήμου .

 Δέκα χρόνια αργότερα έκανε το ίδιο και το ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ σ'υμφωνα με την απόφαση που υπήρχε  , το οποίο στέγαζε και ρευματοδοτούσε ως τότε  με δικά του έξοδα  και 5 τηλεοπτικούς σταθμούς.

Επί θητείας Δ. Μπίνου έγινε ανώνυμη καταγγελία  (είναι πασίγνωστος ο ανώνυμος)  για δήθεν ρευματοκλοπή  από το ...ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ . Από την έρευνα προέκυψε το αυτονόητο. Ότι οι πάντες έπαιρναν ρεύμα από τον Δήμο , που όλα αυτά τα χρόνια ήξερε τι γίνεται όπως και οι αρμόδιες αρχές.

Μετά από γελοίους  και ανακριβείς ελέγχους υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας  οι οικονομικές του υπηρεσίες αποφάσισαν να καταλογίσουν την αξία του ρεύματος σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς , εξαιρώντας όλους τους υπόλοιπους. Το μεγαλύτερο δε  ΚΑΙ ΥΠΈΡΟΓΚΟ ποσό στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 

Στα  τραγικά πορίσματα του Δήμου  οι συντάκτες τους δεν γνωρίζουν ούτε πόσους οικίσκους έχει ο Δήμος στην Κορυφή. Παράλληλα ασκείται και μηνυτήρια αναφορά από τον τότε Δήμαρχο Δ. Μπίνο. Μετά από την προανάκριση που γίνεται η υπόθεση  τίθεται στο αρχείο. Από αυτήν προκύπτει και το όλο χρονικό,. Περιέχει όλες τις λεπτομέρειες. Δέχεται φυσικά ότι δεν έχουν καμιά ευθύνη οι ιδιοκτήτες των τριών  αναφερόμενων –από το σύνολο όλων που εξαιρέθηκαν σκανδαλωδώς -  ραδιοσταθμών  και καναλιών .

Φυσικά όλοι σιωπούν  , αφήνοντας τους ιδιοκτήτες των τριών ραδιοσταθμών να βρούνε άκρη στα αστικά δικαστήρια. Ήδη για τους δύο από αυτούς το διοικητικό δικαστήριο Βέροιας δήλωσε αναρμόδιο.

Ο Δήμαρχος  Χ. Μπάτσης δήλωσε  στο δημοτικό συμβούλιο


ότι αυτός και όλοι σχεδόν συνεργάτες του , λόγω του νεαρού της ηλικίας τους γνωρίζουν ελάχιστα  για το θέμα . Ο ίδιος πάντως ήταν Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος την περίοδο των καταλογισμών , οι οποίοι σημειωτέων ουδέποτε τέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν μένει παρά να τεθεί το όλο ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο. 

 Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

 

Δημοσιεύουμε όλη την απόφαση  με την οποία τέθηκε η υπόθεση στο αρχείο 

 

 

 

 

 

 

 








 

 
 
 






 

 
 
 
 












 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)