Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές μετά τη θύελλα με τα 33 ονόματα

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές μετά τη θύελλα με τα 33 ονόματα
 
 
Οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές προκάλεσαν την παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος καλεί τον Κώστα Βαξεβάνη να καταθέσει.
Οι αποκαλύψεις για τη λίστα των 33 προσώπων που παρακολουθούνταν με το λογισμικό «Predator» προκάλεσαν, την Κυριακή (06/11), την παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Documento» έδωσε στη δημοσιότητα, το Σάββατο (05/11), μια λίστα με πρόσωπα που θεωρείται ότι είχαν πέσει θύματα υποκλοπών μέσω του λογισμικού «Predator». Ανάμεσα σε αυτά ήταν υπουργοί της κυβέρνησης, πολιτικοί αντίπαλοι της Ν.Δ., καθώς και πρόσωπα του μιντιακού και επιχειρηματικού κόσμου.

Έτσι, λοιπόν, ο Ισίδωρος Ντογιάκος έδωσε ήδη παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα για τα καταγγελλόμενα από την εφημερίδα «Documento» και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Ο δημοσιογράφος, όπως επισημαίνεται στην παραγγελία του κ. Ντογιάκου, πρέπει να κληθεί άμεσα να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει. Παράλληλα, θα κληθούν να εξεταστούν και τυχόν άλλα πρόσωπα τα οποία θα προτείνει ο Κώστας Βαξεβάνης, προσκομίζοντας όσα στοιχεία διαθέτουν εκείνη για τις υποκλοπές και για τα όσα αναφέρονται από το «Documento».

Με 109 πρόσωπα η «λίστα των κοριών»

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο Βασίλης Σκουρής μέσω της στήλης του «Παιχνίδια Εξουσίας» στο iEidiseis είχε στηλιτεύσει την αδράνεια της Δικαιοσύνης μέχρι τότε όσον αφορά στην υπόθεση των υποκλοπών.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι οολιτικά στελέχη ακόμα και του κυβερνώντος κόμματος, με τα οποία συνομίλησαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», αδυνατούν να εξηγήσουν την αδράνεια που επιδεικνύει η ηγεσία της Δικαιοσύνης για ένα μείζον θέμα λειτουργίας των θεσμών, το οποίο και υπονομεύει τη δημοκρατία στη χώρα!

Μεταξύ άλλων παρακολουθούνταν -σύμφωνα με τη λίστα- πρόσωπα με καθοριστικό ρόλο στην φρούρηση της χώρας, όπως ο υπουργός Εξωτερικών - ο μόνος που είχε το θάρρος και αντέδρασε στο θέμα - με δήλωση κύκλων του, μια δήλωση που πολύ σωστά χαρακτηρίστηκε από το iEidiseis ως «γρίφος».

Ο εκδότης του Documento, μπροστά στη χαρακτηριστική αδράνεια της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου και θα καταθέσει τη λίστα και όσες πληροφορίες διαθέτει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Κώστας Βαξεβάνης διαθέτει και άλλα στοιχεία για το θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων δημοσίων προσώπων με το παράνομο λογισμικό Pretador, στοιχεία που θα αξιοποιήσει τις επόμενες ημέρες.

Όπως δε, είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, τα ονόματα που δημοσιεύει την Κυριακή το Documento είναι μόνο ένα μέρος της λίστας. Μια λίστα που εμπεριέχει συνολικά 109 δημόσια πρόσωπα. 

Πηγή:  ieidiseis.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Κάποιο μίλησαν επί του θέματος.(π.χ. Λαζόπουλος, Παπαχελάς )
    Τα αμίλητα ακούνητα στρατιωτάκια(Σαμαράδες, Χατζηδάκηδες κτλ) που έμαθαν ότι τους παρακολουθεί ο παρακρατικός πρωθυπουργός και δεν έβγαλαν κιχ, λίγη τσίπα δεν έχουν να πουν ένα: φτάνει πια; Λίγη τσίπα ρε ρετάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)