Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

«Ποιος, ποιος, ποιος, ο …Παύλος ο θεσμός» και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Ποιος, ποιος, ποιος, ο …Παύλος ο θεσμός» και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τι δουλειά έχει ο κ. Παύλος Κοτσώνης να συνοδεύει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις επίσημες συνομιλίες της με ξένους αξιωματούχους;

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί από αύριο (31/10) το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας. Ως εδώ, όλα καλά. Να έρθουν οι άνθρωποι, να τους δούμε και να μας δούνε. 

Μια ματιά, όμως, στο επίσημο πρόγραμμα των συναντήσεων και των επισκέψεών τους, όπως εμφανίζεται από την Προεδρία της Δημοκρατίας, κάπως μας ξένισε. Διαβάζουμε λοιπόν ότι τo πρόγραμμα του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Αθήνα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και «στη συνέχεια θα μεταβούν στις 09.35 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα λάβει χώρα η επίσημη Τελετή Υποδοχής, καθώς και η Τελετή παρασημοφόρησης του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ολλανδίας και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολούθως, στις 09:45 θα πραγματοποιηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Βασιλιά Γουλιέλμο-Αλέξανδρο και την Βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας».

Ερώτηση: Τι δουλειά έχει ο κ. Παύλος Κοτσώνης να συνοδεύει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις επίσημες συνομιλίες της με ξένους αξιωματούχους; Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, εκτός από το ότι είναι ο σύντροφος της Προέδρου, δεν διαθέτει καμμιά άλλη θεσμική ιδιότητα στην Ελληνική Πολιτεία.

Επίσης, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν είναι ούτε «συλλογικός», ούτε «οικογενειακός» θεσμός, έτσι ώστε να δικαιολογείται η παρουσία και η συμμετοχή σ’ αυτόν συγγενών, φίλων και λοιπών «περαστικών». Μήπως έχουμε ξεφύγει;

Πηγή: ieidiseis.gr

 

 

 

 

1 σχόλιο:

(3)